<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<rss version="2.0" xmlns:dc="http://purl.org/dc/elements/1.1/" xmlns:content="http://purl.org/rss/1.0/modules/content/" xmlns:georss="http://www.georss.org/georss" xmlns:atom="http://www.w3.org/2005/Atom">
 <channel>
  <title>سیاست و اقتصاد ایران و جهان</title>
  <link>https://www.dw.com/persian/?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
  <description>News, Analysis and Service from Germany and Europe - in 30 Languages</description>
  <language>fa</language>
  <copyright>2026 DW</copyright>
  <pubDate>Sun, 17 May 2026 04:23:54 GMT</pubDate>
  <lastBuildDate>Sun, 17 May 2026 04:23:54 GMT</lastBuildDate>
  <atom:link href="https://rss.dw.com/xml/rss-per_politik_volltext" rel="self"/>
  <image>
   <url>https://rss.dw.com/images/DW-L-RGB_whitebg.png</url>
   <title>سیاست و اقتصاد ایران و جهان</title>
   <link>https://www.dw.com/persian/?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>News, Analysis and Service from Germany and Europe - in 30 Languages</description>
   <width>98</width>
   <height>64</height>
  </image>
  <ttl>10</ttl>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77180149</guid>
   <pubDate>Sat, 16 May 2026 13:02:00 GMT</pubDate>
   <title>جنگ ایران و زیر سؤال رفتن تلاش‌های میانجی‌گرانه پاکستان</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/جنگ-ایران-و-زیر-سؤال-رفتن-تلاش‌های-میانجی‌گرانه-پاکستان/a-77180149?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>پاکستان هم‌زمان با ورود به یک بحران ژئوپلیتیکی بزرگ، ناچار است میان واشنگتن، تهران، پکن و متحدان کلیدی خود در خلیج فارس تعادل برقرار کند. گزارش اخیر &quot;سی‌بی‌اس&quot; اکنون توجه‌ها را بیش از پیش به این کشور جلب کرده است.پاکستان نقش مهمی در تلاش&amp;zwnj;های صلح میان آمریکا و ایران بر عهده گرفته و میزبان گفت&amp;zwnj;وگوها و میانجی دیپلماسی پشت&amp;zwnj;پرده میان طرف&amp;zwnj;های درگیر شده است.

این موضوع برای اسلام&amp;zwnj;آباد از اهمیت زیادی برخوردار است. مقام&amp;zwnj;های پاکستان ثبات در خلیج فارس را مستقیماً با منافع اقتصادی و امنیتی خود مرتبط می&amp;zwnj;دانند. رویارویی گسترده&amp;zwnj;تر میان آمریکا و ایران می&amp;zwnj;تواند مسیرهای تجاری را مختل کند، فشارهای انرژی را افزایش دهد، تنش&amp;zwnj;های فرقه&amp;zwnj;ای را شعله&amp;zwnj;ور سازد و بی&amp;zwnj;ثباتی بیشتری در مناطق مرزی حساس پاکستان با ایران ایجاد کند.

پای اعتبار بین&amp;zwnj;المللی نیز برای دولت پاکستان و تلاشش برای پایان دادن به مناقشه&amp;zwnj;ای که کل جهان را تحت تأثیر قرار داده در میان است؛ اعتباری که می&amp;zwnj;تواند حتی در این بین آسیب هم ببیند.

مایکل کوگلمن، پژوهشگر ارشد بخش جنوب آسیا در اندیشکده &amp;quot;شورای آتلانتیک&amp;quot; در واشنگتن، به دویچه وله گفت: &amp;laquo;اگر تلاش&amp;zwnj;های پاکستان برای احیای گفت&amp;zwnj;وگوهای آمریکا و ایران شکست بخورد، به&amp;zwnj;ویژه پس از آنکه علناً نقش میانجی&amp;zwnj;گری را برعهده گرفته، ممکن است با انتقادهای فزاینده&amp;zwnj;ای روبه&amp;zwnj;رو شود.&amp;raquo;

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

او افزود: &amp;laquo;با متوقف شدن گفت&amp;zwnj;وگوها، گزینه&amp;zwnj;های پاکستان محدود شده&amp;zwnj;اند، زیرا یک میانجی نمی&amp;zwnj;تواند دو طرف عمیقاً بی&amp;zwnj;اعتماد به یکدیگر را به مذاکره وادار کند.&amp;raquo;

خشم پاکستان از گزارشی &amp;quot;گمراه&amp;zwnj;کننده&amp;quot;

یکی از مقام&amp;zwnj;های بلندپایه دخیل در مذاکرات در دولت پاکستان، به دویچه وله گفت: &amp;laquo;پاکستان تمام تلاش خود را برای تعامل هر دو طرف انجام می&amp;zwnj;دهد و تنش&amp;zwnj;های فزاینده میان واشنگتن و تهران را با نگرانی جدی دنبال می&amp;zwnj;کند.&amp;raquo;

او افزود: &amp;laquo;ما متعهد به ایفای نقشی سازنده در عرصه دیپلماتیک برای حمایت از کاهش فوری تنش&amp;zwnj;ها و دستیابی به راه حلی مسالمت&amp;zwnj;آمیز در راستای امنیت منطقه&amp;zwnj;ای و جهانی هستیم.&amp;raquo;

اوایل این هفته، گزارشی در رسانه&amp;zwnj;های آمریکایی، بی&amp;zwnj;طرفی پاکستان در مناقشه ایران را زیر سؤال برد. شبکه &amp;quot;سی&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;اس نیوز&amp;quot; به نقل از مقام&amp;zwnj;هایی آمریکایی که نامشان فاش نشد، گزارش داد که اسلام&amp;zwnj;آباد به ایران اجازه داده هواپیماهای خود را در پایگاه&amp;zwnj;های هوایی پاکستان مستقر کند و به این ترتیب عملاً آنها را از حملات آمریکا در امان نگه دارد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

وزارت خارجه پاکستان بلافاصله واکنش نشان داد و این گزارش را &amp;quot;گمراه&amp;zwnj;کننده&amp;quot; و &amp;quot;گمانه&amp;zwnj;زنی&amp;quot; خواند. اسلام&amp;zwnj;آباد در بیانیه&amp;zwnj;ای رسمی اعلام کرد فعالیت این هواپیماها به تمهیدات دیپلماتیک و لجستیکی مرتبط با تلاش&amp;zwnj;های جاری صلح مربوط بوده و نیروهایی از چندین طرف در آن حضور داشته&amp;zwnj;اند.

وزارت خارجه پاکستان همچنین هشدار داد که &amp;quot;گزارش&amp;zwnj;های تأییدنشده و جنجالی&amp;quot; خطر تضعیف ابتکارهای حساس دیپلماتیک را به همراه دارند.

انتظار چین از پاکستان برای ایفای نقش پررنگ&amp;zwnj;تر

سناتور لیندسی گراهام، از حامیان سرسخت جنگ آمریکا علیه ایران، پس از انتشار گزارش &amp;quot;سی&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;اس&amp;quot; علناً از پاکستان انتقاد کرد. سخنان او بازتاب&amp;zwnj;دهنده نگرانی&amp;zwnj;های گسترده&amp;zwnj;تری در میان برخی سیاست&amp;zwnj;گذاران آمریکایی است که بیم آن دارند پاکستان در حالی که همچنان در پی حفظ روابط راهبردی با واشنگتن است، بیش از حد با تهران مدارا کند.

در همین حال، رقیب آمریکا یعنی چین آشکارا پاکستان را به گسترش نقش دیپلماتیک&amp;zwnj;اش ترغیب کرده است. به گزارش خبرگزاری فرانسه، وانگ یی، وزیر خارجه چین، از اسلام&amp;zwnj;آباد خواسته است تلاش&amp;zwnj;های میانجی&amp;zwnj;گرانه میان ایران و آمریکا را &amp;quot;افزایش&amp;quot; دهد و به ثبات منطقه، به&amp;zwnj;ویژه در اطراف تنگه هرمز، کمک کند.

با این حال، این پرسش همچنان باقی است که پاکستان تا چه اندازه می&amp;zwnj;تواند شکاف میان واشنگتن و تهران را پر کند. آمریکا و ایران ماه گذشته نشستی در سطح مقام&amp;zwnj;های بلندپایه در اسلام&amp;zwnj;آباد برگزار کردند، اما تلاش&amp;zwnj;های بعدی پاکستان برای ازسرگیری مذاکرات مستقیم ناکام ماند.

بیشتر بخوانید: آیا پاکستان در جنگ ایران و آمریکا واقعا منادی صلح است؟

امتیاز گل، تحلیلگر مستقل مسائل امنیتی، به دویچه وله گفت: &amp;laquo;نتیجه این گفت&amp;zwnj;وگوها هرگز تضمین&amp;zwnj;شده نبود و از اختیار پاکستان هم خارج بود. همه&amp;zwnj;چیز به آمادگی ترامپ برای مذاکره بر اساس پیشنهاد ده ماده&amp;zwnj;ای ایران بستگی داشت. همچنین توافق به این بستگی داشت که ایران همه خواسته&amp;zwnj;ها را بپذیرد یا برای رسیدن به راه حلی میانه مواضع خود را تعدیل کند.&amp;raquo;

این تحلیلگر امنیتی همچنین گفت: &amp;laquo;فکر می&amp;zwnj;کنم آمریکا و دیگران در شناخت ویژگی&amp;zwnj;های رفتاری ایران دچار سوءبرداشت شدند و عزم آنان را دست&amp;zwnj;کم گرفتند. همین باعث این عقب&amp;zwnj;گرد شد. مطمئن نیستم سطح اعتماد (طرف&amp;zwnj;های مختلف) به پاکستان به اندازه زمان آغاز میانجی&amp;zwnj;گری باشد.&amp;raquo;

بی&amp;zwnj;اعتمادی از همه&amp;zwnj;سو

در حالی که اسلام&amp;zwnj;آباد روابط کاری خود را هم با آمریکا و هم با ایران حفظ کرده، هر حرکت دیپلماتیکی می&amp;zwnj;تواند از سوی یکی از طرفین با سوءظن روبه&amp;zwnj;رو شود. منتقدان در واشنگتن می&amp;zwnj;پرسند آیا پاکستان بیش از حد با تهران مدارا می&amp;zwnj;کند، در حالی که مقام&amp;zwnj;های ایرانی نیز به دلیل روابط دیرینه نظامی و راهبردی پاکستان با آمریکا و عربستان سعودی، محتاط هستند.

یک حرکت اشتباه از سوی پاکستان می&amp;zwnj;تواند روابط این کشور با چین یا رقبای منطقه&amp;zwnj;ای ایران در خاورمیانه را نیز تحت&amp;zwnj;الشعاع قرار دهد.

فاطمه امان، کارشناس مستقل روابط ایران و پاکستان، به دویچه وله گفت: &amp;laquo;احتمالاً پاکستان به تلاش&amp;zwnj;های خود ادامه خواهد داد، اما نباید انتظار زیادی داشت. اسلام&amp;zwnj;آباد در موقعیتی نیست که بتواند به شکل اساسی بر تنش&amp;zwnj;های میان آمریکا و ایران تأثیر بگذارد. نقش اصلی این کشور حفظ مسیرهای ارتباطی برای زمانی است که تعامل مستقیم دشوار می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo;

امان تأکید کرد: &amp;laquo;اختلاف&amp;zwnj;های اصلی میان تهران و واشنگتن &amp;minus;شامل تحریم&amp;zwnj;ها، امنیت منطقه&amp;zwnj;ای و مسائل هسته&amp;zwnj;ای&amp;minus; خارج از حوزه نفوذ پاکستان است. در عین حال، پاکستان برای حفظ توازن در روابطش با ایران، آمریکا و کشورهای عربی خلیج فارس تلاش می&amp;zwnj;کند و همین موضوع باعث بی&amp;zwnj;اعتمادی در همه طرف&amp;zwnj;ها می&amp;zwnj;شود. با تشدید تنش&amp;zwnj;ها، حفظ این تعادل به شکل فزاینده&amp;zwnj;ای دشوارتر می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo;

خطر تمجید ترامپ از پاکستان برای میانجی&amp;zwnj;گری

تحلیلگران می&amp;zwnj;گویند نقش واقع&amp;zwnj;بینانه پاکستان احتمالاً به جای میانجی&amp;zwnj;گری برای هرگونه پیشرفت دیپلماتیک عمده بین دو رقیب، به تسهیل ارتباطات و حمایت از کاهش تنش محدود خواهد ماند.

کوگلمن هشدار می&amp;zwnj;دهد که این خطر فزاینده وجود دارد که ایران پاکستان را، به&amp;zwnj;ویژه با توجه به تمجیدهای مکرر ترامپ از پاکستان، بیش از حد نزدیک به آمریکا تلقی کند.

این کارشناس آمریکایی می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;عملی&amp;zwnj;ترین اقدامی که پاکستان می&amp;zwnj;تواند انجام دهد، تشویق هر دو طرف به حفظ و تمدید آتش&amp;zwnj;بس است. هم&amp;zwnj;زمان، پاکستان باید با دقت اعتبار خود را نزد ایران حفظ کند. گزارش&amp;zwnj;هایی مبنی بر اینکه پاکستان مواضع تهران و واشنگتن را به&amp;zwnj;دقت منتقل نمی&amp;zwnj;کند، می&amp;zwnj;توانند به نقش این کشور به عنوان میانجی بی&amp;zwnj;طرف آسیب بزنند.&amp;raquo;
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D8%AC%D9%86%DA%AF%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%88%20%D8%B2%DB%8C%D8%B1%20%D8%B3%D8%A4%D8%A7%D9%84%20%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86%20%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AC%DB%8C%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87%20%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77180149&amp;x4=60949567&amp;x5=%D8%AC%D9%86%DA%AF%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%88%20%D8%B2%DB%8C%D8%B1%20%D8%B3%D8%A4%D8%A7%D9%84%20%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86%20%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AC%DB%8C%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87%20%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%88-%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%B3%D8%A4%D8%A7%D9%84-%D8%B1%D9%81%D8%AA%D9%86-%D8%AA%D9%84%D8%A7%D8%B4%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%AC%DB%8C%E2%80%8C%DA%AF%D8%B1%D8%A7%D9%86%D9%87-%D9%BE%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%2Fa-77180149&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260516&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77179984</guid>
   <pubDate>Sat, 16 May 2026 12:18:00 GMT</pubDate>
   <title>کاخ کرملین: پوتین روز سه‌شنبه به چین سفر می‌کند</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/کاخ-کرملین-پوتین-روز-سه‌شنبه-به-چین-سفر-می‌کند/a-77179984?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>پس از سفر دونالد ترامپ به پکن، کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین هفته آینده به چین می‌رود؛ سفری که در میانه جنگ اوکراین، بحران ایران و رقابت قدرت‌های جهانی اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است.تنها ساعاتی پس از پایان سفر دونالد ترامپ، رئيس&amp;zwnj;جمهور آمریکا به پکن، کرملین اعلام کرد ولادیمیر پوتین هفته آینده راهی چین خواهد شد؛ سفری که بار دیگر توجه&amp;zwnj;ها را به نزدیکی فزاینده مسکو و پکن در میانه بحران&amp;zwnj;های جهانی جلب کرده است.

بر اساس اعلام کرملین، رئیس&amp;zwnj;جمهور روسیه روزهای سه&amp;zwnj;شنبه و چهارشنبه آینده به دعوت شی جین&amp;zwnj;پینگ، رئیس&amp;zwnj;جمهور چین، به پکن سفر می&amp;zwnj;کند. دو طرف قرار است درباره روابط دوجانبه، مسائل منطقه&amp;zwnj;ای و تحولات بین&amp;zwnj;المللی گفت&amp;zwnj;وگو کنند و چندین سند و توافق&amp;zwnj;نامه مشترک نیز امضا شود.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

قرار است پوتین علاوه بر دیدار با شی جین&amp;zwnj;پینگ، با لی چیانگ، نخست&amp;zwnj;وزیر چین، نیز ملاقات کند.

روابطی فراتر از یک شراکت اقتصادی

روسیه و چین در سال&amp;zwnj;های اخیر روابط اقتصادی و سیاسی خود را به شکل کم&amp;zwnj;سابقه&amp;zwnj;ای گسترش داده&amp;zwnj;اند؛ رابطه&amp;zwnj;ای که پس از آغاز جنگ اوکراین در سال ۲۰۲۲ عمیق&amp;zwnj;تر شد.

چین هرگز حمله روسیه به اوکراین را محکوم نکرده و هم&amp;zwnj;زمان، آمریکا و کشورهای غربی را به طولانی کردن جنگ از طریق ارسال تسلیحات متهم کرده است. در مقابل، روسیه نیز بیش از پیش به بازار و حمایت اقتصادی چین وابسته شده است؛ به&amp;zwnj;ویژه در حوزه صادرات انرژی.

پکن اکنون بزرگ&amp;zwnj;ترین خریدار نفت و گاز روسیه در جهان به شمار می&amp;zwnj;رود.

اعلام سفر پوتین اما فقط یک دیدار دیپلماتیک معمولی تلقی نمی&amp;zwnj;شود، بلکه زمان&amp;zwnj;بندی آن نیز مورد توجه تحلیلگران قرار گرفته است.

این خبر دقیقا پس از سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به چین منتشر شد؛ سفری که در آن دونالد ترامپ و شی جین&amp;zwnj;پینگ درباره جنگ اوکراین، بحران ایران و امنیت تجارت جهانی گفت&amp;zwnj;وگو کردند.

بیشتر بخوانید:شانگهای، سپر نظام جمهوری اسلامی در برابر &amp;quot;ناتوی عربی&amp;quot;

در حالی که ولادیمیر پوتین آخرین&amp;zwnj;بار در ماه سپتامبر به&amp;zwnj;صورت حضوری با شی جین&amp;zwnj;پینگ دیدار کرده و از آن زمان تنها یک گفت&amp;zwnj;وگوی ویدئویی میان دو رهبر انجام شده است، ترامپ در این سفر حتی اجازه یافت در باغ محل اقامت رئیس&amp;zwnj;جمهور چین قدم بزند.

جنگ اوکراین، ایران و رقابت قدرت&amp;zwnj;ها

در جریان دیدار ترامپ و شی، دو طرف بر ضرورت پایان هرچه سریع&amp;zwnj;تر جنگ اوکراین تاکید کردند. همچنین هر دو نسبت به تاثیر جنگ ایران و احتمال تاثیر بسته شدن تنگه هرمز بر تجارت جهانی ابراز نگرانی کردند.

با این حال، همین تنش&amp;zwnj;ها، به&amp;zwnj;ویژه در ارتباط با ایران، اخیرا باعث افزایش قیمت نفت شده؛ موضوعی که به اقتصاد روسیه کمک کرده و هم&amp;zwnj;زمان روند ارسال بخشی از تسلیحات آمریکا به اوکراین را کند کرده است.

با وجود این تحولات، به نظر نمی&amp;zwnj;رسد روسیه نگران تضعیف روابطش با چین باشد، چرا که دیدار میان آمریکا و چین به تصمیم مشخصی درباره این بحران&amp;zwnj;ها منجر نشد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

چین همچنان بزرگ&amp;zwnj;ترین خریدار نفت و گاز روسیه در جهان باقی مانده و علاوه بر این، پکن هیچ&amp;zwnj;گاه حمله روسیه به اوکراین را محکوم نکرده است. چین همچنین کشورهای غربی را به طولانی&amp;zwnj;کردن جنگ از طریق ارسال تسلیحات متهم می&amp;zwnj;کند.

برای چین، روابط با روسیه فقط یک همکاری اقتصادی نیست، بلکه بخشی از موازنه بزرگ&amp;zwnj;تر قدرت با آمریکاست.

پکن در سال&amp;zwnj;های اخیر تلاش کرده در برابر فشارهای غرب، به&amp;zwnj;ویژه در حوزه تجارت، فناوری و امنیت، روابط خود با مسکو را حفظ و تقویت کند؛ هرچند هم&amp;zwnj;زمان نمی&amp;zwnj;خواهد به&amp;zwnj;طور کامل وارد تقابل مستقیم با غرب شود.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%DA%A9%D8%A7%D8%AE%20%DA%A9%D8%B1%D9%85%D9%84%DB%8C%D9%86%3A%20%D9%BE%D9%88%D8%AA%DB%8C%D9%86%20%D8%B1%D9%88%D8%B2%20%D8%B3%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87%20%D8%A8%D9%87%20%DA%86%DB%8C%D9%86%20%D8%B3%D9%81%D8%B1%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77179984&amp;x4=101247&amp;x5=%DA%A9%D8%A7%D8%AE%20%DA%A9%D8%B1%D9%85%D9%84%DB%8C%D9%86%3A%20%D9%BE%D9%88%D8%AA%DB%8C%D9%86%20%D8%B1%D9%88%D8%B2%20%D8%B3%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87%20%D8%A8%D9%87%20%DA%86%DB%8C%D9%86%20%D8%B3%D9%81%D8%B1%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%DA%A9%D8%A7%D8%AE-%DA%A9%D8%B1%D9%85%D9%84%DB%8C%D9%86-%D9%BE%D9%88%D8%AA%DB%8C%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B2-%D8%B3%D9%87%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D9%87-%DA%86%DB%8C%D9%86-%D8%B3%D9%81%D8%B1-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF%2Fa-77179984&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260516&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>ایران</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77178964</guid>
   <pubDate>Sat, 16 May 2026 09:15:00 GMT</pubDate>
   <title>ایران متهم به هک سامانه‌های پایش سوخت پمپ‌بنزین‌های آمریکا</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/ایران-متهم-به-هک-سامانه‌های-پایش-سوخت-پمپ‌بنزین‌های-آمریکا/a-77178964?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>سی‌ان‌ان می‌گوید هکرهای ایرانی متهم به نفوذ در سامانه‌های پایش مخازن سوخت پمپ‌پنزین‌ها در چند ایالت آمریکا هستند. خسارتی گزارش نشده، اما نگرانی‌های امنیتی افزایش یافته است. این بار میدان نبرد، شبکه‌های پنهان دیجیتال‌اند.شبکه تلویزیونی سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان در گزارشی اختصاصی نوشت مقام&amp;zwnj;های آمریکایی گمان می&amp;zwnj;کنند هکرهای ایرانی پشت مجموعه&amp;zwnj;ای از نفوذهای سایبری به سامانه&amp;zwnj;های پایش مخازن سوخت در پمپ&amp;zwnj;بنزین&amp;zwnj;های چندین ایالت آمریکا قرار دارند؛ سامانه&amp;zwnj;هایی که میزان سوخت موجود در مخازن ذخیره را اندازه&amp;zwnj;گیری و گزارش می&amp;zwnj;کنند.

به گفته منابع آگاه از این فعالیت&amp;zwnj;ها، هکرها از ضعف امنیتی سامانه&amp;zwnj;های &amp;quot;سنجش خودکار مخازن (ATG)&amp;quot; سوءاستفاده کرده&amp;zwnj;اند؛ سامانه&amp;zwnj;هایی که به اینترنت متصل هستند و در برخی موارد حتی با رمز عبور محافظت نمی&amp;zwnj;شده&amp;zwnj;اند.

بر اساس گزارش سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، هکرها در برخی موارد توانسته&amp;zwnj;اند داده&amp;zwnj;های نمایش&amp;zwnj;داده&amp;zwnj;شده درباره سطح سوخت را دستکاری کنند، اما میزان واقعی سوخت موجود در مخازن تغییر نکرده است. تاکنون گزارشی از خسارت فیزیکی، انفجار، نشت یا آسیب مستقیم منتشر نشده، اما مقام&amp;zwnj;های آمریکایی و کارشناسان بخش خصوصی هشدار داده&amp;zwnj;اند که دسترسی به چنین سامانه&amp;zwnj;هایی می&amp;zwnj;تواند از نظر امنیتی خطرناک باشد؛ زیرا اصولاً ممکن است به مهاجم امکان دهد نشتی سوخت را از دید سامانه&amp;zwnj;های هشدار پنهان کند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

منابع آگاه به سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان گفته&amp;zwnj;اند یکی از دلایل اصلی مظنون شدن به ایران، سابقه جمهوری اسلامی در هدف گرفتن سامانه&amp;zwnj;های مرتبط با مخازن سوخت و زیرساخت&amp;zwnj;های حیاتی است. با این حال، آنها تأکید کرده&amp;zwnj;اند که دولت آمریکا ممکن است به دلیل نبود شواهد فنی کافی برجای&amp;zwnj;مانده از مهاجمان، نتواند عامل حملات را به&amp;zwnj;طور قطعی شناسایی کند. آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت آمریکا هنوز درباره این گزارش اظهارنظر نکرده و اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی نیز از پاسخ به سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان خودداری کرده است.

زیرساخت آسیب&amp;zwnj;پذیر و هشدارهای بی&amp;zwnj;نتیجه

گزارش سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان در عین حال بیش از آنکه فقط درباره یک عملیات سایبری احتمالی باشد، درباره آسیب&amp;zwnj;پذیری مزمن زیرساخت&amp;zwnj;های حیاتی آمریکاست. سامانه&amp;zwnj;های سنجش خودکار مخازن، تجهیزات صنعتی نسبتاً کم&amp;zwnj;هزینه اما حساسی هستند که از آنها در پمپ&amp;zwnj;بنزین&amp;zwnj;ها برای پایش سطح سوخت، تشخیص نشتی و مدیریت ایمنی مخازن استفاده می&amp;zwnj;شود. چنین سامانه&amp;zwnj;هایی، با قرار داشتن مستقیم در اینترنت و بدون رمز عبور، به هدفی آسان برای هکرها تبدیل می&amp;zwnj;شوند.

پژوهشگران امنیت سایبری بیش از یک دهه است درباره خطر سامانه&amp;zwnj;های ATG متصل به اینترنت هشدار می&amp;zwnj;دهند. در سال ۲۰۱۵ شرکت امنیتی &amp;quot;ترند مایکرو&amp;quot; برای بررسی رفتار مهاجمان، نمونه&amp;zwnj;های آزمایشی چنین سامانه&amp;zwnj;هایی را آنلاین کرد و یک گروه طرفدار ایران خیلی زود سراغ آنها رفت. چند سال بعد، اسکای&amp;zwnj;نیوز در سال ۲۰۲۱ با استناد به اسنادی منسوب به سپاه پاسداران گزارش داد که سامانه&amp;zwnj;های پایش مخازن سوخت در میان اهداف بالقوه حملات سایبری اخلال&amp;zwnj;گرانه به پمپ&amp;zwnj;بنزین&amp;zwnj;ها بررسی شده&amp;zwnj;اند.

جنگ ایران و گسترش میدان سایبری

اگر نقش ایران در نفوذ به سامانه&amp;zwnj;های پمپ&amp;zwnj;بنزین&amp;zwnj;ها تأیید شود، این حملات تازه&amp;zwnj;ترین نمونه از تلاش تهران برای تهدید زیرساخت&amp;zwnj;های حیاتی در خاک آمریکا خواهد بود؛ آن&amp;zwnj;هم زمانی که در جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران، ابزارهای متعارف تهران همچون موشک و پهپاد از خاک آمریکا دور بوده، اما فضای سایبری میدان قابل&amp;zwnj;دسترس&amp;zwnj;تری است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

از زمان آغاز جنگ در نهم اسفند ۱۴۰۴، به نوشته سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، هکرهای مرتبط با تهران در چندین مرکز نفت، گاز و آب در آمریکا اختلال ایجاد کرده&amp;zwnj;اند، موجب تأخیر در حمل&amp;zwnj;ونقل شرکت بزرگ تجهیزات پزشکی &amp;quot;استرایکر&amp;quot; شده&amp;zwnj;اند و ایمیل&amp;zwnj;های خصوصی کش پتل، مدیر اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی، را منتشر کرده&amp;zwnj;اند. سازمان&amp;zwnj;ها و شهروندان اسرائیلی نیز در جریان همین جنگ به&amp;zwnj;طور گسترده هدف حملات سایبری منتسب به ایران قرار گرفته&amp;zwnj;اند. هم&amp;zwnj;زمان، آمریکا و اسرائیل نیز از عملیات سایبری برای تقویت اثر حملات نظامی خود استفاده کرده&amp;zwnj;اند.

یوسی کارادی، رئیس سازمان دفاع سایبری اسرائیل، به سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان گفته است فعالیت&amp;zwnj;های سایبری ایران در جریان جنگ، &amp;quot;افزایشی چشمگیر در مقیاس، سرعت و ادغام میان عملیات سایبری و کارزارهای روانی&amp;quot; داشته است. ارتش اسرائیل در ماه مارس گذشته اعلام کرد مجموعه&amp;zwnj;ای را که &amp;quot;ستاد جنگ سایبری&amp;quot; ایران خوانده بود، هدف قرار داده، اما روشن نیست در آن حمله چند نیروی سایبری ایرانی کشته شده&amp;zwnj;اند یا اساساً تلفاتی وجود داشته است یا نه.

از هک تا جنگ روانی

در گزارش سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، عملیات سایبری ایران فقط به نفوذ فنی محدود نمی&amp;zwnj;شود، بلکه کارزارهای روانی و تبلیغاتی را نیز دربرمی&amp;zwnj;گیرد. آلیسون ویکاف، مدیر تیم &amp;quot;اطلاعات تهدید&amp;quot; در شرکت PwC، گفته است در ۱۸ ماه گذشته عملیات سایبری ایران &amp;quot;شتاب بیشتری گرفته&amp;quot; و با تکرار سریع&amp;zwnj;تر، هویت&amp;zwnj;های چندلایه هکتیویستی و احتمالاً استفاده از هوش مصنوعی برای شناسایی اهداف و فیشینگ همراه شده است.

به گفته او، وجه تازه&amp;zwnj;تر الگوی سایبری ایران، ساخت سریع بدافزارهای &amp;quot;به اندازه کافی مؤثر&amp;quot;، از جمله بدافزارهای پاک&amp;zwnj;کننده داده، همراه با کارزارهای تهاجمی &amp;quot;هک و افشا&amp;quot; علیه رسانه&amp;zwnj;ها، مخالفان و زیرساخت&amp;zwnj;های غیرنظامی کلیدی آمریکاست. این همان الگویی است که در آن حمله فنی، انتشار تبلیغاتی، بزرگ&amp;zwnj;نمایی دستاوردها و ایجاد هراس عمومی در کنار هم قرار می&amp;zwnj;گیرند.

سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان در همین زمینه به گروه هکری &amp;quot;حنظله&amp;quot; اشاره می&amp;zwnj;کند که خود را به یک شخصیت کارتونی فلسطینی منسوب می&amp;zwnj;کند. این گروه مدعی شده بود به سامانه&amp;zwnj;های &amp;quot;نفوذناپذیر&amp;quot; اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی دست یافته، اما به نوشته سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، در واقع فقط به ایمیل&amp;zwnj;های قدیمی جی&amp;zwnj;میل کش پتل دسترسی پیدا کرده بود. الکس اورلینز، پژوهشگر امنیت سایبری، می&amp;zwnj;گوید واکنش وحشت&amp;zwnj;زده به هر ادعای &amp;quot;حنظله&amp;quot; نشان می&amp;zwnj;دهد نهادهای دولتی و شرکت&amp;zwnj;های خصوصی هنوز نتوانسته&amp;zwnj;اند ماهیت واقعی تهدید ایران را دقیق و روشن توضیح دهند.

با وجود مجموعه حملات منتسب به ایران در جریان جنگ، اورلینز دو دلیل برای محدود ماندن دامنه حملات ایران مطرح کرده است. نخست اینکه به نظر می&amp;zwnj;رسد تهران مسیرهای دسترسی کافی برای ایجاد اختلال پایدار نداشته، و دوم اینکه حکومت ایران نشان داده قصد &amp;quot;ماندگاری&amp;quot; دارد و همین مسئله انگیزه عملیات ویرانگر بی&amp;zwnj;محابا را کاهش می&amp;zwnj;دهد.

سایه هکرها بر انتخابات میان&amp;zwnj;دوره&amp;zwnj;ای آمریکا

بخش پایانی گزارش سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان به نگرانی&amp;zwnj;های انتخاباتی در آمریکا می&amp;zwnj;پردازد. در انتخابات سال ۲۰۲۰، نهادهای فدرال آمریکا از جمله آژانس امنیت سایبری و امنیت زیرساخت، ایران را مسئول کارزاری دانستند که در آن با جعل هویت گروه راست افراطی &amp;quot;پراود بویز&amp;quot;، برای ارعاب رأی&amp;zwnj;دهندگان پیام&amp;zwnj;های تهدیدآمیز ارسال شد. وزارت دادگستری آمریکا نیز در سال ۲۰۲۱ دو تبعه ایرانی را در ارتباط با همان کارزار سایبری و تهدید رأی&amp;zwnj;دهندگان متهم کرد.

در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نیز هکرهای ایرانی به کارزار انتخاباتی ترامپ نفوذ کردند و اسناد داخلی آن را برای رسانه&amp;zwnj;ها فرستادند. اکنون، به گفته سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، برای نخستین بار در چند سال اخیر، مقام&amp;zwnj;های نظامی و اطلاعاتی آمریکا هنوز تیم تخصصی ویژه مقابله با تهدیدهای خارجی علیه انتخابات را فعال نکرده&amp;zwnj;اند؛ موضوعی که جیسون کیکتا، مقام پیشین فرماندهی سایبری آمریکا، آن را &amp;quot;سوءمدیریت راهبردی&amp;quot; خوانده است.

کریس کربس، مدیر پیشین آژانس امنیت سایبری آمریکا، به سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان گفته است با توجه به آنچه ایران در جنگ کنونی انجام داده و سابقه سال ۲۰۲۰، بعید می&amp;zwnj;داند تهران انتخابات میان&amp;zwnj;دوره&amp;zwnj;ای را نادیده بگیرد. به باور او، احتمال بیشتر نه حمله مستقیم به سامانه&amp;zwnj;های انتخاباتی، بلکه عملیات اطلاعاتی و تأثیرگذاری بر افکار عمومی است؛ روشی که به گفته او ارزان است، با هوش مصنوعی به&amp;zwnj;راحتی گسترش می&amp;zwnj;یابد و &amp;quot;هیچ&amp;zwnj;کس هزینه&amp;zwnj;ای بابت آن نمی&amp;zwnj;پردازد&amp;quot;.

نفوذ احتمالی به سامانه&amp;zwnj;های پایش مخازن سوخت فقط یک رخداد فنی در چند پمپ&amp;zwnj;بنزین نیست. در روایت سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، این ماجرا بخشی از تصویری بزرگ&amp;zwnj;تر است؛ جنگی که از میدان نظامی به زیرساخت&amp;zwnj;های غیرنظامی، از خاورمیانه به خاک آمریکا، و از عملیات سایبری به جنگ روانی و سیاست داخلی کشیده شده است.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D8%AA%D9%87%D9%85%20%D8%A8%D9%87%20%D9%87%DA%A9%20%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4%20%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA%20%D9%BE%D9%85%D9%BE%E2%80%8C%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77178964&amp;x4=60949567&amp;x5=%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D8%AA%D9%87%D9%85%20%D8%A8%D9%87%20%D9%87%DA%A9%20%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4%20%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA%20%D9%BE%D9%85%D9%BE%E2%80%8C%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%D8%AA%D9%87%D9%85-%D8%A8%D9%87-%D9%87%DA%A9-%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%B4-%D8%B3%D9%88%D8%AE%D8%AA-%D9%BE%D9%85%D9%BE%E2%80%8C%D8%A8%D9%86%D8%B2%DB%8C%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%2Fa-77178964&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260516&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77177742</guid>
   <pubDate>Sat, 16 May 2026 05:07:00 GMT</pubDate>
   <title>ترامپ: ایران توافق نکند با &quot;وضعیت بسیار بدی&quot; روبه‌رو خواهد شد</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/ترامپ-ایران-توافق-نکند-با-وضعیت-بسیار-بدی-روبه‌رو-خواهد-شد/live-77177742?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا، گفته است ایران &quot;به توافق علاقه‌مند است&quot; و هشدار داده در غیر این صورت با &quot;وضعیت بسیار بدی&quot; روبه‌رو خواهد شد.جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ آغاز شد که در پی آن، شماری از اصلی&amp;zwnj;ترین مقامات حکومت ایران از جمله علی خامنه&amp;zwnj;ای کشته شدند. چهل روز بعد، تهران و واشنگتن بر سر آتش&amp;zwnj;بسی دو&amp;zwnj;هفته&amp;zwnj;ای توافق کردند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واپسین ساعات باقی&amp;zwnj;مانده از این آتش&amp;zwnj;بس اعلام کرد که به درخواست شماری از مقام&amp;zwnj;های پاکستان، از سرگیری احتمالی حملات به جمهوری اسلامی را به&amp;zwnj;طور موقت متوقف و آتش&amp;zwnj;بس را تمدید کرده است.

در این بین، مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا با میانجی&amp;zwnj;گری پاکستان نیز بی&amp;zwnj;نتیجه پایان یافت.

در هفته&amp;zwnj;های گذشته تنش&amp;zwnj; میان دو کشور بر سر کنترل تنگه هرمز بالا گرفته است. تهران از زمان آغاز جنگ تا کنون این آب&amp;zwnj;راه مهم بین&amp;zwnj;المللی را مسدود کرده است؛ اقدامی که بویژه به&amp;zwnj;دلیل پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی، به تنش میان تهران و بسیاری از دیگر کشورها نیز انجامیده است.

بسیاری از ناظران و تحلیلگران مستقل، آتش&amp;zwnj;بس کنونی میان تهران و واشنگتن را &amp;quot;شکننده&amp;quot; می&amp;zwnj;دانند.

آخرین خبرها از تحولات جنگ را از اینجا دنبال کنید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران



ترامپ: ایران توافق نکند با &quot;وضعیت بسیار بدی&quot; روبه‌رو خواهد شد
دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj; جمهور آمریکا، گفته است ایران &amp;quot;به توافق علاقه&amp;zwnj;مند است&amp;quot; و هشدار داده در غیر این صورت با &amp;quot;وضعیت بسیار بدی&amp;quot; روبه&amp;zwnj;رو خواهد شد.

ترامپ در گفت&amp;zwnj;وگو با شبکه فرانسوی BFMTV گفته هنوز مشخص نیست مذاکرات درباره برنامه هسته&amp;zwnj;ای ایران و تنش&amp;zwnj;های اخیر به توافق منجر شود یا نه.

او افزود: &amp;laquo;اگر توافق نکنند، دوران بسیار سختی خواهند داشت.&amp;raquo;

این اظهارات در حالی مطرح می&amp;zwnj;شود که مذاکرات برای پایان دادن به درگیری&amp;zwnj;ها تاکنون به نتیجه نرسیده است. گزارش&amp;zwnj;ها حاکی از آن است که ترامپ در حال بررسی ازسرگیری حملات علیه ایران است.



وزیر کشور پاکستان در سفری اعلام‌نشده وارد تهران شد
رسانه&amp;zwnj;های ایران گزارش داده&amp;zwnj;اند که محسن نقوی، وزیر کشور پاکستان، در سفری از پیش اعلام&amp;zwnj;نشده وارد تهران شده است.

به گزارش ایرنا و ایسنا، او قرار است با برخی مقام&amp;zwnj;های ایرانی از جمله اسکندر مومنی، وزیر کشور ایران، دیدار کند.

جزئیاتی درباره محور گفت&amp;zwnj;وگوها منتشر نشده، اما نقوی پیش&amp;zwnj;تر نیز در فروردین&amp;zwnj;ماه همراه فرمانده ارتش پاکستان به تهران سفر کرده و در دیدارهای رسمی با مقام&amp;zwnj;های ارشد جمهوری اسلامی حضور داشت.



شهرداری تهران از ۱۲۶۰ کشته و آسیب به ۵۱ هزار خانه در جنگ خبر داد
سخنگوی شهرداری تهران می&amp;zwnj;گوید، در جریان &amp;quot;جنگ ۴۰ روزه&amp;quot; میان ایران، آمریکا و اسرائیل، دست&amp;zwnj;کم ۱۲۶۰ نفر در تهران کشته و بیش از ۲۸۰۰ نفر زخمی شدند.

عبدالمطهر محمدخانی اعلام کرد که در این مدت ۶۵۰ مورد اصابت در پایتخت ثبت شده و حدود ۵۱ هزار واحد مسکونی آسیب دیده&amp;zwnj;اند؛ بخش عمده آن&amp;zwnj;ها خسارت&amp;zwnj;های جزئی مانند شکستن شیشه&amp;zwnj;ها و آسیب به در و پنجره بوده است.

به گفته او، بیش از ۱۰ هزار خودرو و ۷۵۴ موتورسیکلت نیز آسیب دیده&amp;zwnj;اند و حدود ۲۲ میلیارد تومان خسارت به ناوگان اتوبوسرانی تهران وارد شده است.

محمدخانی همچنین گفت برخی نیروهای آتش&amp;zwnj;نشانی که در محل انفجارها حضور داشتند، دچار مشکلات تنفسی ناشی از گازهای سمی شده&amp;zwnj;اند.



نت‌بلاکس: قطع اینترنت در ایران وارد دوازدهمین هفته شد
سازمان نظارت بر اینترنت نت&amp;zwnj;بلاکس اعلام کرده قطع گسترده اینترنت در ایران وارد دوازدهمین هفته و هفتادوهشتمین روز خود شده است.

نت&amp;zwnj;بلاکس در شبکه ایکس نوشته این محدودیت، کشوری با حدود ۹۰ میلیون جمعیت را برای مدتی &amp;quot;بی&amp;zwnj;سابقه&amp;quot; تا حد زیادی از اینترنت جهانی جدا کرده و همچنان بر حقوق شهروندی، اقتصاد و آزادی&amp;zwnj;های اساسی تأثیر می&amp;zwnj;گذارد.



این سازمان پیش&amp;zwnj;تر نیز هشدار داده بود که ادامه محدودیت&amp;zwnj;ها، یکی از طولانی&amp;zwnj;ترین اختلال&amp;zwnj;های اینترنتی ثبت&amp;zwnj;شده در یک جامعه متصل به اینترنت محسوب می&amp;zwnj;شود.



نورنیوز از آماده‌سازی طرح &quot;پاسخ فوری&quot; ایران به آمریکا خبر داد
یک مقام نظامی آگاه به نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی گفته است، در صورت هرگونه اقدام نظامی آمریکا علیه ایران، نیروهای مسلح جمهوری اسلامی طرح &amp;quot;پاسخ فوری و گسترده&amp;quot; را اجرا خواهند کرد.

این مقام گفته است: &amp;laquo;اهدافی که در جریان جنگ ۴۰ روزه، بنا بر ملاحظاتی مورد اصابت قرار نگرفتند، این&amp;zwnj;بار در اولویت عملیاتی قرار گرفته&amp;zwnj;اند.&amp;raquo;

او همچنین گفته پاسخ احتمالی ایران بر اساس &amp;quot;حداکثر فشار متقابل&amp;quot; طراحی شده و شامل حملات همزمان به منافع و زیرساخت&amp;zwnj;های آمریکا در منطقه خواهد بود.

این اظهارات پس از آن مطرح می&amp;zwnj;شود که دونالد ترامپ از احتمال انجام &amp;quot;عملیات پاکسازی سبک&amp;quot; علیه ایران سخن گفته بود.



قوه قضاییه از توقیف اموال ۵۱ نفر در یزد خبر داد
قوه قضاییه ایران اعلام کرد اموال ۵۱ نفر در استان یزد به اتهام &amp;quot;جاسوسی و همکاری با کشورهای متخاصم و گروه&amp;zwnj;های معاند&amp;quot; توقیف شده است.

به گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه، این اموال شامل حساب&amp;zwnj;های بانکی، اموال منقول و غیرمنقول، سهام شرکت&amp;zwnj;ها و برخی اموال وکالتی است که با دستور قضایی توقیف شده&amp;zwnj;اند.

در این گزارش آمده ۲۰ نفر از این افراد در داخل ایران و ۳۱ نفر دیگر خارج از کشور هستند و رسیدگی به پرونده آن&amp;zwnj;ها ادامه دارد.

این نهاد هنوز نامی از این افراد منتشر نکرده و هیچ مدرک یا مستندی هم برای اثبات اتهامات مطرح&amp;zwnj;شده ارائه نداده است.

در هفته&amp;zwnj;های اخیر و پس از حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به ایران، گزارش&amp;zwnj;هایی از افزایش بازداشت&amp;zwnj;ها، اعدام&amp;zwnj;ها و توقیف اموال در ایران منتشر شده است.

سازمان&amp;zwnj;های حقوق بشری نسبت به استفاده از اتهام&amp;zwnj;هایی مانند جاسوسی و همکاری با کشورهای متخاصم برای تشدید فشار بر منتقدان و شهروندان هشدار داده&amp;zwnj;اند.



سپاه: انفجارهای صبح امروز در جم ناشی از &quot;خنثی‌سازی مهمات&quot; بود
سپاه شهرستان جم اعلام کرد صداهای انفجاری که صبح شنبه  ۲۶ اردیبهشت، در این شهر شنیده شد، به عملیات خنثی&amp;zwnj;سازی &amp;quot;مهمات عمل&amp;zwnj;نکرده&amp;quot; مربوط بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، در اطلاعیه سپاه آمده این عملیات به&amp;zwnj;صورت کنترل&amp;zwnj;شده در حال انجام است و نیروهای مربوطه در محل حضور دارند.

پیش از این در روز جمعه، ۱۱ اردیبهشت، سپاه استان زنجان از کشته شدن ۱۴ نفر از نیروهای گردان تخریب سپاه انصارالمهدی در خلال خنثی&amp;zwnj;سازی مهمات عمل&amp;zwnj;نکرده از دوره جنگ اخیر خبر داده و گفته بود دو نفر نیز در اثر این انفجار مجروح شدند.

سپاه زنجان در بیانیه خود ادعا کرده بود که در جریان بمباران&amp;zwnj;های هوایی &amp;quot;جنگنده&amp;zwnj;های متخاصم دشمن&amp;quot;، بمب&amp;zwnj;های خوشه&amp;zwnj;ای، بمبلت&amp;zwnj;ها و مهمات مشابه، پرتاب شده بود و &amp;quot;بخش&amp;zwnj;هایی از منطقه از جمله محدوده&amp;zwnj;ای بیش از هزار و ۲۰۰ هکتار که اراضی کشاورزی را نیز شامل می&amp;zwnj;شد، از طریق مین&amp;zwnj;ریزی هوایی به&amp;zwnj;صورت هدفمند در معرض تهدید قرار گرفت&amp;quot;.

طبق این بیانیه گردان&amp;zwnj;های تخریب سپاه انصارالمهدی استان زنجان با حضور در مناطق آلوده، &amp;quot;مأموریت شناسایی، پاکسازی و خنثی&amp;zwnj;سازی تهدیدات&amp;quot; را آغاز کرده بودند&amp;quot;.



اسرائیل کشته شدن فرمانده شاخه نظامی حماس را تایید کرد
ارتش اسرائیل و شاباک (شین&amp;zwnj;بت)،  سازمان امنیت داخلی این کشور، کشته شدن عزالدین الحداد، فرمانده شاخه نظامی حماس در غزه را در حمله هوایی روز جمعه ۱۵ مه تایید کردند.

اسرائیل او را یکی از طراحان حمله هفتم اکتبر ۲۰۲۳ معرفی کرده است؛ حمله&amp;zwnj;ای که در آن حدود ۱۲۰۰ نفر در اسرائیل کشته و بیش از ۲۵۰ نفر گروگان به غزه منتقل شدند.

دو مقام حماس نیز به خبرگزاری فرانسه گفته&amp;zwnj;اند الحداد در حمله&amp;zwnj;ای به یک آپارتمان مسکونی و یک خودرو در شهر غزه کشته شده است.

بر اساس گزارش&amp;zwnj;ها، همسر و یکی از دختران او نیز در این حمله جان باخته&amp;zwnj;اند.

الحـداد پس از کشته شدن محمد سنوار، به فرماندهی گردان&amp;zwnj;های قسام در غزه رسیده بود و از فرماندهان باسابقه حماس به شمار می&amp;zwnj;رفت.



ایران از سازوکار جدید عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز خبر داد
رسانه&amp;zwnj;های دولتی ایران مدعی شدند که برخی کشورهای اروپایی برای عبور کشتی&amp;zwnj;های خود از تنگه هرمز با تهران وارد مذاکره شده&amp;zwnj;اند.

تلویزیون دولتی ایران گزارش داده که پس از عبور کشتی&amp;zwnj;های چین، ژاپن و پاکستان، اکنون کشورهای اروپایی نیز برای دریافت مجوز عبور با نیروی دریایی سپاه پاسداران گفت&amp;zwnj;وگو کرده&amp;zwnj;اند، هرچند نامی از این کشورها برده نشده است.

هم&amp;zwnj;زمان ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس جمهوری اسلامی، اعلام کرده تهران سازوکاری جدید برای مدیریت تردد کشتی&amp;zwnj;ها در تنگه هرمز آماده کرده که &amp;quot;به&amp;zwnj;زودی&amp;quot; رونمایی خواهد شد.



او گفته این سازوکار فقط شامل کشتی&amp;zwnj;های تجاری و طرف&amp;zwnj;های &amp;quot;همکار با ایران&amp;quot; می&amp;zwnj;شود و در قبال خدمات ارائه&amp;zwnj;شده، هزینه دریافت خواهد شد.

عزیزی همچنین تاکید کرده این مسیر همچنان به روی کشورهای مشارکت&amp;zwnj;کننده در پروژه موسوم به &amp;quot;آزادی&amp;quot; بسته خواهد بود؛ پروژه&amp;zwnj;ای که آمریکا برای همراهی و حفاظت از کشتی&amp;zwnj;ها در تنگه هرمز مطرح کرده است.



آتش‌سوزی در کارخانه روغن موتور مراغه
یک کارخانه تولید روغن موتور در مراغه دچار آتش&amp;zwnj;سوزی شده و نیروهای امدادی و آتش&amp;zwnj;نشانی همچنان در حال مهار حریق هستند.

به گزارش رسانه&amp;zwnj;های ایران، این آتش&amp;zwnj;سوزی ظهر شنبه ۲۶ اردیبهشت آغاز شد و چندین خودروی آتش&amp;zwnj;نشانی، نیروهای هلال احمر و آمبولانس&amp;zwnj;های اورژانس به محل اعزام شدند.


رئیس آتش&amp;zwnj;نشانی مراغه به ایسنا گفته است که تاکنون گزارشی از مصدومیت افراد منتشر نشده است.

گزارش&amp;zwnj;ها حاکی است که دود غلیظ همچنان منطقه را فراگرفته و آتش هنوز به&amp;zwnj;طور کامل مهار نشده است.

این واحد تولیدی از کارخانه&amp;zwnj;های بزرگ تولید روغن موتور در ایران به شمار می&amp;zwnj;رود و بیش از ۴۰۰ کارگر دارد.



موج جدید حملات هوایی اسرائیل به مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان
ارتش اسرائیل روز شنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۶ مه) اعلام کرد موجی از حملات هوایی را علیه زیرساخت&amp;zwnj;های حزب&amp;zwnj;الله در جنوب لبنان آغاز کرده است.

پیش از این، ارتش به ساکنان ۹ روستا در جنوب لبنان هشدار تخلیه داده بود.

این حملات نخستین عملیات پس از تمدید ۴۵ روزه آتش&amp;zwnj;بس در لبنان در شب گذشته محسوب می&amp;zwnj;شود.

بیشتر بخوانید: لبنان

وزارت خارجه آمریکا روز جمعه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) اعلام کرد که اسرائیل و لبنان با میانجی&amp;zwnj;گری آمریکا درباره تمدید ۴۵ روزه آتش&amp;zwnj;بس به توافق رسیدند.

در مذاکرات آتش&amp;zwnj;بس میان دو کشور همسایه، حزب&amp;zwnj;الله لبنان حضور ندارد.

لبنان در اوایل ماه مارس به جنگ ایران کشیده شد. در آن زمان، حزب&amp;zwnj;الله لبنان در واکنش به کشته&amp;zwnj;شدن علی خامنه&amp;zwnj;ای، رهبر جمهوری اسلامی موشک&amp;zwnj;هایی به سمت اسرائیل شلیک کرد. در پی آن، اسرائیل زیرساخت&amp;zwnj;های حزب&amp;zwnj;الله را هدف قرار داد. 



صادرات نفت عراق از  طریق تنگه هرمز به ۱۰ میلیون بشکه کاهش یافت
عراق اعلام کرد صادرات نفت این کشور از طریق تنگه هرمز در ماه آوریل به ۱۰ میلیون بشکه کاهش یافته؛ رقمی که پیش از جنگ ایران ماهانه حدود ۹۳ میلیون بشکه بوده است.

باسم محمد خزیر، وزیر نفت عراق روز شنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۶ مه) در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد بسته&amp;zwnj;شدن تنگه هرمز در پی جنگ ایران، صادرات نفت عربستان سعودی، امارات، کویت و عراق را محدود کرده و باعث افزایش شدید قیمت&amp;zwnj;ها شده است.

او همچنین اعلام کرد صادرات نفت عراق از طریق خط لوله کرکوک-جیهان از ماه مارس از سر گرفته شده و بغداد قصد دارد صادرات از بندر جیهان ترکیه را از ۲۰۰ هزار بشکه به ۵۰۰ هزار بشکه در روز افزایش دهد.

به گفته وزیر نفت عراق، این کشور همچنین در حال رایزنی با سازمان کشورهای صادر&amp;zwnj;کننده نفت &amp;quot;اوپک&amp;quot;برای افزایش ظرفیت تولید و صادرات نفت است. عراق قصد دارد ظرفیت تولید خود را به ۵ میلیون بشکه در روز برساند.

بیشتر بخوانید: تنگه هرمز

بسته&amp;zwnj;شدن تنگه هرمز نه&amp;zwnj;تنها صادرکنندگان نفت، بلکه واردکنندگان آن از جمله چین را نیز با مشکل مواجه کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا، پس از سفر دو روزه خود به چین اعلام کرد که شی جین&amp;zwnj;پینگ، رئیس جمهور این کشور با ضرورت بازگشایی تنگه هرمز موافقت کرده است، هرچند چین به&amp;zwnj;طور رسمی چنین موضعی را تائید نکرده است.

ترامپ همچنین گفت در حال بررسی لغو تحریم&amp;zwnj;ها علیه شرکت&amp;zwnj;های نفتی چین است که نفت ایران را خریداری می&amp;zwnj;کنند و تاکید کرد که در این زمینه از پکن درخواست امتیاز خاصی نکرده است.

در مقابل، شی جین&amp;zwnj;پینگ در اظهارات عمومی درباره ایران و تنگه هرمز موضعی نگرفت، اما وزارت خارجه چین نسبت به جنگ ایران ابراز نگرانی کرده و آن را درگیری&amp;zwnj;&amp;zwnj;ای توصیف کرد که &amp;quot;نباید رخ می&amp;zwnj;داد و نباید ادامه یابد&amp;quot;.



دیدار دبیر کل فیفا با مقام‌های فدراسیون فوتبال ایران در استانبول
خبرگزاری رویترز گزارش داد ماتیاس گرافستروم، دبیرکل فیفا (فدراسیون بین&amp;zwnj;المللی فوتبال) روز شنبه ۲۶ اردیبهشت (۱۶ مه) در استانبول با مقام&amp;zwnj;های فدراسیون فوتبال ایران دیدار خواهد کرد تا درباره حضور ایران در جام جهانی &amp;quot;اطمینان خاطر&amp;quot; بدهد.

جمهوری اسلامی شامگاه چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت با حضور هزاران هوادار در میدان انقلاب تهران، مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال برای جام جهانی را برگزار کرد.

انتشار تصاویر شعارهایی مانند &amp;quot;مرگ بر آمریکا&amp;quot; در این مراسم بازتاب گسترده&amp;zwnj;ای در رسانه&amp;zwnj;ها و شبکه&amp;zwnj;های اجتماعی داشت.

بازیکنان قرار است هفته آینده تمرینات خود را در اردوی آماده&amp;zwnj;سازی در ترکیه آغاز کنند.

بیشتر بخوانید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران پیش از این به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اجازه ورود به کانادا برای شرکت در کنگره فیفا را دریافت نکرد.

آمریکا نیز همانند کانادا، سپاه پاسداران را در فهرست سازمان&amp;zwnj;های تروریستی قرار داده است.

گزارش&amp;zwnj;ها درباره محدودیت&amp;zwnj;های احتمالی ورود برخی افراد مرتبط با سپاه پاسداران نیز این نگرانی&amp;zwnj;ها را افزایش داده است. جمهوری اسلامی مسئولیت حل موضوع ویزا برای بازیکنان و اعضای تیم را بر عهده فیفا گذاشته است.

ایران قرار است هر سه بازی مرحله گروهی جام جهانی را در آمریکا برگزار کند.

پس از حملات آمریکا و اسرائیل به ایران در اواخر فوریه، مشارکت تیم ملی ایران در این رقابت&amp;zwnj;ها که از ۱۱ ژوئن تا ۱۹ ژوئیه برگزار می&amp;zwnj;شود، با ابهام روبه&amp;zwnj;رو شده است.



قربانیان تروریسم خواستار مصادره ۳۴۴ میلیون دلار ارز دیجیتالی ایران شدند
گروهی از خانواده&amp;zwnj;های قربانیان تروریسم در آمریکا از یک قاضی فدرال در منهتن نیویورک خواسته&amp;zwnj;اند شرکت ارز دیجیتالی &amp;quot;تتر&amp;quot;، صادرکننده &amp;quot;استیبل&amp;zwnj;کوین&amp;quot; را ملزم کند بیش از ۳۴۴ میلیون دلار دارایی دیجیتال مسدودشده مرتبط با ایران را به وکلای آن&amp;zwnj;ها منتقل کند.

این درخواست روز پنجشنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۴ مه) در دادگاه منطقه منهتن نیویورک ثبت شده و مربوط به خانواده&amp;zwnj;هایی است که با بمب&amp;zwnj;گذاری سال ۱۹۹۷ حماس در اورشلیم ارتباط دارند و در پرونده&amp;zwnj;های مختلف مرتبط با تروریسم، احکام پرداختی سنگینی علیه ایران دریافت کرده&amp;zwnj;اند.

مجموع این احکام شامل حدود ۵۵۲ میلیون دلار غرامت و ۱.۸۶ میلیارد دلار خسارت تنبیهی است.

بیشتر بخوانید: سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

دارایی ارز دیجیتالی جمهوری اسلامی در چارچوب عملیات &amp;quot;خشم اقتصادی&amp;quot; دولت آمریکا و با هدف محدود کردن توان مالی ایران مسدود شده بود.

وزارت خزانه&amp;zwnj;داری آمریکا اعلام کرده بود که شبکه&amp;zwnj;های مالی مرتبط با سپاه پاسداران و حزب&amp;zwnj;الله در این روند هدف قرار گرفته&amp;zwnj;اند.

طبق اسناد پرونده، دو کیف پول رمزارزی که مجموعا حدود ۳۴۴ میلیون دلاردر آن&amp;zwnj;ها نگهداری می&amp;zwnj;شد، توسط شرکت تتر مسدود شده&amp;zwnj;اند. اکنون شاکیان درخواست کرده&amp;zwnj;اند این دارایی&amp;zwnj;ها برای اجرای احکام دادگاه&amp;zwnj;های آمریکا علیه ایران به آن&amp;zwnj;ها منتقل شود.



ترامپ: در عملیات مشترک آمریکا و نیجریه نفر دوم داعش کشته شد
دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا شامگاه جمعه ۲۵ اردیبهشت (۱۵ مه) اعلام کرد که &amp;quot;ابو بلال المینوکی&amp;quot;، نفر دوم گروه داعش در یک عملیات مشترک میان نیروهای آمریکا و ارتش نیجریه کشته شده است.

ترامپ در شبکه اجتماعی &amp;quot;تروث سوشال&amp;quot; نوشت این عملیات به دستور او و با اجرای نیروهای آمریکایی و نیروهای مسلح نیجریه &amp;quot;به&amp;zwnj;صورت دقیق و پیچیده&amp;quot; انجام شده و هدف آن حذف &amp;quot;فعال&amp;zwnj;ترین تروریست جهان&amp;quot; از میدان نبرد بوده است.

او افزود که المینوکی تصور می&amp;zwnj;کرد می&amp;zwnj;تواند در آفریقا مخفی شود، اما نیروهای اطلاعاتی آمریکا از فعالیت&amp;zwnj;های او مطلع بوده&amp;zwnj;اند.

رئیس جمهور آمریکا که پیش&amp;zwnj;تر نیجریه را به ناتوانی در حفاظت از مسیحیان در برابر شبه&amp;zwnj;نظامیان اسلام&amp;zwnj;گرا در شمال&amp;zwnj;غرب این کشور متهم کرده بود، از دولت نیجریه بابت همکاری در این عملیات قدردانی کرد.

دولت نیجریه هرگونه تبعیض مذهبی را رد و اعلام کرده است که نیروهای امنیتی این کشور با گروه&amp;zwnj;های مسلحی مقابله می&amp;zwnj;کنند که به مسیحیان و  مسلمانان حمله می&amp;zwnj;کنند.

بیشتر بخوانید: دولت اسلامی

به گزارش رویترز، آمریکا پیش&amp;zwnj;تر نیز در ماه دسامبر سال گذشته حملاتی علیه نیروهای وابسته به گروه داعش در نیجریه انجام داده بود.

واشنگتن بعد از این حملات پهپادهایی به همراه حدود ۲۰۰ نیروی نظامی برای آموزش و پشتیبانی اطلاعاتی در اختیار ارتش نیجریه قرار داد تا با شورش&amp;zwnj;های وابسته به داعش و القاعده که در غرب آفریقا در حال گسترش هستند، مقابله کند.</description>
   <category>ایران</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77175864</guid>
   <pubDate>Fri, 15 May 2026 15:28:00 GMT</pubDate>
   <title>آمادگی آمریکا برای گفت‌وگو با کوبا به شرط تغییرات اساسی</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/آمادگی-آمریکا-برای-گفت‌وگو-با-کوبا-به-شرط-تغییرات-اساسی/a-77175864?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در سفری به هاوانا با مقام‌های کوبایی دیدار و پیام دولت دونالد ترامپ را درباره آمادگی واشنگتن برای گفت‌وگو منتقل کرد؛ پیامی که به‌گفته مقامات ایالات متحده مشروط به تغییرات بنیادی است.به گزارش رسانه&amp;zwnj;های آمریکایی و اعلام دولت کوبا، جان رتکلیف، رئیس سازمان سیا در هاوانا با مقام&amp;zwnj;های ارشد وزارت کشور کوبا دیدار کرده است. به&amp;zwnj;گفته یک مقام سازمان سیا، او در این سفر پیام دونالد ترامپ را منتقل کرده مبنی بر اینکه آمریکا آماده گفت&amp;zwnj;وگوی جدی درباره مسائل اقتصادی و امنیتی است، اما فقط در صورتی که کوبا تغییرات اساسی انجام دهد.

دولت کوبا اعلام کرد این دیدار به درخواست دولت آمریکا انجام شده و هدف آن، پیشبرد گفت&amp;zwnj;وگوی سیاسی میان دو کشور در شرایطی بوده که روابط دو طرف همچنان &amp;quot;پیچیده&amp;quot; توصیف می&amp;zwnj;شود.

بر اساس گزارش&amp;zwnj;ها، رتکلیف در این سفر با لازارو آلوارز کاساس، وزیر کشور کوبا، و همچنین رائول گی&amp;zwnj;یرمو رودریگز کاسترو، نوه رائول کاسترو، دیدار کرده است.

پیام ترامپ و پاسخ هاوانا

مقام&amp;zwnj;های آمریکایی گفته&amp;zwnj;اند رتکلیف برای انتقال این پیام به کوبا سفر کرده که واشنگتن آماده ورود به گفت&amp;zwnj;وگو درباره مسائل اقتصادی و امنیتی است، اما این آمادگی &amp;quot;بدون شرط نیست و به انجام تغییرات بنیادی از سوی هاوانا بستگی دارد&amp;quot;.

در مقابل، دولت کوبا گفت نمایندگان این کشور در این دیدار به&amp;zwnj;روشنی تأکید کرده&amp;zwnj;اند که کوبا هیچ تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا نیست و دلیلی ندارد نام این کشور همچنان در فهرست دولت&amp;zwnj;های حامی تروریسم باقی بماند.

هاوانا تصریح کرد که نه از سازمان&amp;zwnj;های تروریستی حمایت می&amp;zwnj;کند و نه هیچ&amp;zwnj;گاه از فعالیت خصمانه&amp;zwnj;ای علیه آمریکا پشتیبانی کرده است.

دیدار امنیتی در سایه فشار سیاسی

هم&amp;zwnj;زمان با سفر هیأت آمریکایی، وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد سیسی آباسکال سامورا، منتقد ۲۷ ساله دولت کوبا ، پس از آزادی از زندان همراه خانواده&amp;zwnj;اش راهی تبعید در آمریکا شده است. او پس از اعتراضات گسترده ۱۱ ژوئیه ۲۰۲۱ به شش سال زندان محکوم شده بود.

روابط آمریکا و کوبا از زمان انقلاب ۱۹۵۹ همواره پرتنش بوده، اما با بازگشت ترامپ به کاخ سفید بار دیگر سخت&amp;zwnj;تر شد.

او در ژانویه ۲۰۲۵ یکی از نخستین تصمیم&amp;zwnj;های خود را به بازگرداندن نام کوبا به فهرست دولت&amp;zwnj;های حامی تروریسم اختصاص داد. اکنون سفر رئیس سیا به هاوانا نشان می&amp;zwnj;دهد دو طرف، با وجود فشار و بی&amp;zwnj;اعتمادی، کانال گفت&amp;zwnj;وگو را کاملا نبسته&amp;zwnj;اند.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C%20%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%DA%AF%D9%81%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%DA%AF%D9%88%20%D8%A8%D8%A7%20%DA%A9%D9%88%D8%A8%D8%A7%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B4%D8%B1%D8%B7%20%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77175864&amp;x4=101247&amp;x5=%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C%20%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%DA%AF%D9%81%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%DA%AF%D9%88%20%D8%A8%D8%A7%20%DA%A9%D9%88%D8%A8%D8%A7%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B4%D8%B1%D8%B7%20%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA%20%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%A2%D9%85%D8%A7%D8%AF%DA%AF%DB%8C-%D8%A2%D9%85%D8%B1%DB%8C%DA%A9%D8%A7-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%DA%AF%D9%81%D8%AA%E2%80%8C%D9%88%DA%AF%D9%88-%D8%A8%D8%A7-%DA%A9%D9%88%D8%A8%D8%A7-%D8%A8%D9%87-%D8%B4%D8%B1%D8%B7-%D8%AA%D8%BA%DB%8C%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%D8%B3%D8%A7%D8%B3%DB%8C%2Fa-77175864&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260515&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>ایران</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77165631</guid>
   <pubDate>Fri, 15 May 2026 14:30:00 GMT</pubDate>
   <title>ترامپ: اگر لازم شد برای خارج کردن غبار هسته‌ای وارد ایران می‌شویم</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/ترامپ-اگر-لازم-شد-برای-خارج-کردن-غبار-هسته‌ای-وارد-ایران-می‌شویم/live-77165631?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>به گفته دونالد ترامپ &quot;آمریکا ممکن است در مقطعی برای خارج کردن مواد هسته‌ای وارد ایران شود&quot;. او همچنین تصریح کرد، &quot;با تعلیق ۲۰ ساله برنامه اتمی ایران موافق است اما باید تعهدی واقعی از سوی تهران وجود داشته باشد&quot;.جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ آغاز شد که در پی آن، شماری از اصلی&amp;zwnj;ترین مقامات حکومت ایران از جمله علی خامنه&amp;zwnj;ای کشته شدند. چهل روز بعد، تهران و واشنگتن بر سر آتش&amp;zwnj;بسی دو&amp;zwnj;هفته&amp;zwnj;ای توافق کردند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واپسین ساعات باقی&amp;zwnj;مانده از این آتش&amp;zwnj;بس اعلام کرد که به درخواست شماری از مقام&amp;zwnj;های پاکستان، از سرگیری احتمالی حملات به جمهوری اسلامی را به&amp;zwnj;طور موقت متوقف و آتش&amp;zwnj;بس را تمدید کرده است.

در این بین، مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا با میانجی&amp;zwnj;گری پاکستان نیز بی&amp;zwnj;نتیجه پایان یافت.

در هفته&amp;zwnj;های گذشته تنش&amp;zwnj; میان دو کشور بر سر کنترل تنگه هرمز بالا گرفته است. تهران از زمان آغاز جنگ تا کنون این آب&amp;zwnj;راه مهم بین&amp;zwnj;المللی را مسدود کرده است؛ اقدامی که بویژه به&amp;zwnj;دلیل پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی، به تنش میان تهران و بسیاری از دیگر کشورها نیز انجامیده است.

بسیاری از ناظران و تحلیلگران مستقل، آتش&amp;zwnj;بس کنونی میان تهران و واشنگتن را &amp;quot;شکننده&amp;quot; می&amp;zwnj;دانند.


آخرین خبرها از تحولات جنگ را از اینجا دنبال کنید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران



ارتش اسرائیل: عزالدین الحداد، فرمانده کل گردان‌های قسام را هدف قرار دادیم
اسرائیل از هدف قرار دادن عزالدین الحداد، فرمانده کل گردان&amp;zwnj;های قسام خبر داد. یک مقام ارشد اسرائیلی گفته، الحداد یکی از طراحان حمله هفت اکتبر بوده و در ربودن شهروندان اسرائیلی و آمریکایی نقش داشته است.

ارتش اسرائیل روز جمعه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) اعلام کرد، عزالدین الحداد، فرمانده کل گردان&amp;zwnj;های قسام (شاخه نظامی حماس) در طی حمله&amp;zwnj;ای به غزه کشته شده است.

تایمز اسرائیل به نقل از یک مقام ارشد اسرائیلی نوشته است، &amp;quot; الحداد یکی از موانع اصلی اجرای طرح ۲۰ ماده&amp;zwnj;ای دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا برای پایان دادن به جنگ غزه نیز بوده است&amp;quot;.

این مقام ارشد اسرائیلی گفته است: &amp;laquo;این تروریست ارشد به&amp;zwnj;طور آشکار تلاش&amp;zwnj;های ترامپ و هیئت صلح برای خلع سلاح حماس و غیرنظامی&amp;zwnj;سازی نوار غزه به&amp;zwnj;منظور ایجاد امنیت و رفاه برای اسرائیلی&amp;zwnj;ها و مردم غزه را تضعیف کرده بود.&amp;raquo;

در بیانیه&amp;zwnj;ای که از سوی دفتر وزیر دفاع اسرائیل صادر شده، آمده است، &amp;quot;ارتش این کشور حمله امروز را که هدفش کشتن عزالدین الحداد بوده، به دستور مستقیم بنیامین نتانیاهو، نخست&amp;zwnj;وزیر و یسرائیل کاتس، وزیر دفاع انجام داده است&amp;quot;.

یسرائیل کاتس، وزیر دفاع با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: &amp;laquo;ما با تمام قدرت و قاطعیت به اقدام علیه هر کسی که در کشتار هفتم اکتبر نقش داشته ادامه خواهیم داد. این پیامی روشن به همه دشمنان ماست، دیر یا زود، اسرائیل شما را پیدا خواهد کرد.&amp;raquo;





۲۰ ایرانی و ۱۱ پاکستانی گرفتار در کشتی‌های توقیف‌شده به کشورشان بازگشتند
در حالی که مذاکرات میان جمهوری اسلامی و ایالات متحده در بن&amp;zwnj;بست است، پاکستان از بازگرداندن ملوانان ایرانی و پاکستانی که در کشتی&amp;zwnj;های توقیف&amp;zwnj;شده از سوی آمریکا حضور داشتند، خبر داده است. دریانوردان ایرانی از طریق پاکستان به ایران منتقل خواهند شد.

محمد اسحاق دار، وزیر خارجه پاکستان با اعلام این خبر و با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: &amp;laquo;۱۱ شهروند پاکستانی و ۲۰ شهروند ایرانی از سنگاپور به بانکوک رسیده&amp;zwnj;اند و هم&amp;zwnj;اکنون سوار پروازی هستند که امشب به اسلام&amp;zwnj;آباد خواهد رسید. سپس بازگشت شهروندان ایران تسهیل خواهد شد.&amp;raquo;



وزیر خارجه پاکستان با بیان اینکه این ۲۰ ایرانی و ۱۱ پاکستانی سوار بر کشتی&amp;zwnj;هایی بوده&amp;zwnj;اند که در آب&amp;zwnj;های آزاد توسط ایالات متحده توقیف شده بود، افزود: &amp;laquo;تمام افراد در سلامت کامل و با روحیه خوب هستند.&amp;raquo;

پاکستان پیش&amp;zwnj;تر در اوایل ماه مه نیز از بازگرداندن ملوانان ایرانی خبر داده بود.



ارتش اسرائیل: در حملات یک هفته گذشته بیش از ۲۲۰ عضو حزب‌الله کشته شده‌اند
ارتش اسرائیل هم&amp;zwnj;زمان با دومین روز گفت&amp;zwnj;وگوهای صلح میان کشورش با لبنان اعلام کرد، در حملات یک هفته گذشته بیش از ۲۲۰ عضو حزب&amp;zwnj;الله کشته شده&amp;zwnj;اند.

بنا بر اعلام ارتش اسرائیل در همین مدت، نیروهای اسرائیلی همچنین بیش از ۴۴۰ هدف متعلق به حزب&amp;zwnj;الله را در چندین منطقه در جنوب لبنان مورد حمله قرار داده&amp;zwnj;اند.

اسرائیل و لبنان در ۱۷ آوریل (۲۸ فروردین) سال جاری بر سر آتش&amp;zwnj;بس توافق کردند اما درگیری&amp;zwnj;ها میان نیروهای اسرائیلی و حزب&amp;zwnj;الله همچنان ادامه دارد، به&amp;zwnj;طوری که گزارش&amp;zwnj;ها از کشته شدن صدها تن در حملات حکایت دارد و دو طرف یکدیگر را به نقض آتش&amp;zwnj;بس متهم می&amp;zwnj;کنند.

در حال حاضر فرستادگان دو کشور در حال برگزاری سومین دور مذاکرات با هدف پایان دادن به درگیری&amp;zwnj;ها هستند، هرچند با ادامه حملات، هیچ&amp;zwnj;یک از طرفین به&amp;zwnj;طور علنی اظهارنظری نکرده&amp;zwnj;اند.

لبنان پس از آنکه حزب&amp;zwnj;الله در پاسخ به کشته شدن علی خامنه&amp;zwnj;ای، رهبر پیشین جمهوری اسلامی، اقدام به شلیک موشک به سوی اسرائیل کرد، به جنگ خاورمیانه کشیده شد.

از آن زمان تاکنون، حملات اسرائیل باعث کشته شدن بیش از دو هزار و ۸۰۰ نفر در لبنان شده است.



امارات از سوی ایران به &quot;ایفای نقش فعال در جنگ&quot; متهم شد
ایران، در نشست وزرای خارجه کشورهای عضو گروه بریکس در دهلی نو، امارات متحده عربی را به &amp;quot;ایفای نقشی فعال در جنگ خاورمیانه&amp;quot; متهم کرد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی روز جمعه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) در جریان این نشست با اعلام اینکه &amp;quot;ایران با این کشور خاص مشکلی ندارد&amp;quot; گفت: &amp;laquo;ما صرفا پایگاه&amp;zwnj;های نظامی ایالات متحده را هدف قرار دادیم که متاسفانه در خاک آن کشور واقع شده&amp;zwnj;اند.&amp;raquo;

عراقچی در عین حال در پستی تلگرامی افزود: &amp;laquo;امارات در این جنگ در کنار آمریکا و اسرائیل ایستاد و نمی&amp;zwnj;تواند اکنون مظلوم&amp;zwnj;نمایی کند و بگوید به خاک ما حمله شده است. اطلاعات دقیق، اعتراف مقامات آمریکایی و اسناد روشنی وجود دارد که نشان می&amp;zwnj;دهد امارات در این تجاوز، پایگاه&amp;zwnj;های آمریکایی را در اختیار عملیات علیه ایران قرار داده، فضای هوایی و خاک خود را در اختیار آن&amp;zwnj;ها گذاشته و خدمات لازم را به نیروهای آمریکایی ارائه کرده است.&amp;raquo;



وزارت امور خارجه امارات متحده عربی در پی مطرح شدن این اظهارات، بیانیه&amp;zwnj;ای صادر کرده و با &amp;quot;رد قاطع&amp;quot; ادعاهای ایران گفته است،&amp;quot; این اظهارات تلاش&amp;zwnj; برای توجیه حملات تروریستی ایران علیه امارات متحده عربی و دیگر کشورها است&amp;quot;.

در این بیانیه آمده است، &amp;quot;امارات متحده عربی هدف حملات تروریستی مکرر و غیرقابل توجیه ایران از جمله حدود سه هزار حمله با موشک&amp;zwnj;های بالستیک و کروز و همچنین پهپادهای ایرانی قرار گرفته است&amp;quot;.

خلیفه بن شاهین المرر، وزیر مشاور در امور خارجی امارات در این بیانیه با بیان اینکه کشورش تمامی حقوق حاکمیتی، قانونی، دیپلماتیک و نظامی خود را برای مقابله با هرگونه تهدید، ادعا یا اقدام خصمانه محفوظ می&amp;zwnj;دارد، اظهار داشت: &amp;laquo;امارات متحده عربی به دنبال محافظت از سوی هیچ&amp;zwnj;کس نیست و توانایی بازدارندگی در برابر تجاوزات را دارد.&amp;raquo;

او همچنین تاکید کرد: &amp;laquo;ما حق کامل و مشروع خود را برای دفاع از حاکمیت و تمامیت ارضی&amp;zwnj; محفوظ می&amp;zwnj;داریم تا از محافظت از شهروندان، ساکنان و بازدیدکنندگان خود اطمینان حاصل کنیم.&amp;raquo;

خبرگزاری دولتی ایرنا پیش از این بیانیه به نقل از وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نوشته بود، &amp;quot;عباس عراقچی به نماینده امارات متحده عربی هشدار داد که اسرائیل و ایالات متحده نمی&amp;zwnj;توانند امنیت آنها را تضمین کنند&amp;quot;.



اصغر فرهادی: کشته شدن هر انسان چه با جنگ و چه کشتن معترضان جنایت است
اصغر فرهادی، کارگردان برجسته ایرانی در جشنواره فیلم کن کشته شدن هزاران نفر در سرکوب اعتراضات دی ماه و همچنین جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران را &amp;quot;عمیقا دردناک&amp;quot; توصیف کرد.

او روز جمعه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) به خبرنگاران در جشنواره فیلم کن گفت: &amp;laquo;هفته گذشته در تهران بودم و هنوز تاثیر این اتفاقات را با خودم حمل می&amp;zwnj;کنم. هر دوی اتفاقا اخیر در ایران عمیقا دردناک هستند و هیچ&amp;zwnj;کدام هرگز فراموش نخواهند شد.&amp;raquo;

او اضافه کرد: &amp;laquo;مخالفت با کشته شدن بی&amp;zwnj;گناهان و غیرنظامیان و انسان&amp;lrm;&amp;zwnj;های عادی در جنگ به معنی موافقت با کشته شدن معترضان در خیابان&amp;zwnj;ها نیست.&amp;raquo;



فرهادی که از سال ۲۰۲۳ عمدتا خارج از ایران زندگی می&amp;zwnj;کند، همچنین افزود، &amp;quot;کشته شدن هر انسانی، یک جنایت است و با هر دیدگاهی، کشتن انسان&amp;zwnj;ها قابل پذیرش نیست، چه با جنگ، چه اعدام، چه کشتن معترضان.&amp;quot;

این کارگردان برجسته ایرانی برنده جایزه اسکار برای اکران فیلم &amp;quot;داستان&amp;zwnj;های موازی&amp;quot; در جشنواره کن حضور دارد و در یک کنفرانس مطبوعاتی در جشنواره کن این سخنان را گفت.

فیلم &amp;quot;داستان&amp;zwnj;های موازی&amp;quot;، اثر جدید این کارگردان مطرح سینما، درامی است که در پاریس روایت می&amp;zwnj;شود و ستارگان فرانسوی&amp;zwnj;زبان در آن نقش&amp;zwnj;آفرینی کرده&amp;zwnj;اند. این فیلم در حال حاضر برای کسب جایزه اصلی جشنواره کن با ۲۱ فیلم دیگر رقابت می&amp;zwnj;کند.



شکاف در گروه بریکس در پی جنگ ایران؛ عدم صدور بیانیه پایانی
جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران، کشورهای غیرغربی را نیز دچار اختلاف کرده است. نشست وزرای خارجه کشورهای عضو گروه بریکس در دهلی نو به خاطر اختلافات جدی میان ایران و امارات متحده عربی بدون صدور بیانیه مشترک، به پایان رسید.

در این راستا تنها هند، به عنوان کشور میزبان بیانیه&amp;zwnj;ای منتشر و در آن به وجود &amp;quot;دیدگاه&amp;zwnj;های متفاوت&amp;quot; درباره وضعیت خاورمیانه اشاره کرد.

ایران در این نشست خواستار محکومیت جنگ آمریکا و اسرائیل علیه کشور خود شد و همچنین امارات متحده عربی را به مشارکت مستقیم در عملیات نظامی متهم کرد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در یک نشست خبری مدعی شد، &amp;quot;یکی از اعضای بریکس که نامش فاش نشده، بخش&amp;zwnj;هایی از بیانیه را مسدود کرده است&amp;quot;.

عراقچی همچنین گفت: &amp;laquo;ایران با این کشور خاص مشکلی ندارد بلکه صرفا پایگاه&amp;zwnj;های نظامی ایالات متحده را هدف قرار می&amp;zwnj;دهد که متاسفانه در خاک آن کشور واقع شده&amp;zwnj;اند.&amp;raquo;

بریکس ائتلافی از کشورهایی است که در آستانه گذار به اقتصادهای صنعتی قرار دارند. این کشورها می&amp;zwnj;خواهند در برابر کشورهای عضور گروه ۷ (جی&amp;zwnj;۷) با محوریت غرب، توازن ایجاد کنند. اعضای آن شامل برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، مصر، ایران و امارات متحده عربی است.



رهبران ۲۶ کشور جهان خواستار آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز شدند
رهبران ۲۶ کشور جهان از جمله آلمان با صدور بیانیه&amp;zwnj;ای مشترک، خواستار بازگشت وضعیت عادی دریانوردی در تنگه هرمز شده و حمایت خود را از یک ماموریت نظامی چندملیتی در این منطقه اعلام کردند.

به گزارش شبکه خبری سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، رهبران ۲۶ کشور جهان از جمله آلمان، فرانسه، بریتانیا، کانادا، بحرین، کره جنوبی و قطر در این بیانیه بر تعهد جمعی&amp;zwnj; برای به&amp;zwnj;کارگیری منابع دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی برای حمایت از آزادی کشتیرانی در تنگه هرمز تاکید کردند.

این کشورها خاطرنشان کردند، &amp;quot;کشتیرانی باید مطابق با کنوانسیون سازمان ملل متحد در مورد حقوق دریاها (UNCLOS) و قوانین بین&amp;zwnj;المللی، آزاد باقی بماند&amp;quot;.

همچنین در این بیانیه از یک ماموریت نظامی چندملیتی مستقل و دفاعی، شامل عملیات&amp;zwnj;های مین&amp;zwnj;روبی اعلام حمایت شده است.

در بخشی از این بیانیه تصریح شده است: &amp;laquo;ماموریت نظامی چندملیتی به عنوان مکمل تلاش&amp;zwnj;های دیپلماتیک و تنش&amp;zwnj;زدایی جاری عمل خواهد کرد و اجرای چنین طرح&amp;zwnj;هایی تنها در صورت ایجاد یک فضای مساعد میسر خواهد بود.&amp;raquo;

به گزارش سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;ان، اگرچه کشورهای امضاکننده باید شرایط سیاسی داخلی و روندهای قانون&amp;zwnj;گذاری خود را مد نظر قرار دهند اما حمایت سیاسی خود را از این ماموریت چندملیتی ابراز کرده&amp;zwnj;اند.

در عین حال خبرگزاری بلومبرگ اعلام کرده است، شمار نفت&amp;zwnj;کش&amp;zwnj;های غول&amp;zwnj;پیکر (VLCC) که نفت خام غیرتحریمی را از طریق تنگه هرمز جابه&amp;zwnj;جا می&amp;zwnj;کنند، افزایش یافته است.

داده&amp;zwnj;های ردیابی کشتی&amp;zwnj;ها نشان می&amp;zwnj;دهد، در روزهای اخیر چهار نفت&amp;zwnj;کش با مجموع دو میلیون بشکه نفت خام از تنگه هرمز خارج شده&amp;zwnj;اند. با این حال، این رقم همچنان بسیار کمتر از میانگین پیش از حمله نظامی آمریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی ایران است.



گفتگوی تلفنی مرتس و ترامپ پس از هفته‌ها تنش؛ تفاهم درباره نحوه ادامه اقدام علیه ایران
سکوت خبری میان دونالد ترامپ و فریدریش مرتس پس از هفته&amp;zwnj;ها تنش&amp;zwnj; بر سر اظهارات صدراعظم آلمان درباره جنگ ایران پایان یافت.

مرتس اعلام کرد که در طی سفر بازگشت ترامپ از چین به&amp;zwnj;صورت تلفنی با او گفت&amp;zwnj;وگو کرده است. صدراعظم آلمان با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس این گفت&amp;zwnj;وگو را &amp;quot;خوب&amp;quot; توصیف و بر وجود تفاهم و اشتراک نظر درباره نحوه ادامه اقدام در مسئله ایران تاکید کرد.



مرتس درباره این گفت&amp;zwnj;وگو نوشت: &amp;laquo;ما با هم هم&amp;zwnj;نظر هستیم. ایران اکنون باید به میز مذاکره بازگردد. تنگه هرمز باید بازگشایی شود و تهران نباید به سلاح هسته&amp;zwnj;ای دست یابد.&amp;raquo;

ترامپ روز جمعه ۱۵ مه (۲۵ اردیبهشت) سفر خود به چین را به پایان رساند. به گفته او، &amp;quot;شی جین&amp;zwnj;پینگ تمایل خود را برای کمک به بازگشایی تنگه هرمز ابراز کرده و همچنین تعهد داده از ایران به&amp;zwnj;صورت نظامی حمایت نکند&amp;quot;.

در هفته&amp;zwnj;های گذشته، اظهارات مرتس درباره جنگ ایران باعث نارضایتی در واشنگتن شده بود. صدراعظم در اواخر آوریل با انتقاد از آمریکا گفته بود، &amp;quot;ایالات متحده ظاهرا هیچ استراتژی مشخصی در این جنگ ندارد&amp;quot;.

او همچنین با اشاره به مذاکرات آمریکا با تهران افزوده بود، &amp;quot;جمهوری اسلامی ایالات متحده را در مذاکرات تحقیر کرده است&amp;quot;.

ترامپ هم با عصبانیت به این اظهارات واکنش نشان داد و مرتس را متهم کرد، &amp;quot;نمی&amp;zwnj;داند درباره چه چیزی صحبت می&amp;zwnj;کند&amp;quot;.

رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا بارها در سخنانش مدعی شده که &amp;quot;از سوی آلمان و سایر متحدان ناتو به اندازه کافی مورد حمایت قرار نگرفته است&amp;quot;.

در اوایل ماه مه نیز خبر خروج هزاران سرباز آمریکایی از آلمان از سوی رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا اعلام شد.

حالا اما پس از هفته&amp;zwnj;ها تنش میان دو کشور، گفت&amp;zwnj;وگوی تلفنی مرتس با ترامپ در برلین مثبت ارزیابی شده است. این تماس به&amp;zwnj;عنوان نشانه&amp;zwnj;ای تلقی شده که طرف آمریکایی از تحولات اخیر به&amp;zwnj;دنبال ایجاد اختلاف نیست و همچنان به همکاری سازنده با آلمان علاقه&amp;zwnj;مند است.



ترامپ: آمریکا ممکن است در مقطعی برای خارج کردن مواد هسته‌ای وارد ایران شود
دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور ایالات متحده در پایان سفر خود به چین در جمع خبرنگاران در هواپیمای ریاست جمهوری (ایر فورس وان) اعلام کرد، &amp;quot;ایالات متحده ممکن است در مقطعی برای خارج کردن مواد هسته&amp;zwnj;ای وارد ایران شود&amp;quot;.

او گفت: &amp;laquo;یا وارد می&amp;zwnj;شویم یا آن را می&amp;zwnj;گیریم. فکر می&amp;zwnj;کنم احتمالا آن را خواهیم گرفت اما اگر نه، وارد می&amp;zwnj;شویم.&amp;raquo;

ترامپ همچنین بار دیگر با تاکید بر اینکه &amp;quot;ایران به&amp;zwnj;طور کامل شکست خورده است&amp;quot; افزود: &amp;laquo;ما اصلا با خطری روبرو نیستیم و تمام تجهیزات لازم برای خارج کردن مواد هسته&amp;zwnj;ای را داریم، هیچ&amp;zwnj;کس دیگری چنین تجهیزاتی ندارد؛ شاید چین داشته باشد.&amp;raquo;

ترامپ پیش&amp;zwnj;تر در ماه مارس سال جاری میلادی نیز در کاخ سفید درباره ذخایر اورانیوم غنی&amp;zwnj;شده جمهوری اسلامی هشدار مشابهی داده و گفته بود: &amp;laquo;یا آن را پس می&amp;zwnj;گیریم یا آن را برمی&amp;zwnj;داریم.&amp;raquo;

ترامپ در اظهارات دیگری درباره ایران در جریان سفرش به چین با اشاره به اینکه &amp;quot;صبرش در قبال ایران رو به اتمام است&amp;quot; خبر داد، &amp;quot;در گفتگوها با شی توافق کردند، نباید به تهران اجازه دستیابی به سلاح هسته&amp;zwnj;ای داده شود و این کشور باید تنگه هرمز را بازگشایی کند.&amp;quot;

رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا همچنین در جریان این سفر و گفت&amp;zwnj;و&amp;zwnj;گوها با مقام های کشور چین گفت، &amp;quot;با تعلیق ۲۰ ساله برنامه هسته&amp;zwnj;ای ایران موافق است اما باید تعهدی واقعی از سوی تهران وجود داشته باشد&amp;quot;.

این اظهارات در حالی است که ترامپ پیش&amp;zwnj;تر گفته بود، &amp;quot;ایران دیگر هرگز نباید غنی&amp;zwnj;سازی اورانیوم داشته باشد.&amp;quot;

اخیرا چند عضو مجلس شورای اسلامی اعلام کرده بودند، &amp;quot;تهران به&amp;zwnj;هیچ وجه بحث تعلیق را نمی&amp;zwnj;پذیرد.&amp;quot;

رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا همچنین به موضوع آتش&amp;zwnj;بس با ایران اشاره کرد و با بیان اینکه &amp;quot;ما در واقع آتش&amp;zwnj;بس را به درخواست کشورهای دیگر اجرا کردیم&amp;quot; افزود: &amp;laquo;من واقعا موافق نبودم اما این کار را به عنوان لطفی در حق پاکستان انجام دادیم.&amp;raquo;



ترامپ: با شی درباره لغو تحریم شرکت‌های چینی خریدار نفت ایران گفت‌وگو کردم
دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا اعلام کرد، در جریان سفر خود به پکن درباره لغو تحریم&amp;zwnj;ها علیه شرکت&amp;zwnj;های چینی خریدار نفت ایران گفت&amp;zwnj;وگو کرده و به&amp;zwnj;زودی درباره این موضوع تصمیم&amp;zwnj;گیری خواهد کرد.

ایالات متحده اخیرا تحریم&amp;zwnj;هایی را علیه چند پالایشگاه نفت چین از جمله شرکت &amp;quot;هنگ&amp;zwnj;لی&amp;quot; (Hengli) را که یکی از بزرگ&amp;zwnj;ترین پالایشگاه&amp;zwnj;های خصوصی این کشور و نمادی از تلاش پکن برای نوسازی و ارتقای این صنعت به شمار می&amp;zwnj;رود، به دلیل خرید نفت ایران اعمال کرد.

ترامپ اندکی پس از ترک پکن در پایان نشست دوروزه خود با شی جین&amp;zwnj;پینگ، همتای چینی خود در جمع خبرنگاران در هواپیما گفت: &amp;laquo;ما در این باره صحبت کردیم و من طی چند روز آینده تصمیم خواهم گرفت.&amp;raquo;

مقام&amp;zwnj;های آمریکایی از جمله ترامپ، در حالی موضوع احتمال خرید بیشتر انرژی آمریکا توسط چین را مطرح کردند که هنوز در گزارش&amp;zwnj;های رسمی چین از این دیدار هیچ اشاره&amp;zwnj;ای به توافقی در این زمینه نشده است.



عراقچی: تنگه هرمز تنها برای دشمنان ما بسته است
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی در گفت&amp;zwnj;وگو با یک رسانه هندی به موضوعاتی از جمله پیامدهای جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی پرداخت.

او با قدردانی از موضع بریکس در محکومیت حملات آمریکا و اسرائیل، این حملات را &amp;quot;تجاوزی برخلاف اصول اساسی حقوق بین&amp;zwnj;الملل و منشور سازمان ملل متحد&amp;quot; توصیف کرد و گفت: &amp;laquo;مسیر پیش&amp;zwnj;روی بریکس ادامه حرکت بر پایه اصول این گروه و مسیری است که به&amp;zwnj;طور مشترک آغاز کرده&amp;zwnj;ایم.&amp;raquo;

او افزود: &amp;laquo;درباره غرب آسیا نیز معتقدم بهترین راه، دیپلماسی است.&amp;raquo; عراقچی در ادامه بدون اشاره به حملات مداوم جمهوری اسلامی به کشورهای همسایه خلیج فارس در جریان جنگ اخیر مدعی شد: &amp;laquo;هیچ راه&amp;zwnj;حل نظامی&amp;zwnj;ای وجود ندارد و فکر می&amp;zwnj;کنم ایالات متحده باید این واقعیت را درک کند. آن&amp;zwnj;ها دست&amp;zwnj;کم دو بار ما را آزموده&amp;zwnj;اند و اکنون به این نتیجه رسیده&amp;zwnj;اند که راه&amp;zwnj;حل نظامی وجود ندارد.&amp;raquo;

وزیر خارجه جمهوری اسلامی افزود: &amp;laquo;آن&amp;zwnj;ها نمی&amp;zwnj;توانند از طریق اقدامات نظامی به اهداف خود برسند، اما اگر مسیر دیپلماسی را دنبال کنند، موضوع متفاوت خواهد بود. ما پیش&amp;zwnj;تر تعاملات را آغاز کرده&amp;zwnj;ایم، اما همان&amp;zwnj;طور که می&amp;zwnj;دانید مشکلات زیادی در این مسیر وجود دارد. مهم&amp;zwnj;ترین مشکل، پیام&amp;zwnj;های متناقضی است که از سوی آمریکایی&amp;zwnj;ها از طریق اظهارنظرها، مصاحبه&amp;zwnj;ها و مواضع مختلف دریافت می&amp;zwnj;کنیم.&amp;raquo;

عراقچی همچنین با اشاره به اختلالات ایجادشده در تنگه هرمز که فشار زیادی بر زنجیره تامین جهانی و به&amp;zwnj;ویژه در زمینه انرژی ایجاد کرده، جمهوری اسلامی را در این خصوص مقصر ندانست و گفت که حکومت ایران &amp;quot;آغازگر این جنگ&amp;quot; نبوده است.

عراقچی افزود: &amp;laquo;ما فقط از خود دفاع می&amp;zwnj;کنیم و معتقدم حق کامل دفاع مشروع را داریم. تا آنجا که به ما مربوط می&amp;zwnj;شود، تنگه هرمز بسته نیست، به&amp;zwnj;ویژه برای کشورهای دوست. این محدودیت تنها برای دشمنان ما اعمال می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo;

وزیر خارجه جمهوری اسلامی در ادامه افزود: &amp;laquo;کشتی&amp;zwnj;های متعلق به کشورهای دوست و سایر کشورها فقط ملزم هستند عبور خود را با نیروهای نظامی ما هماهنگ کنند تا از هرگونه مانع احتمالی جلوگیری شود و عبوری امن داشته باشند. در روزهای گذشته نیز کشتی&amp;zwnj;های زیادی با کمک نیروهای دریایی ما از این تنگهعبور کرده&amp;zwnj;اند و این روند ادامه خواهد داشت.&amp;raquo;



ترامپ: روند نابودی نظامی ایران ادامه خواهد داشت
دونالد ترامپ، رئیس &amp;zwnj;جمهور ایالات متحده آمریکا، در یک پست طولانی در شبکه اجتماعی خود تروث سوشال، هنگام فهرست کردن آنچه موفقیت&amp;zwnj;های دولتش خواند، از &amp;quot;درهم&amp;zwnj;کوبیدن نظامی ایران&amp;quot; نام برد.



او در ادامه جمله مربوط به ایران، داخل پرانتز نوشت: &amp;laquo;ادامه دارد&amp;raquo;؛ عبارتی که به گفته ناظران سیاسی ممکن است نشان&amp;zwnj;دهنده این باشد که او پس از بازگشت از سفرش به چین در روز جمعه، جنگ علیه جمهوری اسلامی را از سر بگیرد. 

همزمان برخی منابع خبری اسرائیلی گزارش داده&amp;zwnj;اند که در اسرائیل این باور وجود دارد که ترامپ، پس از بازگشت از سفرش به چین در پایان هفته، درباره ازسرگیری جنگ علیه ایران تصمیم خواهد گرفت.

بر اساس اعلام منابع اسرائیلی، رئیس &amp;zwnj;جمهور آمریکا با دو گزینه اصلی روبه&amp;zwnj;رو است: ازسرگیری درگیری&amp;zwnj;ها، همان&amp;zwnj;طور که گفته می&amp;zwnj;شود بنیامین نتانیاهو، نخست&amp;zwnj;وزیر اسرائیل، این گزینه را ترجیح می&amp;zwnj;دهد، یا گزینه دوم یعنی ازسرگیری محاصره تنگه هرمز در چارچوب آنچه عملیات آمریکایی &amp;quot;پروژه آزادی&amp;quot; توصیف شده است.

در عین حال، بر اساس گزارش شبکه ۱۲ اسرائیل (کان)، ترامپ همچنین ممکن است در پایان سفر تاریخی خود به چین تصمیم بگیرد که &amp;quot;هیچ تصمیمی&amp;quot; نگیرد.

در همین راستا منابع اسرائیلی به روزنامه هاآرتص گفته&amp;zwnj;اند اگرچه در حال حاضر، وضعیت هشدار غیرعادی وجود ندارد، اما احتمال ازسرگیری درگیری&amp;zwnj;ها در روزهای آینده همچنان وجود دارد.



رویترز از حمله پهپادی به مقر یک حزب کرد ایرانی در اربیل خبر داد
خبرگزاری رویترز به نقل از منابع امنیتی، از حمله دو پهپاد به یک مقر احزاب کرد ایرانی مخالف جمهوری اسلامی در شمال اربیل در اقلیم کردستان عراق خبر داد. 

این خبرگزاری نوشت که این حمله توسط دو پهپاد روز جمعه صورت گرفته است. با این حال رویترز نام این حزب را ذکر نکرده و جزئیات بیشتری در خصوص خسارات و تلفات احتمالی این حمله منتشر نکرده است.

پیش از این این، حزب دموکرات کردستان ایران از حمله پهپادی مجدد جمهوری اسلامی به کمپ&amp;zwnj;های این حزب در شامگاه چهارشنبه، ۲۳ اردیبهشت&amp;zwnj;ماه ۱۴۰۵، ساعت ۲۱:۳۰ به وقت محلی خبر داده بود.

بر اساس اطلاعیه این حزب، جمهوری اسلامی در این حمله با دو پهپاد، کمپ &amp;quot;جژنیکان&amp;quot; متعلق به حزب دموکرات کردستان ایران در نزدیکی اربیل را هدف قرار داد که گفته شده &amp;quot;محل استقرار خانواده&amp;zwnj;ها و پناهجویان این حزب است&amp;quot;.

این کمپ به گفته حزب دموکرات کردستان از ابتدای جنگ۴۰ روزه، &amp;quot;تاکنون بارها هدف حملات مستقیم قرار گرفته است&amp;quot;.

حزب دموکرات کردستان پیش از این اعلام کرده بود که حکومت ایران از زمان آغاز درگیری&amp;zwnj;ها با آمریکا و اسرائیل، &amp;quot;با بیش از ۱۲۶ فروند موشک و پهپاد، کمپ&amp;zwnj;های مدنی، مراکز درمانی و نهادهای آموزشی حزب دموکرات کوردستان ایران را هدف قرار داده است&amp;quot;.



رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: ۵۰ میلیون یورو پاداش برای کشتن ترامپ
ابراهیم عزیزی، رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در شورای اسلامی، در اظهار نظری درباره طرح جمهوری اسلامی برای اقدامات بعدی جنگ در برابر آمریکا مدعی شد: &amp;laquo;چند طرح را از زمان شروع جنگ سوم، آماده کردیم که طرح اقدام متقابل توسط نیروهای نظامی و امنیتی از جمله آنها است.&amp;raquo;

عزیزی با اشاره به طرحی با عنوان &amp;quot;اقدام متقابل توسط نیروهای نظامی و امنیت&amp;quot; گفت: &amp;laquo;پیش بینی کرده&amp;zwnj;ایم که دولت به هر فرد حقیقی و حقوقی که این رسالت دینی (کشتن ترامپ) را انجام دهد به عنوان پاداش ۵۰ میلیون یورو بپردازد.&amp;raquo;

او همچنین خواستار هدف قرار گرفتن دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، بنیامین نتانیاهو، نخست&amp;zwnj;وزیر اسرائیل و همچنین فرمانده سنتکام شد و گفت این افراد &amp;quot;باید مورد برخورد و اقدام متقابل قرار بگیرند&amp;quot;.

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در شورای اسلامی همچنین مدعی شد: &amp;laquo;ما این حق را با پایان جنگ و پیروزی&amp;zwnj;هایی که در جنگ به دست آوردیم، جدا می&amp;zwnj;دانیم.&amp;raquo;

عزیزی گفت همان&amp;zwnj;طور که ترامپ دستور کشتن علی خامنه&amp;zwnj;ای، رهبر پیشین جمهوری اسلامی را صادر کرده، خود او &amp;quot;باید به دست هر مسلمان و آزاده&amp;zwnj;ای مورد برخورد قرار بگیرد.&amp;quot;



پاداش اف‌بی‌آی برای یافتن مامور آمریکایی متهم به جاسوسی برای ایران
دفتر میدانی اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی در واشنگتن اعلام کرد برای اطلاعاتی که به دستگیری و پیگرد قضایی مونیکا ویت، عضو سابق نیروهای نظامی ایالات متحده آمریکا و مامور ضدجاسوسی، منجر شود، ۲۰۰ هزار دلار جایزه تعیین کرده است.

او در فوریه ۲۰۱۹ از سوی هیئت منصفه فدرال در ناحیه کلمبیا به اتهام جاسوسی، از جمله انتقال اطلاعات دفاع ملی به جمهوری اسلامی متهم شده بود.

ویت، متخصص سابق اطلاعاتی نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا در دوره خدمت فعال و مامور ویژه سابق دفتر تحقیقات ویژه نیروی هوایی، بین سال&amp;zwnj;های ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۸ در ارتش خدمت کرد و سپس تا سال ۲۰۱۰ به عنوان پیمانکار دولت ایالات متحده آمریکا فعالیت داشت. خدمت نظامی و فعالیت قراردادی او دسترسی به اطلاعات محرمانه و فوق محرمانه مرتبط با اطلاعات خارجی و ضدجاسوسی، از جمله نام&amp;zwnj;های واقعی نیروهای مخفی جامعه اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا، را برای او فراهم کرده بود.

ویت در سال ۲۰۱۳ به ایران گریخت. بر اساس کیفرخواست، او پس از آن اطلاعاتی را در اختیار حکومت ایران قرار داد و اطلاعات و برنامه&amp;zwnj;های حساس و طبقه&amp;zwnj;بندی&amp;zwnj;شده دفاع ملی ایالات متحده آمریکا را در معرض خطر قرار داد.

بر اساس اعلام اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی، ویت عمدا اطلاعاتی را ارائه کرده که جان نیروهای آمریکایی و خانواده&amp;zwnj;های آن&amp;zwnj;ها را که در خارج از کشور مستقر بودند، به خطر انداخته است. همچنین گفته می&amp;zwnj;شود او از طرف حکومت ایران تحقیقاتی انجام داده تا آن&amp;zwnj;ها بتوانند همکاران سابق او در دولت ایالات متحده آمریکا را هدف قرار دهند.

به گفته اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی، فرار ویت به ایران برای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سودمند بوده است. در بیانیه اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی آمده است که سپاه دارای بخش&amp;zwnj;هایی است که مسئول جمع&amp;zwnj;آوری اطلاعات، جنگ نامتقارن و ارائه پشتیبانی مستقیم به چند سازمان تروریستی هستند که شهروندان و منافع ایالات متحده آمریکا را هدف قرار می&amp;zwnj;دهند.

اگرچه برای جرایم ادعایی ویت، کیفرخواست صادر شده، اما او همچنان متواری است. اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی می&amp;zwnj;گوید همچنان فعالانه برای یافتن ویت و &amp;quot;کشاندن او به پای میز عدالت&amp;quot; تلاش می&amp;zwnj;کند.

در همین راستا دنیل ویرزبیتسکی، مامور ویژه مسئول بخش ضدجاسوسی و سایبری دفتر میدانی اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی در واشنگتن، اعلام کرد: &amp;laquo;گفته می&amp;zwnj;شود مونیکا ویت بیش از یک دهه پیش با فرار به ایران و ارائه اطلاعات دفاع ملی به حکومت ایران، سوگند خود به قانون اساسی را نقض کرده و احتمالا همچنان به فعالیت&amp;zwnj;های مخرب آن&amp;zwnj;ها کمک می&amp;zwnj;کند.&amp;raquo;

او افزود: &amp;laquo;اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی این موضوع را فراموش نکرده و معتقد است در این مقطع مهم از تاریخ ایران، فردی وجود دارد که چیزی درباره محل اختفای او می&amp;zwnj;داند. اف&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;آی می&amp;zwnj;خواهد از شما بشنود تا بتوانید به ما برای دستگیری ویت و کشاندن او به پای میز عدالت کمک کنید.&amp;raquo;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77170619</guid>
   <pubDate>Fri, 15 May 2026 12:17:00 GMT</pubDate>
   <title>حکایت &quot;گوسالە طلایی&quot;؛ ترامپ از کردها چه می‌خواهد؟</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/حکایت-گوسالە-طلایی-؛-ترامپ-از-کردها-چه-می‌خواهد؟/a-77170619?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>دونالد ترامپ در هفته‌های گذشته بارها کردها را متهم کرده که سلاح‌های ارسالی آمریکا برای معترضان داخل ایران را نگه داشته و تحویل نداده‌اند. دویچه وله فارسی در این‌باره با رهبران احزاب کرد و تحلیل‌گران کرد مصاحبه کرده است.دونالد ترامپ در هفته&amp;zwnj;های گذشته بارها کردها را متهم کرد که سلاح&amp;zwnj;های ارسالی آمریکا برای معترضان داخل ایران را نگه داشته و تحویل نداده&amp;zwnj;اند. دویچه وله فارسی در این&amp;zwnj;باره با رهبران احزاب کرد و تحلیل&amp;zwnj;گران کرد مصاحبه کرده است.

دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور ایالات متحده در هفته&amp;zwnj;های گذشته بار دیگر در اظهاراتی جنجالی &amp;quot;کردها&amp;quot; را متهم کرده که سلاح&amp;zwnj;های ارسالی آمریکا برای معترضان داخل ایران را نگه داشته و تحویل نداده&amp;zwnj;اند.

او در گفته&amp;zwnj;هایش مشخص نمی&amp;zwnj;کند که سلاح&amp;zwnj;های مورد ادعای او تحویل چه حزب و نهادی داده شده است. همین مسئله به بحث&amp;zwnj;های زیادی دامن زده است. در همین حال گفته&amp;zwnj;های او اعتراضات بسیاری را از سوی جامعه سیاسی کردها در کشورهای مختلف از جمله در ایران و حتی در منطقه به دنبال داشته است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

دویچه وله فارسی برای بررسی این ادعا و ارزیابی نقش کردها در تحولات ایران، مصاحبه&amp;zwnj;هایی با چند تن از رهبران و تحلیل&amp;zwnj;گران کرد انجام داده است.

بسیاری از احزاب و نهادهای کرد، ضمن رد گفته&amp;zwnj;های ترامپ آماده به صحبت در این&amp;zwnj;باره نیستند. منابعی از حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک)، شاخص&amp;zwnj;ترین تشکل سیاسی - نظامی کردهای ترکیه، حزب اتحاد دموکراتیک، بزرگترین تشکل سیاسی کردهای سوریه و همچنین حزب دمکرات کردستان عراق و اتحادیه میهنی کردستان که حکومت اقلیم کردستان را در کنترل دارند، در گفت&amp;zwnj;وگوهای جداگانه با دویچه ولە فارسی گفته&amp;zwnj;های ترامپ را رد و نامسئولانه خواندند. همه این احزاب و سازمان&amp;zwnj;ها دریافت هرگونه اسلحه از آمریکا به منظور ارسال آن&amp;zwnj;ها &amp;quot;به معترضان ایرانی&amp;quot; را رد می&amp;zwnj;کنند.

بیشتر بخوانید: ادامه تهدید و حملات سپاه علیه مواضع احزاب کرد ایران در عراق

احزاب و سازمان&amp;zwnj;های کردستان ایران نیز از پیش در بیانیه&amp;zwnj;های جداگانه این موضوع را رد کرده&amp;zwnj;اند.

دویچه وله فارسی به منظور کنکاش بیشتر درباره این موضوع با فریبا محمدی، معاون دبیرکل حزب کومله زحمتکشان کردستان، ادیب وطندوست، عضو کمیته مرکزی کومله، سازمان کردستان حزب کمونیست ایران، مصطفی مولودی، معاون دبیرکل حزب دمکرات کردستان ایران، کمال چومانی، سردبیر نشریه آمارگی و دکتر کامران متین دانشیار روابط بین&amp;zwnj;الملل دانشگاه ساسکس گفت&amp;zwnj;وگو کرده است.



فریبا محمدی: این ادعاها جنگ روانی است

فریبا محمدی در گفت&amp;zwnj;وگو با دویچه ولە فارسی با تأکید بر موضع رسمی احزاب کرد، ادعای ترامپ را رد کرد و گفت: &amp;laquo;ما پیش&amp;zwnj;تر نیز این ادعاها را به&amp;zwnj;طور رسمی رد کرده&amp;zwnj;ایم. در واقع تقریباً تمامی احزاب و جریان&amp;zwnj;های سیاسی کردستان این موضوع را تکذیب کرده&amp;zwnj;اند. هرگز چنین سلاح&amp;zwnj;هایی به دست احزاب و نیروهای سیاسی کرد نرسیده است&amp;raquo;.

او افزود که مطرح شدن دوباره این ادعاها &amp;quot;بیشتر در چارچوب جنگ روانی و فشار سیاسی در معادلات منطقه&amp;zwnj;ای می&amp;zwnj;تواند قابل تحلیل باشد، نه بر پایه واقعیت&amp;zwnj;های میدانی&amp;quot;.

درباره نقش کردها در اعتراضات ایران، محمدی گفت کە &amp;quot;احزاب کرد همواره از جنبش&amp;zwnj;های آزادی&amp;zwnj;خواهانه حمایت کرده&amp;zwnj;اند و نمونه اخیر آن اعتصاب سراسری کردستان در جریان اعتراضات دی&amp;zwnj;ماه بود&amp;quot;.

او تأکید کرد: &amp;laquo;بدون تردید نقش کردها، چه در روند مبارزه علیه جمهوری اسلامی ایران و چه در فردای پس از آن، نقشی مهم و حیاتی خواهد بود&amp;raquo;.

محمدی با اشاره به تجربیات گذشته همکاری کردها با آمریکا (مانند مبارزه با داعش) اظهار داشت که &amp;quot;کردها ظرفیت مهمی برای شکل&amp;zwnj;دهی خاورمیانه&amp;zwnj;ای آزادتر، سکولارتر و دموکراتیک&amp;zwnj;تر دارند و مسیر آزادی و دموکراسی در ایران بدون در نظر گرفتن نقش کردستان کامل نخواهد بود&amp;quot;.



ادیب وطندوست: سازمان ما حتی یک فشنگ هم دریافت نکرده است

ادیب وطندوست، عضو کمیته مرکزی کومله نیز در گفت&amp;zwnj;وگو با دویچه ولە فارسی با صراحت پروژه ادعایی ترامپ  را رد کرد و گفت: &amp;laquo;سازمان ما چه اسلحه&amp;zwnj;ای آمده باشد و چه نیامده باشد، بخشی از چنین پروژه&amp;zwnj;ای نبوده و نیست. زیرا این پروژه را نه تنها در خدمت مصالح مردم کرد نمی&amp;zwnj;دانیم، بلکه &amp;zwnj;ان را در خدمت نقشه&amp;zwnj;ها و اهداف آمریکا و اسرائیل و مسموم کردن جنبش کردستان تلقی می&amp;zwnj;کنیم. ما با صراحت می&amp;zwnj;گوییم که سازمان ما نه یک فشنگ و نه حتی یک سنت ناچیز دریافت کرده و نه حاضر بوده چنین چیزی را بپذیرد.&amp;raquo;

او این اقدام را &amp;quot;ماجراجویانه&amp;quot; ارزیابی کرد و گفت کە &amp;quot;در شرایط مذاکره طرفین، نخستین قربانیان چنین پروژه&amp;zwnj;هایی نیروهای سیاسی کرد خواهند بود&amp;quot;.

بیشتر بخوانید: چرا گزینه دونالد ترامپ برای ایران از داخل است و نه از بیرون؟

وطندوست درباره نقش کردها در جنبش سراسری ایران نیز به جنبش &amp;quot;زن، زندگی، آزادی&amp;quot; اشاره کرد و گفت مردم کردستان ظرفیت بالایی برای تأثیرگذاری بر جنبش سراسری دارند و &amp;quot;این پیوند برای حفظ دست&amp;zwnj;آوردهای جامعه کردستان نیز حیاتی است&amp;quot;.

درباره روابط با آمریکا، او هشدار داد: &amp;laquo;اگر احزاب کرد بخواهند برنامه و استراتژی خود را به سیاست&amp;zwnj;های آمریکا گره بزنند، معنی آن این است که از تاریخ مداخلات آمریکا و از تجربه خود مردم کرد هیچ نیاموخته&amp;zwnj;اند&amp;raquo;.



مصطفی مولودی: ادعا فاقد پایه واقعی و عملی است

مصطفی مولودی، معاون دبیرکل حزب دموکرات کردستان ایران نیز در گفت&amp;zwnj;وگو با دویچه ولە فارسی، ادعای ترامپ را &amp;quot;&amp;zwnj;نا دقیق و غیر مسئولانه&amp;quot; خواند و دلایل عملی آن را اینگونه توضیح داد: &amp;laquo;مرز ایران و عراق به شدت نظامی&amp;zwnj;سازی شده و اجرای عملی چنین اقدامی عملاً غیرممکن است. علاوه بر این جنبش سیاسی مردم ایران و کردستان اساساً جنبشی مدنی است، نه نظامی&amp;raquo;.

او تأکید کرد که مردم ایران از جامعه بین&amp;zwnj;المللی انتظار &amp;quot;حمایت سیاسی و دیپلماتیک&amp;quot; دارند، نه پشتیبانی نظامی.

مولودی همچنین نقش حزب خود را &amp;quot;حمایت قاطع از جنبش سیاسی و مدنی مردم ایران و کردستان&amp;quot; دانست و تغییر رژیم جمهوری اسلامی را &amp;quot;یکی از اصول اساسی سیاست خود&amp;quot; خواند.

او افزود که حزب دمکرات کردستان ایران در تماس با دولت&amp;zwnj;ها و نهادهای سیاسی از جمله آمریکا است تا &amp;quot;صدای مطالبات دموکراتیک مردم ایران و کردستان&amp;quot; را به گوش جهان برساند.



کمال چومانی: ترامپ کردها را &amp;quot;گوساله سامری&amp;quot; می&amp;zwnj;بیند

کمال چومانی، سردبیر نشریه آمارگی کە بە طور تخصصی مسائل خاورمیانه و کردها را پوشش می&amp;zwnj;دهد، ادعای ترامپ را تلاشی برای پنهان کردن شکست دانست و گفت: &amp;laquo;دونالد ترامپ کردها را به عنوان &amp;quot;گوساله طلایی سامری&amp;quot; می&amp;zwnj;بیند، تا شکست&amp;zwnj;های خود و بنیامین نتانیاهو را پنهان نماید&amp;raquo;.

&amp;quot;گوساله سامری&amp;quot; یا &amp;quot;گوساله طلایی&amp;quot; در داستان حضرت موسی، نماد یک قربانی ساختگی است. وقتی موسی غایب بود، قومش یک گوساله طلایی ساختند و او را پرستش کردند  سپس آن گوساله را مقصر همه کجروی و مشکلات خود نشان دادند تا اشتباه&amp;zwnj;شان را بپوشانند و به گردن دیگر بیاندازند.

بیشتر بخوانید: فدرالیسم و کثرت&amp;zwnj;گرایی؛ محور مطالبات کُردها در بروکسل

چومانی توضیح داد که نتانیاهو ترامپ را متقاعد کرده بود رژیم ایران به سرعت سقوط خواهد کرد، اما پیش&amp;zwnj;شرط&amp;zwnj;های لازم وجود نداشت. او افزود: &amp;laquo;برای پوشش این شکست، ترامپ از کردها به عنوان گوساله سامری (گوسالە طلایی) بهره می&amp;zwnj;گیرد. سلاحی برای کردها ارسال نشده تا به ایرانیان داخل کشور منتقل شود؛ همان&amp;zwnj;طور که مشاهده کردیم حتی ارسال اینترنت ماهواره&amp;zwnj;ای استارلینک نیز با دشواری&amp;zwnj;های بسیار جدی مواجه بود، اسلحه کە جای خود دارد.&amp;raquo;

چومانی تأکید کرد که &amp;quot;کردها برای مبارزه به سلاح و پول نیاز ندارند، بلکه به حمایت سیاسی جدی و یک چشم&amp;zwnj;انداز روشن و مشخص برای آینده ایران&amp;quot; نیاز دارند.



کامران متین: ترامپ درک محدودی از جامعه کردی دارد

کامران متین، دانشیار روابط بین&amp;zwnj;الملل دانشگاه ساسکس نیز در گفت&amp;zwnj;وگو با دویچه وله فارسی ادعای ترامپ را تلاشی برای توجیه شکست سیاست&amp;zwnj;های آمریکا در قبال ایران دانست.

او گفت: &amp;laquo;ترامپ تلاش می&amp;zwnj;کند شکست جنگ خود علیه ایران و  عدم دستیابی به هیچ&amp;zwnj;یک از اهداف کلیدی آن را با مقصر دانستن کردها توجیه کند.&amp;raquo;

متین افزود که ترامپ &amp;quot;درک بسیار محدودی از جامعه و سیاست کردی دارد&amp;raquo; و با سرزنش جمعی کردها، در حالی که تنوع بازیگران، احزاب و مناطق کردی را نادیده می&amp;zwnj;گیرد، افکار عمومی ضدجنگ و ضدآمریکایی را به سمت کردها منحرف و شعله&amp;zwnj;ور می&amp;zwnj;کند&amp;quot;.

او هشدار داد که این رویکرد &amp;quot;می&amp;zwnj;تواند به حملات خطرناک علیه آنها منجر شود&amp;quot;.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

رهبران و تحلیل&amp;zwnj;گران کرد با تأکید بر موضع مشترک خود اعلام کردند که جنبش کردستان و اعتراضات مردمی داخل ایران اساساً جنبشی مدنی و سیاسی است و کردها آماده ایفای نقشی سازنده و تعیین&amp;zwnj;کننده در آینده دموکراتیک ایران هستند، اما نه به عنوان ابزار پروژه&amp;zwnj;های خارجی.

این اظهارات صریح، در کنار گفته&amp;zwnj;های برخی مقامات آمریکایی که در رسانه&amp;zwnj;های بین&amp;zwnj;المللی ادعای ترامپ را رد کرده&amp;zwnj;اند، نشان می&amp;zwnj;دهد که این ادعا دست&amp;zwnj;کم با واقعیت&amp;zwnj;های میدانی فاصله زیادی دارد و احتمالاً بیش از آنکه بر پایه اطلاعات دقیق باشد، تلاشی برای سرپوش گذاشتن بر ناکامی&amp;zwnj;های سیاست خارجی واشنگتن و همزمان برجسته کردن ضعف&amp;zwnj;های ساختاری جمهوری اسلامی در حل مسائل اتنیکی و ملی است.


&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86::%D8%AD%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA%20%22%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%95%20%D8%B7%D9%84%D8%A7%DB%8C%DB%8C%22%D8%9B%20%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE%20%D8%A7%D8%B2%20%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%20%DA%86%D9%87%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%9F&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77170619&amp;x4=9997&amp;x5=%D8%AD%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA%20%22%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%95%20%D8%B7%D9%84%D8%A7%DB%8C%DB%8C%22%D8%9B%20%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE%20%D8%A7%D8%B2%20%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7%20%DA%86%D9%87%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%9F&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%AD%DA%A9%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%DA%AF%D9%88%D8%B3%D8%A7%D9%84%DB%95-%D8%B7%D9%84%D8%A7%DB%8C%DB%8C-%D8%9B-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%A7%D8%B2-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%D8%A7-%DA%86%D9%87-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%AF%D8%9F%2Fa-77170619&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260515&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86&quot; /&gt;</description>
   <category>ایران</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77160899</guid>
   <pubDate>Thu, 14 May 2026 11:43:00 GMT</pubDate>
   <title>مالزی: ایران برای انتقال نفت از خلأهای حقوقی سوءاستفاده می‌کند</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/مالزی-ایران-برای-انتقال-نفت-از-خلأهای-حقوقی-سوءاستفاده-می‌کند/a-77160899?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>مالزی می‌گوید که نفتکش‌های مرتبط با ایران با سوءاستفاده از &quot;خلأهای حقوقی&quot; اقدام به انتقال کشتی‌به‌کشتی نفت تحریم‌شده می‌کنند. این کشور همچنین کمک به ایران برای دور زدن تحریم‌های آمریکا را رد کرده است.ناظران صنعت کشتیرانی و گروه  &amp;quot;اتحاد علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; می&amp;zwnj;گویند آب&amp;zwnj;های نزدیک ایالت جنوبی &amp;quot;جوهور&amp;quot; در مالزی به یکی از مراکز اصلی انتقال کشتی&amp;zwnj;به&amp;zwnj;کشتی نفت توسط &amp;quot;ناوگان سایه&amp;quot; ایران تبدیل شده است؛ ناوگانی متشکل از نفتکش&amp;zwnj;های فرسوده که اغلب با خاموش کردن سیستم&amp;zwnj;های رهگیری، استفاده از هویت&amp;zwnj;های جعلی و ساختارهای مالکیتی مبهم، منشأ نفت خام خود را پنهان می&amp;zwnj;کنند.

این محموله&amp;zwnj;های نفتی عمدتاً راهی چین هستند. 

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

منطقه دریایی جوهور که با نام &amp;quot;EOPL&amp;quot; در دریای چین جنوبی شناخته می&amp;zwnj;شود، حدود ۷۰ کیلومتر از سواحل مالزی فاصله دارد. این ناحیه در یکی از پرترددترین مسیرهای تجاری دریایی جهان واقع شده و تقریباً در میانه راه میان ایران و چین قرار دارد. بنا بر برآوردهای کنونی چین حدود ۹۰ درصد نفت ایران را خریداری می&amp;zwnj;کند.

منطقه دریایی&amp;quot;EOPL&amp;quot; شامل محدوده لنگرگاهی و آب&amp;zwnj;های آزاد در شرق منطقه بندری سنگاپور و سواحل مالزی است که به علت محدودیت&amp;zwnj;های حقوقی به عنوان یکی از نقاط کلیدی در انتقال نفت کشتی&amp;zwnj;به&amp;zwnj;کشتی شناخته می&amp;zwnj;شود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

مقام&amp;zwnj;های آمریکایی پیش&amp;zwnj;تر گفته بودند صادرات نفت ایران  به شدت به ارائه&amp;zwnj;دهندگان خدمات دریایی و عملیات انتقال کشتی&amp;zwnj;به&amp;zwnj;کشتی در نزدیکی آب&amp;zwnj;های مالزی وابسته است.

گروه &amp;quot;اتحاد علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; اعلام کرده از زمان حمله آمریکا و اسرائیل به ایران در ۲۸ فوریه ۲۰۲۶ و آغاز جنگ  در خاورمیانه، ۴۲ عملیات انتقال کشتی&amp;zwnj;به&amp;zwnj;کشتی نفت ایران را در منطقه &amp;quot;EOPL&amp;quot; شناسایی کرده است. این گروه با استفاده از تصاویر ماهواره&amp;zwnj;ای این عملیات&amp;zwnj;ها را رصد کرده است.

چارلی براون، مشاور ارشد گروه &amp;quot;اتحاد علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; در این&amp;zwnj;باره گفت: &amp;laquo;به دلیل بی&amp;zwnj;عملی مالزی، این کشور عملاً به ایران، چین و بازیگران&amp;quot;ناوگان سایه&amp;quot;  کمک می&amp;zwnj;کند تا این مدل تجاری را ادامه دهند.&amp;raquo; او هشدار داد که مالزی در حال تبدیل شدن به &amp;quot;تسهیل&amp;zwnj;کننده&amp;quot; این فعالیت&amp;zwnj;های غیرقانونی است.

محمد روسلی عبدالله، مدیرکل اجرایی آژانس دریایی مالزی، گفت این انتقال&amp;zwnj;ها اغلب خارج از آب&amp;zwnj;های سرزمینی مالزی و در مناطق دورافتاده خارج از پوشش راداری انجام می&amp;zwnj;شود؛ به&amp;zwnj;ویژه در نزدیکی مرزهای دریایی یا مسیرهای بین&amp;zwnj;المللی کشتیرانی.

او به آسوشیتدپرس گفت: &amp;laquo;انتخاب چنین مکان&amp;zwnj;هایی با هدف سوءاستفاده از خلأهای قضایی و محدود کردن امکان اقدام مستقیم نیروهای محلی انجام می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo;

او افزود ادعاهای گروه &amp;quot;اتحاد علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; با واقعیت میدانی و شرایط عملیاتی اجرای قوانین دریایی توسط مالزی همخوانی ندارد و نبود تبادل اطلاعات لحظه&amp;zwnj;ای میان نهادهای داخلی و بین&amp;zwnj;المللی نیز مانع اقدامات موثر می&amp;zwnj;شود.

تدوام جریان نفت ایران با وجود محاصره آمریکا 

انتقال&amp;zwnj;های مخفیانه نفت در آب&amp;zwnj;های آزاد توسط نفتکش&amp;zwnj;های مرتبط با ایران سال&amp;zwnj;هاست ادامه دارد و به تهران اجازه می&amp;zwnj;دهد نفت خود را بفروشد، در حالی که خریداران نیز می&amp;zwnj;توانند درباره منشأ واقعی نفت اظهار بی&amp;zwnj;اطلاعی کنند.

هرچند این عملیات ذاتاً غیرقانونی نیست، اما مالزی انتقال&amp;zwnj;های بدون مجوز خارج از مناطق تعیین&amp;zwnj;شده را منع می&amp;zwnj;کند، زیرا این عملیات&amp;zwnj;ها خطر نشت نفت را افزایش می&amp;zwnj;دهند، زیرا این انتقال معمولاً با کشتی&amp;zwnj;های فرسوده انجام می&amp;zwnj;شوند و دور از بنادر صورت می&amp;zwnj;گیرند؛ جایی که کنترل حوادث بسیار دشوارتر است.

با وجود محاصره بنادر ایران توسط آمریکا از اواسط آوریل، گروه &amp;quot;اتحاد علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; اعلام کرده که همچنان نفتکش&amp;zwnj;های مرتبط با ایران را که در حال فعالیت هستند، ردیابی می&amp;zwnj;کند، هرچند مشخص نیست چه تعداد از آن&amp;zwnj;ها موفق به عبور از محدودیت&amp;zwnj;های کنونی می&amp;zwnj;شوند.

بیشتر بخوانید: همکاری ۲۵ ساله یا باج&amp;zwnj;دهی دولت ایران به چین؟

نه سفارت ایران در کوالالامپور و نه نمایندگی ایران در سازمان ملل به درخواست&amp;zwnj; آسوشیتدپرس برای اظهار نظر پاسخ نداده&amp;zwnj;اند. وزارت خارجه آمریکا نیز از اظهارنظر در این باره خودداری کرده است.

تا روز سه&amp;zwnj;شنبه ۱۳ مه، حدود ۲۴ نفتکش مرتبط با ایران که توسط گروه &amp;quot;اتحادیه علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; ردیابی شده&amp;zwnj;اند، در نزدیکی منطقه EOPL در سواحل جوهور لنگر انداخته یا در حال پرسه&amp;zwnj;زنی بوده&amp;zwnj;اند، هرچند مشخص نیست چه تعداد از آنها پیش از آغاز محاصره حرکت کرده&amp;zwnj;اند.

چارلی براون به آسوشیتدپرس گفت: &amp;laquo;همه&amp;zwnj;چیز مثل همیشه ادامه دارد.&amp;raquo;

گروه &amp;quot;اتحاد علیه ایران هسته&amp;zwnj;ای&amp;quot; معتقد است مالزی می&amp;zwnj;تواند با اجرای مقررات زیست&amp;zwnj;محیطی برای اعلام قبلی انتقال&amp;zwnj;های کشتی&amp;zwnj;به&amp;zwnj;کشتی، جلوگیری از همکاری شرکت&amp;zwnj;های مالزیایی با کشتی&amp;zwnj;های دخیل و الزام کشتی&amp;zwnj;ها به داشتن بیمه کافی در برابر حوادث و نشت نفت، نقش مؤثرتری ایفا کند.

مدیرکل آژانس دریایی مالزی تأکید کرده که اجرای قوانین صرفاً بر اساس قوانین مالزی و کنوانسیون&amp;zwnj;های بین&amp;zwnj;المللی انجام می&amp;zwnj;شود و مقام&amp;zwnj;های این کشور &amp;quot;هرگز امتیاز یا رفتار ویژه&amp;zwnj;ای برای هیچ کشوری قائل نشده&amp;zwnj;اند&amp;quot;.

اندونزی نیز انتقال&amp;zwnj;های مرزی نفت را بررسی می&amp;zwnj;کند

اگرچه منطقه انتقال نفت بخشی از حوزه اقتصادی گسترده مالزی تلقی می&amp;zwnj;شود، اما به مجمع&amp;zwnj;الجزایر ریائو، که قلمرو اندونزی است، نزدیک است.

به نوشته آسوشیتدپرس وزارت خارجه اندونزی اعلام کرد مقام&amp;zwnj;های این کشور در حال بررسی وضعیت برای تعیین قانونی بودن این فعالیت&amp;zwnj;ها هستند. سخنگوی وزارت خارجه اندونزی در این زمینه گفت: &amp;laquo;اندونزی اجازه نمی&amp;zwnj;دهد از قلمرو یا مناطق دریایی&amp;zwnj;اش برای فعالیت&amp;zwnj;های غیرقانونی استفاده شود.&amp;raquo;

او افزود اندونزی از حقوق مشروع ناوبری بر اساس قوانین بین&amp;zwnj;المللی دریاها، از جمله حق عبور بی&amp;zwnj;ضرر و عبور ترانزیتی، حمایت می&amp;zwnj;کند.

مدیرکل آژانس دریایی مالزی نیز یادآور شده که مالزی پیشتر در اوایل ساری جاری دو کشتی ، یکی بدون تابعیت و دیگری با پرچم کامرون را که در حال انتقال دو میلیون بشکه نفت خام در آب&amp;zwnj;های سرزمینی مالزی بودند، توقیف کرده است.

بیشتر بخوانید: پاداش ۱۵ میلیون دلاری برای مختل&amp;zwnj;سازی شبکه دورزدن تحریم&amp;zwnj;های نفتی ایران

این کشتی&amp;zwnj;ها بعداً با قرار وثیقه آزاد شدند. چارلی براون نیز تایید کرده که یکی از همان کشتی&amp;zwnj;ها اوایل همین ماه در حال انتقال کشتی&amp;zwnj;به&amp;zwnj;کشتی نفت مشکوک به ایرانی در نزدیکی جوهور مشاهده شده است.

مدیرکل آژانس دریایی مالزی در پایان گفت: &amp;laquo;مقام&amp;zwnj;های مالزی به تقویت نظارت و گسترش همکاری راهبردی با نهادهای مرتبط ادامه خواهند داد تا امنیت و حاکمیت دریایی کشور همواره حفظ شود.&amp;raquo;
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF::%D9%85%D8%A7%D9%84%D8%B2%DB%8C%3A%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84%20%D9%86%D9%81%D8%AA%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%AE%D9%84%D8%A3%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C%20%D8%B3%D9%88%D8%A1%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77160899&amp;x4=10002&amp;x5=%D9%85%D8%A7%D9%84%D8%B2%DB%8C%3A%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84%20%D9%86%D9%81%D8%AA%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%AE%D9%84%D8%A3%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C%20%D8%B3%D9%88%D8%A1%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D9%85%D8%A7%D9%84%D8%B2%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D9%86%D8%AA%D9%82%D8%A7%D9%84-%D9%86%D9%81%D8%AA-%D8%A7%D8%B2-%D8%AE%D9%84%D8%A3%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%DB%8C-%D8%B3%D9%88%D8%A1%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%DA%A9%D9%86%D8%AF%2Fa-77160899&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260514&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF&quot; /&gt;</description>
   <category>اقتصاد</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77160761</guid>
   <pubDate>Thu, 14 May 2026 11:10:00 GMT</pubDate>
   <title>تشدید سرکوب بهائیان؛ الگوی همیشگی حکومت در ناآرامی‌های سیاسی</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/تشدید-سرکوب-بهائیان؛-الگوی-همیشگی-حکومت-در-ناآرامی‌های-سیاسی/a-77160761?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>در هفته‌های اخیر، همزمان با افزایش تنش‌های سیاسی و امنیتی در ایران، فشار بر شهروندان بهایی وارد مرحله تازه‌ای شده است؛ از یورش به خانه‌ها و مصادره اموال تا بازداشت، تبلیغات امنیتی و هشدار نهادهای بین‌المللی حقوق بشر.در حالی که جمهوری اسلامی ایران در ماه&amp;zwnj;های اخیر با خیلی از بحران&amp;zwnj;های داخلی، تنش&amp;zwnj;های منطقه&amp;zwnj;ای و فشارهای امنیتی روبه&amp;zwnj;رو بوده، جامعه بهائیان ایران بار دیگر با موج تازه&amp;zwnj;ای از سرکوب مواجه شده است؛ موجی که این&amp;zwnj;بار تنها به بازداشت و احکام قضایی محدود نمانده و با یورش به منازل، مصادره اموال، تبلیغات سازمان&amp;zwnj;یافته و طرح اتهام&amp;zwnj;های امنیتی علیه شهروندان بهائی همراه شده است.

در روزهای گذشته، گزارش&amp;zwnj;های منتشرشده از سوی نهادهای حقوق بشری، از افزایش فشارها بر بهائیان در شهرهایی چون شیراز، ساری، کرمان و مشهد خبر داده&amp;zwnj;اند. وب&amp;zwnj;سایت حقوق بشری &amp;quot;هه&amp;zwnj;نگاو&amp;quot; گزارش داده که نیروهای امنیتی در روزهای اخیر به خانه فرامرز و پریوش ندافیان، زوج بهائی ساکن شیراز، یورش برده و پس از چند ساعت تفتیش، تلفن&amp;zwnj;های همراه، کتاب&amp;zwnj;ها، وسایل شخصی و حتی طلا و جواهرات خانواده را ضبط کرده&amp;zwnj;اند. یک روز پیش از آن نیز مأموران امنیتی به خانه افسانه جذابی، شهروند بهائی در شیراز حمله کرده و با طرح اتهام &amp;quot;همکاری با اسرائیل&amp;quot;، بخشی از اموال شخصی او را مصادره کرده&amp;zwnj;اند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

همزمان، پرونده پیوند نعیمی و برنا نعیمی، دو شهروند جوان بهائی، به یکی از برجسته&amp;zwnj;ترین نمونه&amp;zwnj;های تازه فشار بر بهائیان تبدیل شده است.

توماس راخل، نماینده دولت آلمان در امور آزادی دین و عقیده، با انتشار پیامی اعلام کرده کفالت سیاسی این دو زندانی را بر عهده گرفته است. او تأکید کرده است که پیوند و برنا نعیمی به&amp;zwnj;دلیل باور مذهبی&amp;zwnj;شان تحت فشار قرار دارند و با خطر اعدام روبه&amp;zwnj;رو هستند. این موضع&amp;zwnj;گیری در حالی مطرح می&amp;zwnj;شود که نهادهای حقوق بشری و تشکیلات جهانی بهائیان نیز طی روزهای اخیر نسبت به &amp;quot;خطر فوری&amp;quot; برای این دو زندانی هشدار داده&amp;zwnj;اند.

چرا فشار بر بهائیان در دوره&amp;zwnj;های بحران تشدید می&amp;zwnj;شود؟

افزایش فشارها بر جامعه بهائی در شرایطی رخ می&amp;zwnj;دهد که بسیاری از ناظران، آن را بخشی از الگوی قدیمی جمهوری اسلامی در برخورد با اقلیت&amp;zwnj;ها در دوره&amp;zwnj;های بحران می&amp;zwnj;دانند.

سینا یوسفی، وکیل حقوق بشری، در گفت&amp;zwnj;وگو با دویچه &amp;zwnj;وله فارسی می&amp;zwnj;گوید جمهوری اسلامی سال&amp;zwnj;هاست بهائیان را نه صرفاً به&amp;zwnj;عنوان یک اقلیت مذهبی، بلکه به&amp;zwnj;عنوان یک &amp;quot;مسئله امنیتی&amp;quot; تعریف کرده است.

او توضیح می&amp;zwnj;دهد: &amp;laquo;در مقاطع ناآرامی سیاسی یا افزایش نارضایتی عمومی، فشار بر بهائیان هم تشدید می&amp;zwnj;شود. در واقع، این برخورد بخشی از الگوی گسترده&amp;zwnj;تر محدود کردن گروه&amp;zwnj;های مستقل مدنی و اجتماعی است.&amp;raquo;

حسن نائب هاشم، پزشک و فعال حقوق بشر، نیز با اشاره به فضای امنیتی ناشی از بحران&amp;zwnj;های سیاسی و تقابل&amp;zwnj;های نظامی به دویچه وله فارسی می&amp;zwnj;گوید حاکمیت در چنین شرایطی تلاش می&amp;zwnj;کند برای فشارهای خارجی، &amp;quot;معادلی در داخل&amp;quot; ایجاد کند. به گفته او، از آنجا که آرامگاه رهبران آیین بهائی و مرکز جهانی این آیین به دلایل تاریخی در اسرائیل کنونی قرار دارد، جمهوری اسلامی سال&amp;zwnj;هاست از این موضوع برای پیوند زدن بهائیان به دولت اسرائیل سوءاستفاده می&amp;zwnj;کند.

او می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;هدف از این رویکرد، معرفی بهائیان به&amp;zwnj;عنوان &amp;quot;ستون پنجم&amp;quot; و عامل دشمن است تا ضمن منحرف کردن افکار عمومی از بحران&amp;zwnj;های اقتصادی و مطالبات اصلی جامعه، حکومت بتواند با نمایش اقتدار در سرکوب گروه&amp;zwnj;های آسیب&amp;zwnj;پذیر، انسجام هواداران خود را حفظ کند.&amp;raquo;

به گفته یوسفی نیز، حکومت نسبت به هر نوع سازمان&amp;zwnj;یابی مستقل خارج از چارچوبی که خود به رسمیت می&amp;zwnj;شناسد حساسیت دارد و جامعه بهائی، با وجود دهه&amp;zwnj;ها محرومیت، همچنان دارای پیوندهای اجتماعی و هویتی منسجم است.

&amp;quot;دشمن&amp;zwnj;سازی داخلی&amp;quot; و امنیتی&amp;zwnj;سازی افکار عمومی

همزمان با افزایش بازداشت&amp;zwnj;ها و یورش به منازل شهروندان بهائی، رسانه&amp;zwnj;های حکومتی نیز بار دیگر تولید مستندها، روایت&amp;zwnj;های امنیتی و برنامه&amp;zwnj;های تبلیغاتی علیه بهائیان را تشدید کرده&amp;zwnj;اند؛ روندی که به&amp;zwnj;گفته فعالان حقوق بشر، بخشی از پروژه &amp;quot;امنیتی&amp;zwnj;سازی&amp;quot; جامعه بهائی است.

یوسفی می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;این نوع دشمن&amp;zwnj;سازی، مخصوصاً در دوره&amp;zwnj;های بحران، باعث می&amp;zwnj;شود فضای امنیتی تشدید شود و بخشی از افکار عمومی از مسائل اصلی منحرف شوند.&amp;raquo;



حسن نائب هاشم نیز معتقد است حکومت از طریق مستندهای سفارشی و اعترافات اجباری، تلاش می&amp;zwnj;کند بهائیان را نه فقط یک اقلیت مذهبی، بلکه &amp;quot;تهدید فرهنگی&amp;quot; و شبکه نفوذ معرفی کند.

او می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;این برچسب&amp;zwnj;زنی&amp;zwnj;های امنیتی عمدتاً با هدف تحریک بخش&amp;zwnj;های مذهبی جامعه و جلب حمایت افرادی صورت می&amp;zwnj;گیرد که نسبت به حقانیت یا کارآمدی حکومت دچار تردید شده&amp;zwnj;اند.&amp;raquo;

به باور این فعال حقوق بشر، نهادهای امنیتی با ایجاد هراس از &amp;quot;نفوذ&amp;quot;، در عمل سرکوب&amp;zwnj;ها را توجیه و جامعه بهائی را در افکار عمومی منزوی می&amp;zwnj;کنند.

به باور سینا یوسفی نیز پخش مداوم مستندها و اعترافات تلویزیونی نیز در همین چارچوب قابل تحلیل است: &amp;laquo;وقتی رسانه رسمی مدام روایت امنیتی یا اعتراف تلویزیونی پخش می&amp;zwnj;کند، در واقع تلاش می&amp;zwnj;کند این تصور ایجاد شود که بهائیان یک مسئله امنیتی هستند، نه شهروندانی با حقوق برابر.&amp;raquo;

او هشدار می&amp;zwnj;دهد که چنین فضایی، زمینه را برای توجیه بازداشت، محرومیت و فشارهای بیشتر فراهم می&amp;zwnj;کند و حساسیت افکار عمومی نسبت به نقض حقوق بهائیان را کاهش می&amp;zwnj;دهد.

&amp;quot;آزار سیستماتیک مذهبی&amp;quot; از منظر حقوق بین&amp;zwnj;الملل

بهائیان، که بزرگ&amp;zwnj;ترین اقلیت مذهبی غیرمسلمان ایران محسوب می&amp;zwnj;شوند، از زمان انقلاب ۱۳۵۷ تاکنون از سوی حکومت جمهوری اسلامی به رسمیت شناخته نشده&amp;zwnj;اند و طی چهار دهه گذشته با محرومیت سیستماتیک از تحصیل، اشتغال، مالکیت و بسیاری از حقوق مدنی روبه&amp;zwnj;رو بوده&amp;zwnj;اند.

سینا یوسفی معتقد است آنچه علیه بهائیان جریان دارد، صرفاً مجموعه&amp;zwnj;ای از برخوردهای پراکنده نیست، بلکه واجد ویژگی&amp;zwnj;های یک الگوی &amp;quot;سیستماتیک&amp;quot; است.

او می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;در حقوق بین&amp;zwnj;الملل، وقتی یک گروه مذهبی به&amp;zwnj;صورت مستمر و سازمان&amp;zwnj;یافته از حقوقی مثل آموزش، اشتغال، دادرسی عادلانه و آزادی عقیده محروم می&amp;zwnj;شود، می&amp;zwnj;توان از &amp;quot;آزار سیستماتیک مذهبی&amp;quot; صحبت کرد.&amp;raquo;

به گفته او، درباره بهائیان در ایران، مسئله فقط موارد پراکنده بازداشت یا فشار نیست، بلکه با &amp;quot;الگویی چنددهه&amp;zwnj;ای از تبعیض ساختاری&amp;quot; روبه&amp;zwnj;رو هستیم؛ الگویی که باعث شده گزارشگران ویژه سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری بارها نسبت به آن هشدار دهند.

حسن نائب هاشم نیز برخوردهای جمهوری اسلامی با بهائیان را &amp;quot;مصداق بارز آزار مذهبی&amp;quot; می&amp;zwnj;داند و می&amp;zwnj;گوید این رفتارها بر اساس اسناد بین&amp;zwnj;المللی و اساسنامه رم دیوان کیفری بین&amp;zwnj;المللی، می&amp;zwnj;تواند در چارچوب &amp;quot;جنایت علیه بشریت&amp;quot; بررسی شود.

او به مجموعه&amp;zwnj;ای از تبعیض&amp;zwnj;های ساختاری علیه بهائیان اشاره می&amp;zwnj;کند؛ از محرومیت از تحصیلات عالی و فشارهای روانی در مدارس گرفته تا محدودیت&amp;zwnj;های شدید شغلی، پلمب محل کسب&amp;zwnj;وکار، مصادره اموال، بازداشت&amp;zwnj;های خودسرانه، احکام سنگین زندان و حتی تخریب آرامستان&amp;zwnj;ها و محدودیت در برگزاری آیین&amp;zwnj;های تدفین.

به گفته او، این روند همچنین ناقض مواد ۱۸ و ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر درباره آزادی عقیده و بیان است.

آیا می&amp;zwnj;توان از &amp;quot;آپارتاید مذهبی&amp;quot; سخن گفت؟

فعالان حقوق بشر اگرچه استفاده حقوقی از اصطلاح &amp;quot;آپارتاید مذهبی&amp;quot; را نیازمند معیارهای دقیق حقوقی می&amp;zwnj;دانند، اما تأکید می&amp;zwnj;کنند آنچه در ایران علیه بهائیان اعمال می&amp;zwnj;شود، یک &amp;quot;الگوی مستمر و نهادینه تبعیض مذهبی&amp;quot; است.

سینا یوسفی در این&amp;zwnj;باره می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;از محرومیت از تحصیل و اشتغال گرفته تا فشار بر کسب&amp;zwnj;وکارها و حقوق مالکیت؛ وقتی این محرومیت&amp;zwnj;ها صرفاً بر اساس هویت دینی افراد اعمال می&amp;zwnj;شود و دهه&amp;zwnj;ها ادامه پیدا می&amp;zwnj;کند، طبیعتاً بحث تبعیض سیستماتیک مذهبی مطرح می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo;

نائب هاشم نیز معتقد است هرچند مفهوم &amp;quot;آپارتاید&amp;quot; در حقوق بین&amp;zwnj;الملل بیشتر در زمینه تبعیض نژادی تثبیت شده، اما شدت تفکیک و تبعیض علیه بهائیان در حوزه&amp;zwnj;های اجتماعی و اقتصادی، عملاً مشابه الگوهای جداسازی سیستماتیک است.



او می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;وقتی محرومیت&amp;zwnj;ها صرفاً بر مبنای هویت دینی اعمال می&amp;zwnj;شود و نسل&amp;zwnj;به&amp;zwnj;نسل ادامه پیدا می&amp;zwnj;کند، دیگر با تبعیض&amp;zwnj;های موردی روبه&amp;zwnj;رو نیستیم، بلکه با یک ساختار نهادینه&amp;zwnj;شده مواجهیم.&amp;raquo;

&amp;quot;چالش ایدئولوژیک&amp;quot;؛ فراتر از یک اختلاف مذهبی

به باور این دو تحلیلگر، برخورد جمهوری اسلامی با بهائیان تنها ریشه مذهبی ندارد، بلکه به ساختار ایدئولوژیک نظام نیز گره خورده است.

یوسفی می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;جمهوری اسلامی فقط یک نظام سیاسی نیست، بلکه مشروعیتش را بر یک قرائت رسمی از مذهب بنا کرده است.&amp;raquo;

نائب هاشم نیز معتقد است حکومت به دلیل مبانی فقهی خود، آیین بهائی را به رسمیت نمی&amp;zwnj;شناسد و آن را &amp;quot;فرقه&amp;zwnj;ای ساختگی&amp;quot; یا پروژه&amp;zwnj;ای وابسته به قدرت&amp;zwnj;های خارجی معرفی می&amp;zwnj;کند؛ نگاهی که به گفته او، پیش از انقلاب نیز در جریان&amp;zwnj;هایی چون انجمن حجتیه وجود داشت اما پس از انقلاب به سیاست رسمی حکومت تبدیل شد.

او تأکید می&amp;zwnj;کند: &amp;laquo;حکومت، بهائیان را صرفاً یک رقیب مذهبی نمی&amp;zwnj;بیند، بلکه آن&amp;zwnj;ها را تهدیدی علیه تمامیت ایدئولوژیک نظام تلقی می&amp;zwnj;کند.&amp;raquo;

آینده جامعه بهائی؛ &amp;quot;فرسایش انسانی&amp;quot; زیر فشار مداوم

در کنار بازداشت&amp;zwnj;ها و فشارهای امنیتی، شبکه&amp;zwnj;های اجتماعی نیز طی هفته&amp;zwnj;های اخیر پر از روایت&amp;zwnj;هایی درباره ضبط اموال، توقیف گذرنامه&amp;zwnj;ها، بازجویی&amp;zwnj;های طولانی و فشار بر زنان و سالمندان بهائی بوده است؛ روایت&amp;zwnj;هایی که به&amp;zwnj;گفته فعالان حقوق بشر، تصویری از &amp;quot;فرسایش تدریجی&amp;quot; زندگی شهروندان بهائی ارائه می&amp;zwnj;دهد.

یوسفی معتقد است ادامه روند کنونی، بیش از هر چیز به &amp;quot;فرسایش انسانی&amp;quot; منجر خواهد شد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

او می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;نسلی که مدام با محرومیت، ناامنی شغلی، فشار روانی و احساس طردشدگی زندگی می&amp;zwnj;کند، در معرض فرسایش مداوم قرار می&amp;zwnj;گیرد.&amp;raquo;

نائب هاشم نیز با اشاره به تداوم ساختار فعلی جمهوری اسلامی، چشم&amp;zwnj;انداز روشنی برای بهبود وضعیت بهائیان متصور نیست و معتقد است تا زمانی که نظامی مبتنی بر برابری حقوق شهروندی شکل نگیرد، الگوهای سرکوب ادامه خواهد یافت.

او می&amp;zwnj;گوید این فشارها دو پیامد عمده دارد: &amp;quot;مهاجرت اجباری و کاهش جمعیت فعال بهائیان در ایران&amp;quot; و در عین حال &amp;quot;پایداری مدنی&amp;quot; بخشی از جامعه بهائی که همچنان بر ماندن و حفظ هویت خود پافشاری می&amp;zwnj;کند.

به گفته او، تغییر این وضعیت تنها با توقف سیاست&amp;zwnj;های نفرت&amp;zwnj;پراکن، حذف کلیشه&amp;zwnj;های امنیتی و ایجاد ساختاری ممکن خواهد بود که حقوق همه شهروندان را فارغ از عقیده تضمین کند.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86::%D8%AA%D8%B4%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%A8%20%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%9B%20%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C%20%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%20%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%86%D8%A7%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77160761&amp;x4=9997&amp;x5=%D8%AA%D8%B4%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%A8%20%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%9B%20%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C%20%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C%20%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%86%D8%A7%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%AA%D8%B4%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%B3%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%A8-%D8%A8%D9%87%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D8%A7%D9%86%D8%9B-%D8%A7%D9%84%DA%AF%D9%88%DB%8C-%D9%87%D9%85%DB%8C%D8%B4%DA%AF%DB%8C-%D8%AD%DA%A9%D9%88%D9%85%D8%AA-%D8%AF%D8%B1-%D9%86%D8%A7%D8%A2%D8%B1%D8%A7%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%DB%8C%2Fa-77160761&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260514&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86&quot; /&gt;</description>
   <category>ایران</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77156309</guid>
   <pubDate>Thu, 14 May 2026 05:27:00 GMT</pubDate>
   <title>کاتس: شاید مجبور شویم دوباره در ایران اقدام کنیم</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/کاتس-شاید-مجبور-شویم-دوباره-در-ایران-اقدام-کنیم/live-77156309?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنج‌شنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۴ مه) گفت کشورش برای احتمال انجام مجدد عملیات قریب‌الوقوع در ایران آمادگی دارد.جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران روز شنبه ۹ اسفند ۱۴۰۴ آغاز شد که در پی آن، شماری از اصلی&amp;zwnj;ترین مقامات حکومت ایران از جمله علی خامنه&amp;zwnj;ای کشته شدند. چهل روز بعد، تهران و واشنگتن بر سر آتش&amp;zwnj;بسی دو&amp;zwnj;هفته&amp;zwnj;ای توافق کردند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واپسین ساعات باقی&amp;zwnj;مانده از این آتش&amp;zwnj;بس اعلام کرد که به درخواست شماری از مقام&amp;zwnj;های پاکستان، از سرگیری احتمالی حملات به جمهوری اسلامی را به&amp;zwnj;طور موقت متوقف و آتش&amp;zwnj;بس را تمدید کرده است.

در این بین، مذاکرات میان جمهوری اسلامی و آمریکا با میانجی&amp;zwnj;گری پاکستان نیز بی&amp;zwnj;نتیجه پایان یافت.

در هفته&amp;zwnj;های گذشته تنش&amp;zwnj; میان دو کشور بر سر کنترل تنگه هرمز بالا گرفته است. تهران از زمان آغاز جنگ تا کنون این آب&amp;zwnj;راه مهم بین&amp;zwnj;المللی را مسدود کرده است؛ اقدامی که بویژه به&amp;zwnj;دلیل پیامدهای آن بر اقتصاد جهانی، به تنش میان تهران و بسیاری از دیگر کشورها نیز انجامیده است.

بسیاری از ناظران و تحلیلگران مستقل، آتش&amp;zwnj;بس کنونی میان تهران و واشنگتن را &amp;quot;شکننده&amp;quot; می&amp;zwnj;دانند.


آخرین خبرها از تحولات جنگ را از اینجا دنبال کنید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران



روبیو: ترامپ درباره ایران با شی گفتگو کرد، اما کمکی نخواست
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام کرد که ، دونالد ترامپ رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا در دیدار با شی جین&amp;zwnj;پینگ همتای چینی خود موضوع ایران را مطرح کرده است، اما &amp;quot;هیچ درخواستی&amp;quot; از او نداشته است.

روبیو در مصاحبه با شبکه &amp;quot;ان&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;سی نیوز&amp;quot; گفت: &amp;laquo;ما از چین درخواست کمک نمی&amp;zwnj;کنیم. به کمک آن&amp;zwnj;ها نیازی نداریم.&amp;raquo;

او افزود که چین نیز با آمریکا هم&amp;zwnj;نظر است ایران نباید به سلاح هسته&amp;zwnj;ای دست پیدا کند و مقام&amp;zwnj;های چینی این موضوع را در دیدارهای خود با هیئت آمریکایی مطرح کرده&amp;zwnj;اند.

بیشتر بخوانید: تنگه هرمز

وزیر خارجه آمریکا همچنین گفت مقام&amp;zwnj;های چینی به تیم آمریکایی اعلام کرده&amp;zwnj;اند که &amp;quot;با نظامی&amp;zwnj;سازی تنگه هرمز مخالف هستند و از ایجاد سیستم دریافت عوارض در این آبراه حمایت نمی&amp;zwnj;کنند&amp;quot;.

روبیو در پایان تاکید کرد که دست&amp;zwnj;کم در این موضوع، آمریکا و چین با یکدیگر هم&amp;zwnj;نظر و هم&amp;zwnj;موضع هستند.



وزیر خزانه‌داری آمریکا: در سه روز گذشته هیچ نفتی در جزیره خارک بارگیری نشد
اسکات بسنت، وزیر خزانه&amp;zwnj;داری ایالات متحده آمریکا روز پنج&amp;zwnj;شنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۴ مه) اعلام کرد تولید نفت ایران عملا متوقف شده است.

وزیر خزانه&amp;zwnj;داری آمریکا در گفت&amp;zwnj;وگو با شبکه سی&amp;zwnj;ان&amp;zwnj;بی&amp;zwnj;سی (CNBC) گفت طی سه روز گذشته هیچ بارگیری نفتی در جزیره خارک، یکی از مراکز اصلی صادرات نفت ایران، انجام نشده است.

بسنت افزود: &amp;laquo;ما معتقدیم مخازن ذخیره&amp;zwnj;سازی آن&amp;zwnj;ها پر شده است. هیچ کشتی خارج نمی&amp;zwnj;شود و هیچ کشتی&amp;zwnj; هم وارد نمی&amp;zwnj;شود، بنابراین آن&amp;zwnj;ها دیگر قادر نیستند نفت را &amp;quot;روی آب&amp;quot; ذخیره کنند.&amp;raquo;

ایالات متحده در واکنش به اقدام تهران در مسدود کردن تنگه هرمز، بنادر ایران را محاصره کرده است. تنگه هرمز آبراهی باریک و راهبردی است که خلیج فارس را به آب&amp;zwnj;های آزاد متصل می&amp;zwnj;کند و نقشی حیاتی در تجارت جهانی نفت دارد.

بسنت با اشاره به تصاویر ماهواره&amp;zwnj;ای گفت که ایران &amp;quot;شروع به کاهش و تعطیلی بخشی از تولید نفت خود کرده است&amp;quot;؛ اقدامی که او آن را نتیجه مستقیم محاصره آمریکا دانست.

پیش از اظهارات بسنت کارشناسان امور انرژی هم در گفتگو با دویچه وله هشدار داده بودند که تولید نفت ایران با ادامه روند محاصره دریایی متوقف خواهد شد.

بیشتر بخوانید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران

همایون فلکشاهی، کارشناس ارشد شرکت داده&amp;zwnj;پردازی نفت و کالا &amp;quot;کپلر&amp;quot;، پیش از این در مصاحبه با دویچه وله فارسی پیش&amp;zwnj;بینی کرده بود که محاصره آمریکا به&amp;zwnj;تدریج جریان صادرات نفت ایران را مختل خواهد کرد؛ به&amp;zwnj;طوری که بارگیری&amp;zwnj;ها به&amp;zwnj;شدت کاهش یافته و ذخایر به&amp;zwnj;سرعت پرخواهند شد.

پس از جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران که از ۲۸ فوریه آغاز شد و همچنین آتش&amp;zwnj;بس شکننده&amp;zwnj;ای که در اوایل آوریل برقرار شد، ایران با افزایش بی&amp;zwnj;سابقه تورم روبه&amp;zwnj;رو شده است. ارزش ریال به پایین&amp;zwnj;ترین سطح تاریخی خود سقوط کرده و قیمت کالاهای مصرفی تقریبا دو برابر شده است.

ناظران دلیل اصلی این وضعیت را محاصره کشتی&amp;zwnj;هایی می&amp;zwnj;دانند که قصد ورود یا خروج از بنادر ایران را دارند؛ اقدامی که صادرات نفت ایران، مهم&amp;zwnj;ترین منبع درآمد کشور را به&amp;zwnj;شدت محدود کرده است.



بدرقه تیم ملی فوتبال ایران برای جام جهانی با شعار &quot;مرگ بر آمریکا&quot;
مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال ایران برای جام جهانی شامگاه چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت (۱۳ مه) در میدان انقلاب تهران با &amp;quot;شعار مرگ بر آمریکا&amp;quot; برگزار شد.

این مسابقات از ۱۱ ژوئن تا ۱۹ ژوئیه در سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار می&amp;zwnj;شود.

برخی بازیکنان حرفه&amp;zwnj;ای و مطرح از جمله سردار آزمون در میان اعضای حاضر تیم ملی دیده نمی&amp;zwnj;شوند. این موضوع انتقادهای زیادی را در داخل کشور برانگیخت. پیروز قربانی سرمربی فجر در برنامه لایو &amp;quot;ورزش سه&amp;quot; از سردار آزمون فوتبالیست مشهور حمایت کرد و گفت &amp;quot;سردار آزمون برای ایران ۵۰ گل زده و بارها پرچم ایران را بالا برده&amp;quot;است.

بیشتر بخوانید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران

مراسم بدرقه در حالی&amp;zwnj; برگزار شده است که همچنان نگرانی&amp;zwnj;ها درباره ورود تیم ملی فوتبال جمهوری اسلامی به ایالات متحده و شرکت در این رقابت&amp;zwnj;ها همچنان ادامه دارد.

مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال ایران به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، اجازه ورود به کانادا برای شرکت در کنگره فیفا را دریافت نکرد. آمریکا نیز همانند کانادا، سپاه پاسداران را در فهرست سازمان&amp;zwnj;های تروریستی قرار داده است.

هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون فوتبال ایران، گفت هنوز ویزاها صادر نشده، اما فیفا وعده داده است که این مشکل در زمان مناسب حل خواهد شد. او همچنین تاکید کرد که ورزش باید از سیاست جدا باشد و فیفا وظیفه دارد زمینه ورود همه تیم&amp;zwnj;های شرکت&amp;zwnj;کننده در جام جهانی را فراهم کند.

ایران قرار است روز جمعه ۲۹ مه در شهر آنتالیای ترکیه در یک بازی تدارکاتی به مصاف گامبیا برود.

مراسم بدرقه تیم ملی فوتبال ایران عاری از حاشیه هم نبود. انتشار تصاویر شعارهایی مانند &amp;quot;مرگ بر آمریکا&amp;quot; در این مراسم بازتاب گسترده&amp;zwnj;ای در رسانه&amp;zwnj;ها و شبکه&amp;zwnj;های اجتماعی داشت. در این تجمع پرچم حزب&amp;zwnj;الله لبنان هم به احتزاز درآمد.



غریب‌آبادی در نشست بریکس: امارات یک متجاوز است
در اجلاس وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس در دهلی&amp;zwnj;نو، کاظم غریب&amp;zwnj;آبادی، معاون وزیر خارجه ایران اعلام کرد امارات در &amp;quot;تسهیل اقدامات نظامی علیه ایران&amp;quot; نقش داشته و این کشور نمی&amp;zwnj;تواند خود را در جایگاه قربانی معرفی کند.

او همچنین با استناد به قطعنامه ۱۹۷۴ مجمع عمومی سازمان ملل گفت: &amp;laquo;کشورهایی که به متجاوز کمک کنند نیز در چارچوب حقوق بین&amp;zwnj;الملل مسئول شناخته می&amp;zwnj;شوند.&amp;raquo;

به گفته غریب&amp;zwnj;آبادی ایران پیش از آغاز درگیری&amp;zwnj;ها دست&amp;zwnj;کم &amp;quot;بیش از ۱۲۰ یادداشت رسمی دیپلماتیک&amp;quot; به شورای امنیت ارسال کرده و &amp;quot;بیش از ۵۰۰ صفحه سند و مدرک&amp;quot; در این زمینه ارائه داده است.

او همچنین مدعی شد &amp;quot;بیش از ۱۳۰ هزار هدف غیرنظامی&amp;quot; و &amp;quot;حدود ۴ هزار کشته غیرنظامی&amp;quot; در جریان حملات علیه ایران ثبت شده است.

معاون وزیر خارجه ایران یادآور شد تهران پیش از هرگونه درگیری، به کشورهای منطقه از جمله امارات هشدار داده و اعلام کرده بود در صورت همکاری با طرف&amp;zwnj;های متخاصم، اقدامات دفاعی انجام خواهد داد.

معاون وزیر خارجه ایران در پایان گفت اقدامات ایران در این زمینه &amp;quot;در چارچوب حق دفاع مشروع طبق منشور سازمان ملل&amp;quot; بوده و تاکید کرد اختلاف ایران با اسرائیل و آمریکاست، نه با کشورهای همسایه.

بیشتر بخوانید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران

امارات در میان کشورهای حوزه خلیج فارس از منظر مقامات جمهوری اسلامی موضعی &amp;quot;خصمانه&amp;quot; علیه ایران اتخاذ کرده است.

انور قرقاش، وزیر مشاور در امور خارجه امارات متحده عربی با ارسال پیامی در ایکس اعلام کرده است &amp;quot;امارات به دنبال جنگ نبوده و به تلاش&amp;zwnj;های دیپلماتیک برای مهار بحران ادامه می&amp;zwnj;دهد&amp;quot;.

قرقاش تاکید کرد امارات بر راه&amp;zwnj;حل&amp;zwnj;های سیاسی تاکید دارد و معتقد است &amp;quot;گفت&amp;zwnj;وگو و دیپلماسی بهترین راه برای مهار تنش&amp;zwnj;ها و حفظ ثبات منطقه است&amp;quot;.

انور قرقاش پیش از این نیز جمهوری اسلامی را به &amp;quot;تجاوزی از پیش برنامه&amp;zwnj;ریزی&amp;zwnj;شده&amp;quot; و &amp;quot;فریب دیپلماتیک همسایگان&amp;quot; متهم کرده بود. او تاکید کرده است که هرگونه راهکار سیاسی برای پایان جنگ باید شامل تضمین&amp;zwnj;های امنیتی قوی و الزام تهران به پرداخت غرامت برای هدف قرار دادن غیرنظامیان و زیرساخت&amp;zwnj;های حیاتی باشد.

پس از آنکه برخی رسانه&amp;zwnj;های غربی اعلام کردند امارات در حملات به ایران نقش داشته و نیز ماجرای سفر مخفیانه نتانیاهو به این کشور فاش شد، لحن مقامات جمهوری اسلامی نسبت به این کشور حاشیه خلیج فارس تندتر شد.

امارات در جریان جنگ اخیر  یکی از اهداف حملات جمهوری اسلامی بود.



کاتس: شاید مجبور شویم دوباره در ایران اقدام کنیم
یسرائیل کاتس، وزیر دفاع اسرائیل، روز پنج&amp;zwnj;شنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۴ مه) گفت کشورش برای احتمال انجام مجدد عملیات قریب&amp;zwnj;الوقوع در ایران آمادگی دارد.

او تاکید کرد ایران در یک سال گذشته &amp;quot;ضربات بسیار سنگینی&amp;quot; متحمل شده است، اما ماموریت اسرائیل هنوز به پایان نرسیده و باید اهداف این کارزار محقق شود.

بیشتر بخوانید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران

وزیر دفاع اسرائیل همچنین افزود: &amp;laquo;ما باید اهداف این عملیات را تکمیل کنیم. همان&amp;zwnj;طور که پیش&amp;zwnj;تر گفته&amp;zwnj;ام، برای این احتمال آماده&amp;zwnj;ایم که به&amp;zwnj;زودی مجبور شویم دوباره در ایران اقدام کنیم تا تحقق این اهداف تضمین شود.&amp;raquo;

این مقام اسرائیلی پیش&amp;zwnj;تر نیز گفته بود که کشورش از تلاش&amp;zwnj;های دیپلماتیک واشنگتن حمایت می&amp;zwnj;کند اما در عین حال ممکن است برای از بین بردن آنچه &amp;quot;تهدید وجودی&amp;quot; ایران می&amp;zwnj;نامد، اقدام نظامی نیز ضروری باشد.



هند حمله به کشتی خود در نزدیکی عمان را &quot;غیرقابل&quot; قبول دانست
هند اعلام کرد یک کشتی با پرچم این کشور روز چهارشنبه ۲۳ اردیبهشت (۱۳ مه) در نزدیکی سواحل عمان هدف حمله قرار گرفته است، اما تمامی خدمه آن در سلامت هستند.

وزارت امور خارجه هند روز پنجشنبه در بیانیه&amp;zwnj;ای این حمله را &amp;quot;غیرقابل قبول&amp;quot; خواند و اعلام کرد از اینکه کشتی&amp;zwnj;های تجاری و دریانوردان غیرنظامی همچنان هدف قرار می&amp;zwnj;گیرند، ابراز تأسف می&amp;zwnj;کند.

در بیانیه وزارت خارجه هند اشاره&amp;zwnj;ای به عامل یا عاملان این حمله نشده است.

این بیانیه در شرایطی صادر شده است که وزیران خارجه کشورهای عضو &amp;quot;بریکس&amp;quot; روز پنجشنبه نشست دو روزه&amp;zwnj;ای را در دهلی نو آغاز کردند.

جمهوری اسلامی و امارات متحده عربی هم عضو بریکس هستند.

کاظم غریب&amp;zwnj;آبادی، معاون وزیر خارجه ایران روز چهارشنبه گفت اختلاف&amp;zwnj;نظرها در داخل بریکس بر سر جنگ ایران، مانع از دستیابی این گروه به یک موضع مشترک شده است.

غریب&amp;zwnj;آبادی به خبرگزاری &amp;quot;پرس تراست آف ایندیا&amp;quot; گفته است که &amp;quot;یکی از کشورهای عضو&amp;quot; خواهان گنجاندن عباراتی برای محکوم&amp;zwnj;کردن ایران بوده و این مسئله تلاش&amp;zwnj;ها برای رسیدن به اجماع در داخل این ائتلاف را پیچیده ساخته است.



اسرائیل در آستانه مذاکرات با لبنان مواضع حزب‌الله را بمباران کرد
ارتش اسرائیل اعلام کرد روز پنج&amp;zwnj;شنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۴ مه) حملاتی را علیه مواضع حزب&amp;zwnj;الله در مناطق مختلف جنوب لبنان آغاز کرده است. طبق داده&amp;zwnj;های ارتش اسرائیل، این حملات چند ساعت پیش از آغاز مذاکرات دوجانبه میان لبنان و اسرائیل در واشنگتن با میانجی&amp;zwnj;گری آمریکا انجام شد.

در مذاکرات واشنگتن، حزب&amp;zwnj;الله لبنان حضور ندارد و در این گفت&amp;zwnj;وگوها شرکت نمی&amp;zwnj;کند.

ارتش اسرائیل حملات علیه &amp;quot;سایت&amp;zwnj;های زیرساختی تروریستی حزب&amp;zwnj;الله&amp;quot; در چندین منطقه در جنوب لبنان را پس از صدور هشدار تخلیه برای شماری از روستاهای منطقه انجام داده است. 

هم زمان رسانه&amp;zwnj;های اسرائیلی گزارش دادند، حزب&amp;zwnj;الله با پرتاب یک پهپاد انفجاری از لبنان به سمت خاک اسرائیل، به غیرنظامیان حمله کرده و در نتیجه آن دو نفر به&amp;zwnj;شدت زخمی شده&amp;zwnj;اند.

مقام&amp;zwnj;های اسرائیلی این اقدام حزب&amp;zwnj;الله را &amp;quot;نقض آشکار آتش&amp;zwnj;بس&amp;quot; دانستند و گفتند که هدف آن، غیرنظامیان اسرائیلی بوده است.



اموال ۴۸ شهروند ایرانی در استان همدان مصادره و توقیف شد
۴۸ شهروند در استان همدان بر اساس حکم قضایی با توقیف و مصادره اموال مواجه شدند. مقام&amp;zwnj;های قضایی این افراد را به &amp;quot;همکاری با دشمن و ارتباط با اسرائیل&amp;quot; متهم کرده&amp;zwnj;اند.

۴۲ نفر از این افراد در خارج از کشور و ۶ نفر در ایران سکونت دارند.

طبق گزارش خبرگزاری حقوق بشری &amp;quot;هرانا&amp;quot; از میان این افراد، شش نفر مقیم انگلستان، دو نفر مقیم سوئیس، یک نفر مقیم روسیه، هشت نفر مقیم آلمان، شش نفر مقیم ترکیه، هشت نفر مقیم عراق، چهار نفر مقیم آمریکا، یک نفر مقیم ایتالیا، یک نفر مقیم عمان، یک نفر مقیم کانادا، یک نفر مقیم عربستان، یک نفر مقیم ارمنستان، دو نفر مقیم غنا و شش نفر نیز ساکن ایران هستند.

در این گزارش، به هویت این شهروندان و جزئیات روند دادرسی به پرونده آنان اشاره&amp;zwnj;ای نشده است.

بیشتر بخوانید: جنگ آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی ایران

طبق گزارش خبرگزاری فارس اموال توقیف&amp;zwnj;شده قرار است برای بازسازی مناطق آسیب&amp;zwnj;دیده از جنگ هزینه شود. مقامات قضایی و رسانه&amp;zwnj;های داخلی درباره هویت &amp;quot;متهمان&amp;quot; و جزئیات روند رسیدگی قضایی هیچ اطلاعاتی ارائه نکرده&amp;zwnj;اند.

توقیف و مصادره اموال شهروندان و بویژه ایرانیان مقیم خارج بعد از حملات نظامی آمریکا و اسرائیل به جمهوری اسلامی افزایش پیدا کرد.

مقامات هم&amp;zwnj;زمان با این اقدام سامانه&amp;zwnj;ای به نام &amp;quot;سهام&amp;quot; را برای شناسایی و توقیف سریع دارایی&amp;zwnj;های شهروندان راه&amp;zwnj;اندازی کردند.



عراقچی: امارات مستقیما در اقدام تجاوزکارانه علیه جمهوری اسلامی دخیل بود
عباس عراقچی، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی که برای اجلاس بریکس به هند سفر کرده است، در نشست وزیران خارجه کشورهای بریکس در روز پنج&amp;zwnj;شنبه ۱۴ مه به شدت به امارات متحده عربی حمله کرد.

بنا به گزارش خبرگزاری تسنیم عراقچی خطاب به وزیر امارات گفت: &amp;laquo;ائتلاف شما با اسرائیلی&amp;zwnj;ها نیز از شما محافظت نکرد. در سیاست خود در قبال ایران بازنگری کنید.&amp;raquo;

عراقچی گفت: &amp;laquo;من در سخنرانی&amp;zwnj; خود نام امارات متحده عربی را ذکر نکردم، به خاطر حفظ وحدت و ترجیح دادم به آن اشاره نکنم. اما در واقع باید بگویم که امارات مستقیماً در اقدام تجاوزکارانه علیه کشور من دخیل بود. زمانی که این تجاوز آغاز شد، آنها حتی از محکوم کردن آن خودداری کردند.&amp;raquo;

جمهوری اسلامی در زمان جنگ  صدها موشک و پهپاد به سوی امارات متحده شلیک کرد. گرچه امارات متحده بسیاری از موشک&amp;zwnj;ها و پهپادهای ایرانی را رهگیری و منهدم کرد، با این وجود برخی مراکز نقتی و غیرنظامی این کشور در حملات ایران آسیب دیدند.

سفر نتانیاهو به امارات

در روز گذشته دفتر نخست&amp;zwnj;وزیر اسرائیل اعلام کرد بنیامین نتانیاهو در جریان جنگ ایران به&amp;zwnj;طور محرمانه به امارات سفر کرده و با محمد بن زاید، رئیس امارات، دیدار داشته است.

دفتر نتانیاهو گفت این سفر به &amp;quot;یک دستاورد تاریخی&amp;quot; در روابط دو طرف منجر شده است. این نخستین تأیید رسمی از سفر محرمانه نتانیاهو به امارات در طول جنگ اخیر است.

وزارت امور خارجه امارات با این حال در بیانیه&amp;zwnj;ای این موضوع را تکذیب کرد.

این اعلام پس از انتشار گزارش&amp;zwnj;هایی منتشر شد که ادعا می&amp;zwnj;کردند دیوید بارنیا، رئیس موساد، نیز دست&amp;zwnj;کم دو بار در ماه&amp;zwnj;های مارس و آوریل به امارات سفر کرده تا درباره جنگ با ایران هماهنگی کند. این رفت&amp;zwnj;وآمدها به&amp;zwnj;عنوان نشانه&amp;zwnj;ای از تعمیق همکاری اطلاعاتی و امنیتی میان ابوظبی و تل&amp;zwnj;آویو ارزیابی شده است.

عراقچی مدعی شد که امارات به کشورهای &amp;quot;دشمن ایران&amp;quot; اجازه داده که از خاک این کشور به ایران حمله شود.

عراقچی ضمن اشاره به خبر سفر نتانیاهو به ابوظبی گفت این سفر نشان می&amp;zwnj;دهد که اماراتی&amp;zwnj;ها در حملات علیه جمهوری اسلامی &amp;quot;مشارکت&amp;quot; داشته&amp;zwnj;اند و &amp;quot;شاید حتی مستقیماً علیه ما اقدام کرده باشند&amp;quot;. او  افزود: &amp;laquo; امارات شریک فعال این تجاوز است و هیچ تردیدی در این باره وجود ندارد&amp;raquo;.

از سوی دیگر خبرگزاری رسمی امارات متحده امروز اعلام کرد: &amp;laquo;امارات متحده عربی اخبار منتشرشده درباره سفر بنیامین نتانیاهو، نخست&amp;zwnj;وزیر اسرائیل به این کشور یا پذیرش هرگونه هیات نظامی اسرائیلی در خاک امارات را تکذیب می&amp;zwnj;کند.&amp;raquo;



آنگلا مرکل خواستار مدارای بیشتر آلمانی‌ها و سیاستمداران با دولت مرتس شد
آنگلا مرکل، صدراعظم پیشین آلمان، از شهروندان این کشور خواست عملکرد دولت ائتلافی را منصفانه&amp;zwnj;تر ارزیابی کنند. این در حالی است که نارضایتی عمومی از عملکرد دولت به&amp;zwnj;طور گسترده افزایش یافته است.

میزان محبوبیت دولت ائتلافی آلمان از زمان آغاز به کار آن، کمی بیش از یک سال پیش، به&amp;zwnj;طور مداوم کاهش یافته است. در برخی نظرسنجی&amp;zwnj;های تازه بیش از ۸۰ درصد پاسخ&amp;zwnj;دهندگان از عملکرد دولت ابراز نارضایتی کرده&amp;zwnj;اند.

مرکل که از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ صدراعظم آلمان بود، نخواست درباره سیاست&amp;zwnj;های دولت ائتلافی اتحاد دموکرات مسیحیو حزب سوسیال&amp;zwnj;دموکراتبه&amp;zwnj;طور جزئی اظهار نظر کند. اما تأکید کرد: &amp;laquo;برای این دولت آرزوی موفقیت دارم.&amp;raquo;

او در گفت&amp;zwnj;وگو با مجله خبری &amp;quot;فوکوس&amp;quot; افزود: &amp;laquo;هر شهروندی باید با خویشتنداری و تعادل، که همیشه از واژه&amp;zwnj;های مورد علاقه من هستند، تلاش کند آنچه را که دولت تاکنون انجام داده، ارج نهد. این&amp;zwnj;طور نیست که هیچ اتفاقی نیفتاده باشد.&amp;raquo;

مرکل همچنین خواستار تحمل بیشتر در برابر بحث&amp;zwnj;ها و اختلاف&amp;zwnj;نظرهای درون دولت شد. او گفت: &amp;laquo;امروز هر بحثی فوراً به&amp;zwnj;عنوان &amp;ldquo;درگیری داخلی&amp;rdquo; توصیف می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo; او افزود: &amp;laquo;به باور من، سیاستمداران باید روشن کنند که هیچ روند یافتن راه&amp;zwnj;حل بدون نوعی بحث و گفت&amp;zwnj;وگو وجود ندارد.&amp;raquo;

او همچنین به فریدریش مرتس، صدراعظم کنونی آلمان توصیه کرد در برخورد با شرکای ائتلافی خود، یعنی سوسیال&amp;zwnj;دموکرات&amp;zwnj;های میانه&amp;zwnj;چپ، &amp;quot;روحیه&amp;zwnj;ای سخاوتمندانه&amp;quot; داشته باشد.



برگزاری دور سوم مذاکرات میان اسرائیل و لبنان در واشنگتن
نمایندگان اسرائیل و لبنان روز پنج&amp;zwnj;شنبه ۲۴ اردیبهشت (۱۴ مه) بار دیگر &amp;quot;در تلاش برای رسیدن به یک راه&amp;zwnj;حل صلح&amp;zwnj;آمیز&amp;quot; در واشنگتن دیدار می&amp;zwnj;کنند. این سومین دور گفت&amp;zwnj;وگوها از زمان اعلام آتش&amp;zwnj;بس است که حدود یک ماه پیش میان  اسرائیل و لبنان برقرار شده است.

دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور ایالات متحده در آخرین دور مذاکرات در ۲۳ آوریل شخصا از مذاکره&amp;zwnj;کنندگان در کاخ سفید استقبال کرده بود.

بیشتر بخوانید: گروه&amp;zwnj;های نیابتی ایران

اسرائیل و لبنان به&amp;zwnj;طور رسمی هیچ&amp;zwnj;گونه روابط دیپلماتیکی با یکدیگر ندارند و از سال ۱۹۴۸ در &amp;quot;وضعیت جنگی&amp;quot; قرار دارند.

با وجود آتش&amp;zwnj;بسی که از ۱۷ آوریل برقرار شده، اسرائیل و شبه&amp;zwnj;نظامیان حزب&amp;zwnj;اللهِ مورد حمایت ایران در لبنان همچنان به حملات متقابل خود ادامه داده&amp;zwnj;اند.

حزب&amp;zwnj;الله با مذاکرات لبنان و اسرائیل که بدون حضور و مشارکت این گروه برگزار می&amp;zwnj;شود، مخالفت کرده است.

جنگ ایران تنش&amp;zwnj;ها را بیش از پیش تشدید کرده است.

لبنان در اوایل ماه مارس سال جاری به جنگ ایران کشیده شد. در آن زمان، حزب&amp;zwnj;الله لبنان در واکنش به کشته&amp;zwnj;شدن علی خامنه&amp;zwnj;ای، رهبر جمهوری اسلامی موشک&amp;zwnj;هایی به سمت اسرائیل شلیک کرد. در پی آن، اسرائیل به اهداف متعددی در لبنان حمله کرد و نیروهای زمینی این کشور وارد لبنان شدند.

بر اساس آمار مقامات لبنانی، تاکنون نزدیک به ۲۲۰۰ نفر در این حملات کشته و حدود یک میلیون نفر نیز آواره شده&amp;zwnj;اند.

پس از اجرایی شدن آتش&amp;zwnj;بس میان لبنان و اسرائیل، اوضاع همچنان متشنج باقی مانده است. در سطح بین&amp;zwnj;المللی از این آتش&amp;zwnj;بس استقبال شد. دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا از حزب&amp;zwnj;الله خواست به آتش&amp;zwnj;بس پایبند بماند.



&quot;تصرف&quot; یک کشتی در نزدیکی سواحل فجیره امارات
مرکز عملیات تجارت دریایی بریتانیا روز پنجشنبه ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) از وقوع حادثه&amp;zwnj;ای در فاصله ۳۹ مایل دریایی شمال شرقی بندر فجیره در شرق امارات متحده عربی خبر داده است.

طبق این گزارش یک کشتی که لنگر انداخته بود، توسط افرادی ناشناس مورد حمله قرار گرفت و اکنون به سمت آب&amp;zwnj;های سرزمینی ایران در حرکت است. تا کنون جزییات بیشتری در مورد این حادثه منتشر نشده است.

این رویداد همزمان با سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به پکن و دیدار او با شی جین&amp;zwnj;پینگ، همتای چینی او اتفاق افتاده است. کاخ سفید اعلام کرده است که رهبران چین و آمریکا در ملاقات خود اتفاق نظر داشتند که تنگه هرمز باید باز بماند تا جریان آزاد انرژی در منطقه حفظ شود و ایران اجازه مطالبه عوارض برای عبور کشتی&amp;zwnj;ها از این آبراه حیاتی را ندارد.



وریشه مرادی در پرونده‌ای جدید به جرم &quot;نوشتن نامه&quot; به شش ماه حبس محکوم شد
وریشه مرادی، زندانی سیاسی محبوس در زندان اوین، از صدور حکم ۶ ماه حبس قطعی علیه خود به اتهام &amp;quot;تبلیغ علیه نظام&amp;quot; خبر داده شده است. بنا بر اطلاعات کمپین آزادی وریشه مرادی، او هفته پیش طبق ابلاغیه&amp;zwnj;ای در جریان محکومیت و این حکم تازه قرار گرفته است.

اتهام مطرح&amp;zwnj;شده علیه وریشه مرادی به نوشته&amp;zwnj;هایی برمی&amp;zwnj;گردد که توسط او در سالگرد جنبش &amp;quot;زن زدگی آزادی&amp;quot; منتشر شده بودند و به این ترتیب، این حکم تازه به پرونده&amp;zwnj;های سابق و در حال رسیدگی او افزوده شده است.



وریشه مرادی مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی در حومه سنندج بازداشت و در تاریخ ۵ دی همان سال، با اتمام مراحل بازجویی از بازداشتگاه وزارت اطلاعات موسوم به بند ۲۰۹ زندان اوین به بند زنان این زندان منتقل شد.

این زندانی سیاسی اواخر آبان سال ۱۴۰۳ توسط شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی ابوالقاسم صلواتی از بابت اتهام &amp;quot;بغی&amp;quot; به اعدام محکوم شده بود. اواخر سال گذشته، حکم اعدام ریشه مرادی توسط دیوان عالی کشور نقض و پرونده او جهت رسیدگی مجدد به شعبه هم عرض ارجاع داده شد.

وریشه مرادی در حال حاضر دوران محکومیت خود را در زندان اوین سپری می&amp;zwnj;کند.



کاخ سفید: شی و ترامپ بر سر عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای توافق کردند
کاخ سفید اعلام کرد که جنگ ایران و بحران تنگه هرمز در دیدار شی جین&amp;zwnj;پینگ، رئیس جمهور چین و دونالد ترامپ، همتای آمریکایی او از جمله موضوعات مورد بحث بوده&amp;zwnj; است. 

کاخ سفید با انتشار بیانیه&amp;zwnj;ای گفت رهبران چین و آمریکا طی گفت&amp;zwnj;وگوهای خود که در روز پنجشنبه ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) در پکن انجام گرفت در مورد عدم دستیابی جمهوری اسلامی به سلاح هسته&amp;zwnj;ای اتفاق نظر داشته&amp;zwnj;اند.

در این بیانیه آمده است که ترامپ و شی توافق کردند که تنگه هرمز باید باز بماند تا جریان آزاد انرژی در منطقه حفظ شود و ایران اجازه مطالبه عوارض برای عبور کشتی&amp;zwnj;ها از تنگه هرمز را ندارد.

به گفته کاخ سفید، شی جین&amp;zwnj;پینگ همچنین علاقه&amp;zwnj;مندی خود را به خرید بیشتر نفت آمریکا برای کاهش وابستگی چین به تنگه هرمز در آینده ابراز کرده است. با این حال به گزارش خبرگزاری فرانسه در گزارش منتشر شده از سوی پکن به چنین موضوعی اشاره&amp;zwnj;ای نشده است.

پکن در حال حاضر بزرگ&amp;zwnj;ترین خریدار و واردکننده نفت از ایران محسوب می&amp;zwnj;شود.





عراقچی در نشست بریکس خواهان &quot;محکوم کردن آمریکا و اسرائیل&quot; شد
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی که برای حضور در نشست بریکس  به هند سفر کرده است، پنجشنبه ۱۴ مه (۲۴ اردیبهشت) در جریان سخرانی خود از &amp;quot;سیاست&amp;zwnj;های یک&amp;zwnj;جانبه&amp;zwnj;گرایانه&amp;quot; آمریکا انتقاد و بر &amp;quot;ضرورت همکاری کشورهای عضو برای مقابله با نقض قوانین بین&amp;zwnj;المللی و نقش&amp;zwnj;آفرینی این گروه در شکل&amp;zwnj;دهی به نظم جهانی عادلانه&amp;zwnj;تر&amp;quot; تاکید کرد.

او &amp;quot;زورگویی و سیاست&amp;zwnj;های تحمیلی آمریکا&amp;quot; را مورد انتقاد قرار داد و همکاری کشورهای عضو برای مقابله با این رویکردها را ضروری خواند.

وزیر امور خارجه ایران با اشاره به &amp;quot;نقض حاکمیت کشورها&amp;quot; و &amp;quot;استانداردهای دوگانه&amp;quot; در عرصه سیاست بین&amp;zwnj;الملل افزود: &amp;laquo;احساس مصونیت از مجازات در برخی قدرت&amp;zwnj;ها موجب تداوم این اقدامات شده و باید این وضعیت با اقدام جمعی کشورها پایان یابد.&amp;raquo;

عراقچی از کشورهای عضو سازمان بریکس و دیگر اعضای جامعه جهانی خواست تا &amp;quot;نقض حقوق بین&amp;zwnj;الملل از سوی آمریکا و اسرائیل، از جمله حمله علیه ایران&amp;quot; را صراحتا محکوم کرده و مانع از &amp;quot;سیاسی&amp;zwnj;سازی نهادهای بین&amp;zwnj;المللی&amp;quot; شوند.

بیشتر بخوانید: بروز شکاف&amp;zwnj;ها در گروه بریکس در پی جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران

او در پایان تاکید کرد: &amp;laquo;بریکس می&amp;zwnj;تواند نقش مهمی در شکل&amp;zwnj;دهی به نظمی جهانی عادلانه&amp;zwnj;تر و متوازن&amp;zwnj;تر ایفا کند؛ نظمی که در آن قدرت جایگزین قانون نشود و ملت&amp;zwnj;های مستقل بتوانند مسیر توسعه و استقلال خود را دنبال کنند.&amp;raquo;

بریکس نام گروهی به رهبری برخی از کشورهایی است که اقتصادی نوظهور در جهان دارند. برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی اعضای اصلی بریکس هستند. نام بریکس از حروف اول نام کشورهای عضو به زبان انگلیسی گرفته شده است. ایران نیز از دو سال پیش به صورت رسمی به عضویت این سازمان درآمده است.

میزبانی این دوره از نشست وزیران امور خارجه بریکس را هند بر عهده دارد که اقتصاد و بخش انرژی آن به ویژه به خاطر انسداد تنگه هرمز زیر فشار قرار گرفته است. از این رو سایه جنگ ایران و بحران سوخت و انرژی ناشی از آن بر این نشست سنگینی می&amp;zwnj;کند.</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77147150</guid>
   <pubDate>Wed, 13 May 2026 12:27:00 GMT</pubDate>
   <title>رکورد تازه نویسندگان زندانی در جهان؛ ایران دوم شد</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/رکورد-تازه-نویسندگان-زندانی-در-جهان؛-ایران-دوم-شد/a-77147150?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>انجمن قلم آمریکا می‌گوید، شمار نویسندگان زندانی در جهان برای نخستین بار از ۴۰۰ نفر گذشته است. ایران با ۵۳ نویسنده زندانی، پس از چین، در رتبه دوم قرار دارد. این کشور یکی از کانون‌های اصلی موج تازه سرکوب معرفی شده است.انجمن قلم آمریکا (پن) در تازه&amp;zwnj;ترین گزارش سالانه خود درباره وضعیت آزادی بیان و سرکوب نویسندگان در جهان اعلام کرد که شمار نویسندگان زندانی در سال ۲۰۲۵ میلادی برای نخستین بار از زمان آغاز انتشار &amp;quot;شاخص آزادی نوشتن&amp;quot; در سال ۲۰۱۹، از مرز ۴۰۰ نفر عبور کرده است.

گزارش پن آمریکا که روز سه&amp;zwnj;شنبه ۱۲ مه (۲۲ اردیبهشت) منتشر شد، از افزایش چشمگیر بازداشت نویسندگان، مترجمان، پژوهشگران و فعالان فرهنگی در ایران نیز خبر می&amp;zwnj;دهد.

بر اساس این گزارش، در سال ۲۰۲۵ در مجموع ۴۰۱ نویسنده در ۴۴ کشور زندانی بوده&amp;zwnj;اند؛ رقمی که در سال پیش از آن ۳۷۵ نفر در ۴۰ کشور بود. پن آمریکا می&amp;zwnj;گوید، شمار نویسندگان زندانی طی هفت سال گذشته ۶۸ درصد افزایش یافته و این روند، نشانگر تشدید مداوم سرکوب آزادی بیان در جهان است.

چین همچنان با ۱۱۹ نویسنده زندانی، بزرگترین زندان نویسندگان جهان باقی مانده است، اما انجمن قلم آمریکا تأکید می&amp;zwnj;کند که شدیدترین افزایش بازداشت&amp;zwnj;ها در ایران ثبت شده است؛ جایی که مقام&amp;zwnj;های جمهوری اسلامی در سال گذشته دست&amp;zwnj;کم ۱۷ بازداشت تازه انجام داده&amp;zwnj;اند و شمار نویسندگان زندانی را بار دیگر به سطح دوران اوج سرکوب اعتراض&amp;zwnj;های &amp;quot;زن، زندگی، آزادی&amp;quot; نزدیک کرده&amp;zwnj;اند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

کارین دویچ کارلکار، مدیر برنامه &amp;quot;نویسندگان در معرض خطر&amp;quot; در پن آمریکا، گفته است که مقام&amp;zwnj;های جمهوری اسلامی &amp;quot;کارزاری به&amp;zwnj;ویژه خشن علیه صداهای مستقل&amp;quot; به راه انداخته&amp;zwnj;اند. به گفته او، شاعران، مترجمان، پژوهشگران، ترانه&amp;zwnj;سرایان، تحلیلگران آنلاین، مدافعان حقوق بشر و ستون&amp;zwnj;نویسان، همگی هدف بازداشت و سرکوب قرار گرفته&amp;zwnj;اند، زیرا حکومت ایران می&amp;zwnj;کوشد، &amp;quot;بحث، انتقاد و مخالفت&amp;quot; را خاموش کند.

بازگشت سرکوب به سطح دوره &amp;quot;زن، زندگی، آزادی&amp;quot;

به گزارش پن آمریکا، موج تازه سرکوب در ایران پس از جنگ ۱۲&amp;zwnj;روزه میان ایران و اسرائیل در خرداد و تیر ۱۴۰۴ شدت گرفت و علاوه بر چهره&amp;zwnj;های شناخته&amp;zwnj;شده منتقد، پژوهشگران و مترجمان را نیز دربرگرفت.

در میان افرادی که نامشان در گزارش آمده، از حسین رونقی، فعال مدنی و تحلیلگر آنلاین، پرویز صداقت و محمد مالجو، هر دو اقتصاددان، مهسا اسدالله&amp;zwnj;نژاد، جامعه&amp;zwnj;شناس، و شیرین کریمی، نویسنده و مترجم، یاد شده است.

پن آمریکا همچنین به بازداشت دوباره نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل صلح، و سپیده قلیان، فعال مدنی، اشاره کرده که در جریان مراسم هفتم خسرو علیکردی، وکیل حقوق بشری که به شکلی مشکوک درگذشت، با خشونت انجام شد.

این گزارش تأکید می&amp;zwnj;کند که ایران در سال ۲۰۲۵ یکی از سه کشوری بود که هم&amp;zwnj;زمان هم درگیر جنگ بوده و هم در میان ۱۰ زندانبان اصلی نویسندگان قرار داشته است. طبق این گزارش، دو مورد دیگر روسیه و &amp;quot;اسرائیل/سرزمین&amp;zwnj;های اشغالی فلسطینی&amp;quot; هستند.

به گفته پن آمریکا، در هر سه مورد، نویسندگانی که در آثار، مقالات، موسیقی یا نوشته&amp;zwnj;های خود مواضع ضد جنگ بیان کرده بودند، هدف بازداشت یا پیگرد قرار گرفته&amp;zwnj;اند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

گزارش همچنین در بخش مربوط به ایران، به تصویب لایحه&amp;zwnj;ای در مجلس شورای اسلامی اشاره کرده که مجازات&amp;zwnj;های سنگین&amp;zwnj;تری را برای اتهام&amp;zwnj;های &amp;quot;جاسوسی&amp;quot; و &amp;quot;همکاری با کشورهای متخاصم&amp;quot; از جمله اسرائیل مجاز می&amp;zwnj;کند؛ اتهام&amp;zwnj;هایی که به گفته پن آمریکا، علیه برخی نویسندگان نیز مورد استفاده قرار گرفته&amp;zwnj;اند.

این سازمان همچنین نوشته است که حمله هوایی اسرائیل به زندان اوین در ژوئن ۲۰۲۵، تهدیدی علیه امنیت زندانیان سیاسی و نویسندگان زندانی بوده است.

ایران؛ دومین زندان بزرگ نویسندگان

پن آمریکا در بخش رتبه&amp;zwnj;بندی کشورها اعلام کرده است که ایران، پس از چین، با ۵۳ نویسنده زندانی در رتبه دوم زندانی کردن نویسندگان در جهان قرار دارد. این رقم نسبت به سال پیش از آن ۲۳ درصد افزایش نشان می&amp;zwnj;دهد؛ افزایشی که به گفته گزارش، بازتاب تشدید سرکوب صداهای منتقد در بستر جنگ و بحران&amp;zwnj;های داخلی است.

بر اساس این گزارش، ایران همچنین بالاترین نسبت نویسندگان زن زندانی را در جهان دارد. ۳۲ درصد نویسندگان زندانی در ایران زن هستند، در حالی که میانگین جهانی ۱۶ درصد است.

پن آمریکا از گلرخ ابراهیمی ایرایی، نویسنده و برنده جایزه &amp;quot;آزادی نوشتن پن/باربی&amp;quot; سال ۲۰۲۶، نیز نام برده است که به گفته این سازمان، با وجود چندین حکم زندان به اتهام&amp;zwnj;هایی چون &amp;quot;تبانی&amp;quot; و &amp;quot;تبلیغ علیه نظام&amp;quot;، همچنان از داخل زندان اوین به فعالیت حقوق بشری خود ادامه می&amp;zwnj;دهد.

پس از ایران، عربستان سعودی با ۲۷ نویسنده زندانی، ویتنام با ۲۴ نفر، ترکیه با ۲۲ نفر، &amp;quot;اسرائیل/سرزمین&amp;zwnj;های اشغالی فلسطینی&amp;quot; با ۲۱ نفر، روسیه با ۱۸ نفر، بلاروس با ۱۷ نفر، مصر با ۱۳ نفر و میانمار با ۱۰ نفر در رتبه&amp;zwnj;های بعدی قرار گرفته&amp;zwnj;اند.

سرکوب جهانی؛ از چین تا آمریکا

گزارش پن آمریکا تصویری گسترده&amp;zwnj;تر از سرکوب جهانی نویسندگان نیز ارائه می&amp;zwnj;دهد. در چین، که همچنان در صدر فهرست قرار دارد، نویسندگان با نظامی &amp;quot;به&amp;zwnj;شدت تنبیهی و محدودکننده&amp;quot; روبه&amp;zwnj;رو هستند و ناشران برای پرهیز از زندان ناچار به خودسانسوری&amp;zwnj;اند. در روسیه نیز بیشتر نویسندگان زندانی به دلیل مخالفت با جنگ اوکراین بازداشت شده&amp;zwnj;اند.

در &amp;quot;اسرائیل/ سرزمین&amp;zwnj;های اشغالی فلسطینی&amp;quot; نیز، به گفته پن آمریکا، دست&amp;zwnj;کم شش نویسنده به دلیل مواضع ضد جنگ بازداشت شده&amp;zwnj;اند.

این گزارش همچنین از ورود نام ایالات متحده برای نخستین بار به &amp;quot;شاخص آزادی نوشتن&amp;quot; خبر داده است. پرونده آمریکا مربوط به بازداشت چند هفته&amp;zwnj;ای سامی حمدی، تحلیلگر و ستون&amp;zwnj;نویس بریتانیایی منتقد اسرائیل، توسط مأموران اداره مهاجرت ایالات متحده است؛ اقدامی که پن آمریکا آن را نمونه&amp;zwnj;ای از استفاده ابزاری از سازوکارهای مهاجرتی برای خاموش کردن صداهای مستقل توصیف کرده است.

پن آمریکا هم&amp;zwnj;زمان اعلام کرده که تعداد پرونده&amp;zwnj;های فعال پایگاه داده &amp;quot;نویسندگان در معرض خطر&amp;quot; این سازمان، امسال برای نخستین بار از هزار مورد گذشته است. این پایگاه، ۱۰۵۹ مورد آزار و پیگرد نویسندگان در ۸۳ کشور را ثبت کرده که شامل ۵۳ قتل، ۱۳ ناپدیدسازی اجباری و ۱۷۰ مورد تبعید یا مهاجرت اجباری نویسندگان می&amp;zwnj;شود.

کارین دویچ کارلکار در پایان این گزارش هشدار داده است که حمله به نویسندگان، صرفاً مسئله حمله به یک فرد یا یک کشور نیست، بلکه نشانه تهدیدی گسترده&amp;zwnj;تر علیه آزادی اندیشه، خلاقیت و حق مخالفت در سراسر جهان است.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%20%D8%A8%D8%B4%D8%B1::%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF%20%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87%20%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%20%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%9B%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%AF%D9%88%D9%85%20%D8%B4%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77147150&amp;x4=60949052&amp;x5=%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF%20%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87%20%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86%20%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%9B%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%AF%D9%88%D9%85%20%D8%B4%D8%AF&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%B1%DA%A9%D9%88%D8%B1%D8%AF-%D8%AA%D8%A7%D8%B2%D9%87-%D9%86%D9%88%DB%8C%D8%B3%D9%86%D8%AF%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B2%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%9B-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D9%88%D9%85-%D8%B4%D8%AF%2Fa-77147150&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260513&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AD%D9%82%D9%88%D9%82%20%D8%A8%D8%B4%D8%B1&quot; /&gt;</description>
   <category>حقوق بشر</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77143365</guid>
   <pubDate>Wed, 13 May 2026 09:40:00 GMT</pubDate>
   <title>گزارش رویترز از &quot;حملات پنهانی&quot; عربستان به ایران در جریان جنگ</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/گزارش-رویترز-از-حملات-پنهانی-عربستان-به-ایران-در-جریان-جنگ/a-77143365?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>رویترز با استناد به مقام‌های غربی و ایرانی می‌گوید، ریاض در پاسخ به حملات تهران، به شکل اعلام‌نشده اهدافی در خاک ایران را هدف قرار داده است. پس از آن حملات به عربستان کاهش یافت، اما جنگ پنهان از مسیر عراق ادامه پیدا کرد.خبرگزاری رویترز در گزارشی اختصاصی از ریاض و دبی نوشت، عربستان سعودی در جریان جنگ اخیر آمریکا و اسرائیل علیه جمهوری اسلامی، چندین حمله اعلام&amp;zwnj;نشده علیه ایران انجام داده است؛ حملاتی که به گفته دو مقام غربی مطلع و دو مقام ایرانی، در واکنش به حملات انجام&amp;zwnj;شده علیه خاک عربستان صورت گرفت.

این گزارش که روز سه&amp;zwnj;شنبه ۲۲ اردیبهشت (۱۲ مه) منتشر شد، نخستین روایت شناخته&amp;zwnj;شده از اقدام مستقیم نظامی عربستان سعودی در خاک ایران است.

به نوشته رویترز، این حملات که تاکنون علنی نشده بودند، در اواخر ماه مارس (اوایل فروردین) و توسط نیروی هوایی عربستان انجام شده&amp;zwnj;اند. یکی از مقام&amp;zwnj;های غربی، آنها را &amp;quot;حملات متقابل در پاسخ به زمانی که عربستان سعودی هدف قرار گرفت&amp;quot; توصیف کرده است.

رویترز تأکید کرده است که نتوانسته اهداف مشخص این حملات را تأیید کند. یک مقام ارشد وزارت خارجه عربستان نیز در پاسخ به پرسش این خبرگزاری، مستقیماً نگفته است که آیا چنین حملاتی انجام شده&amp;zwnj;اند یا نه. وزارت خارجه جمهوری اسلامی نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداده است.

ورود نامحسوس عربستان به میدان

عربستان سعودی، برخلاف دهه&amp;zwnj;های گذشته که در برابر تهدیدهای ایران عمدتاً به چتر نظامی آمریکا تکیه می&amp;zwnj;کرد، این بار ظاهراً خود وارد اقدام مستقیم علیه خاک ایران شده است.

رویترز می&amp;zwnj;نویسد جنگی که از نهم اسفند ۱۴۰۴ (۲۸ فوریه ۲۰۲۶) با حملات هوایی آمریکا و اسرائیل به ایران آغاز شد، عربستان را در برابر حملاتی قرار داد که از سپر نظامی ایالات متحده عبور کردند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

در جریان این جنگ، ایران به گفته رویترز، همه شش کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس را با موشک و پهپاد هدف قرار داد. نه فقط پایگاه&amp;zwnj;های نظامی آمریکا، بلکه مناطق غیرنظامی، فرودگاه&amp;zwnj;ها و زیرساخت&amp;zwnj;های نفتی این کشورها نیز در فهرست اهداف قرار گرفتند.

جمهوری اسلامی همچنین تنگه هرمز را بست و به این ترتیب، مسیر مهمی از تجارت جهانی انرژی را مختل کرد.

در چنین وضعیتی، حملات عربستان نشانه&amp;zwnj;ای از تغییر رفتار ریاض بود. عربستان نه فقط به دنبال مهار بحران، بلکه آماده نشان دادن این پیام شد که حمله به خاک و زیرساخت&amp;zwnj;هایش بی&amp;zwnj;پاسخ نمی&amp;zwnj;ماند.

این تغییر، البته به معنای تمایل ریاض به جنگ تمام&amp;zwnj;عیار نبود؛ بلکه بیشتر تلاشی برای تعیین حد و مرز در برابر سیاست تهاجمی تهران و شبکه متحدان منطقه&amp;zwnj;ای آن بود.

امارات تهاجمی&amp;zwnj;تر، عربستان محتاط&amp;zwnj;تر

گزارش رویترز هم&amp;zwnj;زمان با روایت&amp;zwnj;های دیگری درباره نقش امارات متحده عربی در حملات تلافی&amp;zwnj;جویانه علیه ایران منتشر شده است. وال&amp;zwnj;استریت ژورنال گزارش داده بود که امارات نیز در جریان جنگ، حملاتی نظامی علیه ایران، از جمله حمله&amp;zwnj;ای به پالایشگاهی در جزیره لاوان، انجام داده است.

رویترز می&amp;zwnj;نویسد، کنار هم قرار گرفتن اقدامات عربستان و امارات، تصویری از جنگی پنهان&amp;zwnj;تر را نشان می&amp;zwnj;دهد؛ جنگی که در آن پادشاهی&amp;zwnj;های خلیج فارس، پس از تحمل حملات ایران، خود نیز به پاسخ نظامی روی آورده&amp;zwnj;اند.

با این حال، رویکرد ریاض و ابوظبی یکسان نبود. امارات موضعی تهاجمی&amp;zwnj;تر گرفت و کوشید هزینه&amp;zwnj;ای مستقیم به تهران تحمیل کند. در مقابل، عربستان هم&amp;zwnj;زمان با پاسخ نظامی، تماس&amp;zwnj;های دیپلماتیک با ایران، از جمله از طریق سفیر تهران در ریاض را حفظ کرد.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سفیر ایران در عربستان نیز به درخواست رویترز برای اظهارنظر پاسخ نداده است. یک مقام ارشد وزارت خارجه عربستان نیز، بدون پاسخ مستقیم به این پرسش که آیا توافقی برای کاهش تنش با ایران حاصل شده یا نه، گفت، ریاض همچنان از &amp;quot;کاهش تنش، خویشتن&amp;zwnj;داری و کاهش درگیری&amp;zwnj;ها&amp;quot; در راستای ثبات و امنیت منطقه حمایت می&amp;zwnj;کند.

حمله، تهدید، سپس کاهش تنش

به گفته مقام&amp;zwnj;های ایرانی و غربی، عربستان ایران را از حملات خود آگاه کرد و پس از آن، تماس&amp;zwnj;های دیپلماتیک فشرده&amp;zwnj;ای میان دو کشور برقرار شد.

ریاض در این تماس&amp;zwnj;ها به تهران هشدار داده است که در صورت ادامه حملات، به اقدامات بیشتری دست خواهد زد. همین روند، طبق روایت رویترز، به تفاهمی غیررسمی برای کاهش تنش انجامید.

بیشتر بخوانید: تأثیر جنگ ایران بر شکاف در اتحاد دیرینه آمریکا و عربستان

این تفاهم غیررسمی، طبق گزارش رویترز، در هفته پیش از آتش&amp;zwnj;بس گسترده&amp;zwnj;تر میان واشنگتن و تهران در هفتم آوریل شکل گرفت. یکی از مقام&amp;zwnj;های ایرانی نیز تأیید کرده که هدف از تفاهم تهران و ریاض، &amp;quot;توقف خصومت&amp;zwnj;ها، حفاظت از منافع متقابل و جلوگیری از تشدید تنش&amp;zwnj;ها&amp;quot; بوده است.

کاهش حملات مستقیم ایران به عربستان

داده&amp;zwnj;های رویترز از بیانیه&amp;zwnj;های وزارت دفاع عربستان نشان می&amp;zwnj;دهد که پس از این روند، حملات مستقیم به عربستان کاهش یافته است. طبق این داده&amp;zwnj;ها، از روز ۲۵ تا ۳۱ مارس، بیش از ۱۰۵ حمله پهپادی و موشکی علیه عربستان ثبت شده بودند، اما این رقم در فاصله اول تا ۶ آوریل به کمی بیش از ۲۵ حمله رسید.

منابع غربی به رویترز گفته&amp;zwnj;اند منشأ پرتابه&amp;zwnj;هایی که در روزهای منتهی به آتش&amp;zwnj;بس گسترده&amp;zwnj;تر به سوی عربستان شلیک شدند، احتمالاً نه مستقیماً از ایران، بلکه از خاک عراق بوده است. این نکته نشان می&amp;zwnj;دهد که تهران حملات مستقیم را کاهش داده، اما گروه&amp;zwnj;های متحد جمهوری اسلامی همچنان در میدان فعال بوده&amp;zwnj;اند.

عربستان روز ۱۲ آوریل گذشته با احضار سفیر عراق، به حملاتی که از خاک این کشور انجام شده بود، اعتراض کرد. همین مسئله نشان می&amp;zwnj;دهد که حتی پس از کاهش تنش مستقیم میان تهران و ریاض، میدان عراق همچنان به مسیر جایگزین فشار علیه کشورهای خلیج فارس تبدیل شده بود.

عراق؛ میدان جنگ پنهان

این بخش از گزارش رویترز با گزارش پیشین وال&amp;zwnj;استریت ژورنال درباره &amp;quot;جنگ پنهان&amp;quot; در عراق همخوان است. بر اساس آن روایت، شبه&amp;zwnj;نظامیان عراقی مورد حمایت ایران طی هفته&amp;zwnj;های جنگ، ده&amp;zwnj;ها پهپاد انفجاری به سوی عربستان و دیگر کشورهای خلیج فارس پرتاب کرده بودند.

در ارزیابی&amp;zwnj;های سعودی، حدود نیمی از نزدیک به هزار حمله پهپادی به عربستان از خاک عراق انجام شده بود.

بیشتر بخوانید: جنگ ایران؛ کشورهای عربی خلیج فارس درگیر &amp;quot;جنگی پنهان در عراق&amp;quot;

این الگو، یکی از ویژگی&amp;zwnj;های ثابت سیاست منطقه&amp;zwnj;ای جمهوری اسلامی، یعنی استفاده از شبکه نیروهای نیابتی برای فشار بر رقبای منطقه&amp;zwnj;ای، همراه با حفظ امکان انکار رسمی، را نشان می&amp;zwnj;دهد.

همین الگو باعث شد عراق، به جای آنکه فقط ناظر جنگ باشد، به یکی از میدان&amp;zwnj;های غیررسمی آن تبدیل شود؛ میدانی که در آن مرز میان اقدام مستقیم ایران و عملیات متحدانش عمداً مبهم می&amp;zwnj;ماند.

آشتی ۲۰۲۳ و واقعیت سخت&amp;zwnj;جان رقابت

ایران و عربستان پس از سال&amp;zwnj;ها دشمنی، در سال ۲۰۲۳ با میانجی&amp;zwnj;گری چین روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند؛ توافقی که به بازگشایی سفارت&amp;zwnj;ها و کاهش نسبی تنش&amp;zwnj;ها، از جمله در پرونده یمن، کمک کرد.

اما گزارش تازه رویترز نشان می&amp;zwnj;دهد که این آشتی، گرچه کانال&amp;zwnj;های ارتباطی را باز نگه داشت، رقابت ساختاری دو قدرت را از میان نبرد. در لحظه بحران، تهران دوباره از موشک، پهپاد و شبکه متحدان منطقه&amp;zwnj;ای استفاده کرد و ریاض نیز، برخلاف گذشته، پاسخ مستقیم اما کنترل&amp;zwnj;شده را در دستور کار گذاشت.

شاهزاده ترکی الفیصل، رئیس اسبق دستگاه اطلاعاتی عربستان، در یادداشتی در &amp;quot;عرب&amp;zwnj;نیوز&amp;quot; نوشت، هنگامی که &amp;quot;ایران و دیگران&amp;quot; تلاش کردند عربستان را به &amp;quot;کوره نابودی&amp;quot; بکشانند، رهبری کشور ترجیح داد دردهای ناشی از همسایه را تحمل کند تا از جان و مال شهروندان خود محافظت کند.

منطق این جمله نشان می&amp;zwnj;دهد که سیاست ریاض پاسخ دادن به ایران بوده، اما نه تا جایی که کل منطقه در آتش جنگی مهارنشدنی بسوزد.

جنگ علیه جمهوری اسلامی نه فقط آمریکا، اسرائیل و ایران، بلکه کشورهای حاشیه خلیج فارس، عراق، گروه&amp;zwnj;های نیابتی و حتی پاکستان را درگیر کرد.

در این جنگ، جمهوری اسلامی با گسترش میدان نبرد کوشید هزینه تقابل را برای همه بالا ببرد؛ اما پاسخ اعلام&amp;zwnj;نشده عربستان و واکنش امارات نشان داد که این راهبرد، برخلاف تصور تهران، می&amp;zwnj;تواند رقبای عرب را نیز از وضعیت دفاعی صرف خارج کند.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4%20%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AA%D8%B1%D8%B2%20%D8%A7%D8%B2%20%22%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA%20%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C%22%20%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D9%87%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86%20%D8%AC%D9%86%DA%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77143365&amp;x4=60949567&amp;x5=%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4%20%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AA%D8%B1%D8%B2%20%D8%A7%D8%B2%20%22%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA%20%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C%22%20%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%20%D8%A8%D9%87%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86%20%D8%AC%D9%86%DA%AF&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%DA%AF%D8%B2%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D8%B1%D9%88%DB%8C%D8%AA%D8%B1%D8%B2-%D8%A7%D8%B2-%D8%AD%D9%85%D9%84%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%86%D9%87%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%DA%AF%2Fa-77143365&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260513&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77105512</guid>
   <pubDate>Sat, 9 May 2026 14:48:00 GMT</pubDate>
   <title>متخصص بیماری‌های عفونی: ویروس هانتا تهدید جدی برای اروپا محسوب نمی‌شود</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/متخصص-بیماری‌های-عفونی-ویروس-هانتا-تهدید-جدی-برای-اروپا-محسوب-نمی‌شود/a-77105512?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>مرگ سه نفر از مسافران یک کشتی تفریحی در آب‌های اقیانوس اطلس بر اثر ابتلا به ویروس هانتا باعث نگرانی بسیاری شده است. با این وجود یک متخصص بیماری‌های عفونی اعلام کرده است، این ویروس تقریبا هیچ خطری برای اروپا نیست.روبرت کراوزه (Robert Krause) متخصص برجسته اهل اتریش در زمینه بیماری&amp;zwnj;های عفونی به سوالات سرویس خبری آنلاین شبکه دوم تلویزیون آلمان، ZDFheute پاسخ داده و آنچه تاکنون درباره ویروس هانتا باید دانست را شرح داده است.

این متخصص بیماری&amp;zwnj;های عفونی با بیان اینکه ویروس هانتای آند (Andes-Hantavirus) یک نوع خاص از ویروس هانتا است که در آمریکای جنوبی، به&amp;zwnj;ویژه در آرژانتین و شیلی وجود دارد، تاکید کرد، &amp;quot; این ویروس در اروپا وجود ندارد.&amp;quot;

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

سازمان بهداشت جهانی نیز پیش&amp;zwnj;تر اعلام کرد، &amp;quot;منشا اولیه آلودگی احتمالا از سفرهای قبلی مسافران به آرژانتین و شیلی بوده و سپس در داخل کشتی تقریحی گسترش یافته است.&amp;quot;

کراوزه می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;در اینجا با یک ویروس هانتا از نوع موسوم به &amp;quot;دنیای جدید&amp;quot; سروکار داریم. برای مثال در آمریکای شمالی نیز چنین ویروس&amp;zwnj;های هانتای متعلق به دنیای جدید وجود دارند که به آنها ویروس&amp;zwnj;های &amp;quot;سین نومبره&amp;quot; (Sin-Nombre) گفته می&amp;zwnj;شود.&amp;raquo;

ویژگی این ویروس&amp;zwnj;های هانتا این است که در مقایسه با ویروس&amp;zwnj;های هانتایی که در اروپا وجود دارد، دوره&amp;zwnj;های بیماری شدیدتری ایجاد می&amp;zwnj;کند و خطرناکتر است.

احتمال انتقال انسان به انسان وجود دارد

سازمان جهانی بهداشت از احتمال انتقال انسان به انسان این ویروس خبر داده که نگرانی&amp;zwnj;ها درباره شیوع این ویروس در فضاهای بسته را بیشتر کرده است.

روبرت کراوزه در این باره می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;در صورت ابتلا به این ویروس&amp;zwnj;، بیماری&amp;zwnj;ای ایجاد می&amp;zwnj;شود که &amp;quot;سندرم قلبی-ریوی ویروس هانتا&amp;quot; نام دارد. این یک اصطلاح پزشکی و توصیف&amp;zwnj;گر این است که اختلالی در عملکرد ریه ایجاد می&amp;zwnj;شود. این وضعیت منجر به نارسایی ریوی و همچنین نارسایی قلبی می&amp;zwnj;شود؛ یعنی از کار افتادن دو ارگان حیاتی بدن.&amp;raquo;

به گفته کراوزه &amp;quot;اگر چنین بیماری&amp;zwnj;ای رخ دهد، باید نارسایی ریوی به&amp;zwnj;صورت مکانیکی درمان یا با دستگاه تنفس مصنوعی پشتیبانی شود تا این مرحله دشوار بیماری عفونی حاد پشت سر گذاشته و امکان زنده ماندن فراهم شود.&amp;quot;



به گزارش رویترز، تاکنون در پی شیوع ویروس هانتا در کشتی تقریحی کروز، ابتلای شش نفر به طور قطعی تایید شده و دو مورد مشکوک دیگر نیز تحت نظر هستند؛ این در حالی است که تاکنون سه نفر از مبتلایان جان خود را از دست داده&amp;zwnj;اند.

هیچ درمانی که مستقیما علیه این ویروس&amp;zwnj; موثر باشد، وجود ندارد

ابتلای این افراد به ویروس هانتا در حالی است که برای این عفونت ویروسی هیچ داروی مستقیمی که علیه خود ویروس&amp;zwnj;ها موثر باشد، وجود ندارد.

بنا به گفته روبرت کراوزه، متخصص برجسته اهل اتریش، آزمایش&amp;zwnj;هایی تاکنون با چندین دارو انجام شده که می&amp;zwnj;توانند بیماری را مهار کنند اما اینها، داروهایی هستند که تنها می&amp;zwnj;توانند مانع از خروج مایعات به درون ریه شده یا بر آن تاثیر بگذارند.

کراوزه توضیح می&amp;zwnj;دهد: &amp;laquo;با این داروها می&amp;zwnj;توان روند بیماری را تا حدی تضعیف کرد؛ ما نیز گاهی اوقات در موارد شدید عفونت&amp;zwnj;های ویروس هانتا که در اروپا یافت می&amp;zwnj;شود و در مقایسه با عفونت&amp;zwnj;های ویروس هانتا در آمریکا نادر است، این کار را انجام می&amp;zwnj;دهیم اما متاسفانه در حال حاضر هیچ درمانی که مستقیما علیه این ویروس&amp;zwnj; موثر باشد وجود ندارد و تنها تسکین علائم امکان&amp;zwnj;پذیر است.&amp;raquo;

این متخصص بیماری&amp;zwnj;های عفونی همچنین درباره احتمال گسترش این گونه از ویروس هانتا در اروپا گفت: &amp;laquo;این ویروس در اروپا اصلا گسترش نخواهد یافت زیرا در مورد افرادی که از قبل مشخص شده به آن مبتلا هستند، می&amp;zwnj;توان اقدامات احتیاطی انجام داد. برای این منظور، در بیمارستان&amp;zwnj;ها پروتکل&amp;zwnj;های مشخصی وجود دارد تا از انتقال چنین عفونت&amp;zwnj;هایی به کارکنان یا افرادی که از این بیماران مراقبت می&amp;zwnj;کنند، جلوگیری شود.&amp;raquo;

با وجود اینکه این ویروس همراه با این کشتی تفریحی به اروپا وارد شده است اما بنا به گفته کراوزه &amp;quot;ناقل این نوع از ویروس&amp;zwnj; هانتا در اروپا وجود ندارد، چرا که این ناقل، گونه خاصی از جوندگان یعنی موش برنج (Reisratte) است که در اروپا یافت نمی&amp;zwnj;شود و به همین دلیل، ویروس نمی&amp;zwnj;تواند در اروپا بیشتر گسترش یابد.&amp;quot;

موردی از ابتلا به ویروس هانتا در ایران گزارش نشده است

در ایران نیز قباد مرادی، رئیس مرکز مدیریت بیماری&amp;zwnj;های واگیر وزارت بهداشت و مینو محرز، متخصص بیماری&amp;zwnj;های عفونی و پزشکی اعلام کرده&amp;zwnj;اند، هیچ موردی از ابتلا به ویروس هانتا در کشور گزارش نشده است.

رئیس مرکز مدیریت بیماری&amp;zwnj;های واگیر وزارت بهداشت اعلام کرده است: &amp;laquo;وزارت بهداشت گزارشات بین&amp;zwnj;المللی مربوط به هانتا ویروس را رصد می&amp;zwnj;کند و در داخل کشور نیز برای هر حادثه مشکوک بیولوژیک بیماری&amp;zwnj;های واگیر آمادگی و پاسخ خود را حفظ می&amp;zwnj;کنیم اما تاکنون این بیماری به عنوان یک اضطرار یا پاندمی اعلام نشده است.&amp;raquo;

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

مینو محرز، متخصص بیماری&amp;zwnj;های عفونی و پزشکی نیز گفته است: &amp;laquo;ویروس هانتا مثل کوید نیست که فوری جهانی شود و مردم نگران باشند چرا که سرایت انسان به انسان آن خیلی نادر است.&amp;raquo;

علائم اولیه ابتلا به ویروس هانتا معمولا شبیه آنفلوآنزا است و شامل تب، سردرد، درد عضلانی، خستگی و گاهی تهوع و استفراغ می&amp;zwnj;شود.

در موارد شدیدتر، بیماری می&amp;zwnj;تواند به مشکلات جدی&amp;zwnj;تری مانند اختلال عملکرد کلیه یا سندرم قلبی-ریوی منجر شود که در آن ریه&amp;zwnj;ها دچار تجمع مایع و نارسایی تنفسی می&amp;zwnj;شوند.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86::%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%20%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%DB%8C%3A%20%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3%20%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%A7%20%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%AC%D8%AF%DB%8C%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%20%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%88%D8%A8%20%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77105512&amp;x4=9998&amp;x5=%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5%20%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%DB%8C%3A%20%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3%20%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%A7%20%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%AC%D8%AF%DB%8C%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%20%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%88%D8%A8%20%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D9%85%D8%AA%D8%AE%D8%B5%D8%B5-%D8%A8%DB%8C%D9%85%D8%A7%D8%B1%DB%8C%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%DB%8C-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3-%D9%87%D8%A7%D9%86%D8%AA%D8%A7-%D8%AA%D9%87%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AC%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7-%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%88%D8%A8-%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D8%AF%2Fa-77105512&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260509&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86&quot; /&gt;</description>
   <category>جهان</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">76579086</guid>
   <pubDate>Sat, 28 Mar 2026 15:46:00 GMT</pubDate>
   <title>ترامپ در میانه جنگ با ایران: هدف بعدی کوبا است</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/ترامپ-در-میانه-جنگ-با-ایران-هدف-بعدی-کوبا-است/a-76579086?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با عبور از پرونده ونزوئلا و در حالی که آتش جنگ با ایران را در خاورمیانه شعله‌ور نگه داشته، اکنون پیکان حملات خود را به سمت کوبا نشانه رفته است. او تهدید کرد: «کوبا هدف بعدی است.»دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهور ایالات متحده در جریان یک سخنرانی&amp;zwnj; بدون ارائه جزئیات مشخص اعلام کرد، هدف بعدی او کوبا است.

این در حالی است که پیش&amp;zwnj;تر میگل دایاز-کانل، رئیس&amp;zwnj; جمهور کوبا به تهدیدهای او مبنی بر تصرف این کشور پاسخ داده و گفته بود، &amp;quot;اگر ایالات متحده تلاش کند کشور را تصرف کند، با مقاومت تسلیم&amp;zwnj;ناپذیر روبه&amp;zwnj;رو خواهد شد.&amp;quot;

به گزارش به گزارش شبکه خبری &amp;quot;ان&amp;zwnj;تی&amp;zwnj;وی&amp;quot; آلمان، اظهارات جدید رئیس&amp;zwnj;جمهور ایالات متحده در روز ۲۷ مارس (۷ فروردین) تنش&amp;zwnj;ها میان آمریکا و کوبا را بار دیگر تشدید کرده است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

او در جریان سخنرانی خود در میامی در حالی از کوبا به عنوان هدف بعدی خود نام برد که پیش از آن، درباره موفقیت&amp;zwnj;های نظامی در ونزوئلا سخن گفته بود؛ موفقیتی که در تضاد با وضعیت جنگ ایالات متحده با ایران قرار دارد.

در حالی که کاراکاس سقوط کرده، نبرد با تهران همچنان در وضعیتی نامشخص باقی مانده و علی&amp;zwnj;رغم شعله&amp;zwnj;ور بودن آتش جنگ، واشنگتن هنوز نتوانسته به یک نتیجه نهایی و ملموس در خاورمیانه دست یابد.

فشار واشنگتن بر حکومت کوبا پس از حمله به ونزوئلا که به بازداشت رئیس&amp;zwnj;جمهور آن، نیکلاس مادورو، منجر شد، تقویت شده و  هدف از این اقدامات، تضعیف رژیم و سوق دادن آن به تغییر سیاسی عنوان شده اما دولت آمریکا تاکنون هیچ برنامه مشخص نظامی یا قانونی برای اشغال اراضی کوبا اعلام نکرده است.



ترامپ پیش از این نیز با اعلام اینکه که فکر می&amp;zwnj;کند &amp;quot;افتخار تصرف کوبا&amp;quot; را خواهد داشت، به خبرنگاران گفته بود: &amp;laquo;اینکه آن را آزاد کنم یا تصرف کنم، فکر می&amp;zwnj;کنم می&amp;zwnj;توانم هر کاری که بخواهم با آن انجام دهم.&amp;raquo;

محاصره اقتصادی در سایه تهدیدهای ترامپ

روابط آمریکا و کوبا از زمان انقلاب سوسیالیستی ۱۹۵۹ تحت رهبری فیدل کاسترو همواره پرتنش بوده است و اکنون با بحران اقتصادی شدید در کوبا و قطع واردات نفت ونزوئلا، واشنگتن فشارها را افزایش داده است.

گزارش&amp;zwnj;ها در عین حال حاکی از مذاکراتی رسمی میان نمایندگان هاوانا و واشنگتن برای جلوگیری از تشدید تنش&amp;zwnj;هاست، هرچند اظهارات ترامپ احتمال هرگونه اقدام آینده را مبهم باقی گذاشته&amp;zwnj; است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

پس از این قطع عرضه و شکست واردات سوخت از سوی ونزوئلا، وضعیت اقتصادی کوبا به&amp;zwnj;طور قابل&amp;zwnj;توجهی رو به وخامت گذاشت و کشور با کمبود شدید نفت روبه&amp;zwnj;رو شد.

علاوه بر این، ایالات متحده به کشورهای دیگر هشدار داده است، در صورت فروش یا ارسال نفت به کوبا ممکن است با تعرفه&amp;zwnj;های تنبیهی مواجه شوند.

علاوه بر این، سیستم تولید برق فرسوده کوبا نیز در وضعیت نامناسبی قرار دارد. این کشور با کمبود مواد غذایی و دارو هم دست&amp;zwnj;وپنجه نرم می&amp;zwnj;کند که به&amp;zwnj;طور هدفمند بر اثر تحریم&amp;zwnj;های ایالات متحده تشدید شده است.


&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87%20%D8%AC%D9%86%DA%AF%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%3A%20%D9%87%D8%AF%D9%81%20%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C%20%DA%A9%D9%88%D8%A8%D8%A7%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=76579086&amp;x4=60949567&amp;x5=%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87%20%D8%AC%D9%86%DA%AF%20%D8%A8%D8%A7%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%3A%20%D9%87%D8%AF%D9%81%20%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C%20%DA%A9%D9%88%D8%A8%D8%A7%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%DB%8C%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%87%D8%AF%D9%81-%D8%A8%D8%B9%D8%AF%DB%8C-%DA%A9%D9%88%D8%A8%D8%A7-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%2Fa-76579086&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260328&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">75344254</guid>
   <pubDate>Tue, 30 Dec 2025 14:46:00 GMT</pubDate>
   <title>نشست اضطراری سازمان ملل در پی به‌رسمیت ‌شناختن &quot;سومالی‌لند&quot; توسط اسرائیل</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/نشست-اضطراری-سازمان-ملل-در-پی-به‌رسمیت-‌شناختن-سومالی‌لند-توسط-اسرائیل/a-75344254?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>در حالی که انتقادها به موضوع به‌رسمیت ‌شناختن &quot;سومالی‌لند&quot; توسط اسرائیل ادامه دارد، سازمان ملل نشستی اضطراری برگزار کرد. آمریکا که قصدی برای به‌رسمیت‌شناختن ندارد اما به کشورهای عضو به خاطر &quot;استاندارد دوگانه&quot; انتقاد کرد.در حالی که به&amp;zwnj;رسمیت شناختن منطقه&amp;zwnj; &amp;quot;سومالی&amp;zwnj;لند&amp;quot; در شرق آفریقا به عنوان یک کشور &amp;quot;مستقل و دارای حاکمیت&amp;quot; توسط اسرائیل، با انتقاد بسیاری از کشورها همراه شده است، شورای امنیت سازمان ملل در یک نشست اضطراری به این موضوع پرداخت.

این نشست در حالی برگزار شد که ایالات متحده از اسرائیل در برابر انتقادها نسبت به به&amp;zwnj;رسمیت&amp;zwnj; شناختن جمهوری شرق آفریقایی سومالی&amp;zwnj;لند به&amp;zwnj;عنوان یک دولت مستقل دفاع کرده است.

برخی اعضای شورای امنیت، از جمله کشورهای الجزایر، سیرالئون، گویان و پاکستان، علیه این اقدام اسرائیل موضع گرفتند و آن را نقض حقوق بین&amp;zwnj;الملل و منشور سازمان ملل دانستند. همچنین کشورهایی مانند چین و بریتانیا نیز مخالفت خود را اعلام کردند.

آمریکا: مخالفت برخی از کشورها مصداق &amp;quot;استاندارد دوگانه&amp;quot; است

در جریان این نشست اضطراری در نیویورک، تامی بروس، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل، اعضای شورا را به داشتن &amp;quot;استاندارد دوگانه&amp;quot; متهم کرد و با مقایسه این موضوع با به&amp;zwnj;رسمیت شناختن کشور &amp;quot;فلسطین&amp;quot; از سوی برخی از اعضای این شورا، گفت: &amp;laquo;چندین کشور در آغاز سال جاری به&amp;zwnj;طور &amp;quot;یک&amp;zwnj;جانبه&amp;quot; یک &amp;quot;دولت فلسطینی&amp;quot; را به رسمیت شناخته&amp;zwnj;اند، بی&amp;zwnj;آنکه برای این اقدام نشستی اضطراری برگزار شده باشد.&amp;raquo;

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

ایالات متحده، این امر را مصداق &amp;quot;استاندارد دوگانه&amp;quot; خوانده است.

بروس گفت: &amp;laquo;اسرائیل همانند هر دولت مستقل دیگری، از حق برابر برای برقراری روابط دیپلماتیک برخوردار است.&amp;raquo;

اسرائیل اخیرا به&amp;zwnj;عنوان نخستین کشور در جهان، جمهوری سومالی&amp;zwnj;لند را به&amp;zwnj;عنوان یک دولت مستقل به رسمیت شناخت.

بر اساس بیانیه دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست&amp;zwnj;وزیر اسرائیل، این تصمیم با امضای یک بیانیه مشترک میان نتانیاهو، گیدئون ساعر، وزیر خارجه اسرائیل و عبدالرحمان محمد عبداللهی، حاکم سومالی&amp;zwnj;لند، اتخاذ شده و &amp;quot;در چارچوب روح توافق&amp;zwnj;نامه&amp;zwnj;های ابراهیم&amp;quot; صورت گرفته است.



سومالی: اقدام اسرائیل حمله&amp;zwnj;ای به تمامیت ارضی ماست

سومالی&amp;zwnj;لند، منطقه&amp;zwnj;ای خودمختار در شمال&amp;zwnj;غرب سومالی، در سال ۱۹۹۱ اعلام استقلال کرد اما این اقدام تاکنون نه از سوی دولت مرکزی سومالی و نه از سوی جامعه بین&amp;zwnj;المللی به رسمیت شناخته نشده بود.

وزارت خارجه سومالی پس از اقدام اسرائیل، این تصمیم را &amp;quot;حمله&amp;zwnj;ای عامدانه&amp;quot; به حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور توصیف کرد و هشدار داد، چنین اقدامی می&amp;zwnj;تواند صلح و ثبات منطقه را به خطر بیندازد.

اتحادیه آفریقا نیز با تاکید بر &amp;quot;لزوم احترام به مرزهای موجود&amp;quot;، اعلام کرد هر تلاشی برای تضعیف وحدت و تمامیت ارضی سومالی، &amp;quot;خطرناک&amp;quot; است و پیامدهای آن می&amp;zwnj;تواند سراسر قاره آفریقا را تحت تاثیر قرار دهد.

سومالی در نشست اضطراری شورای امنیت نیز بار دیگر اقدام اسرائیل را حمله&amp;zwnj;ای به تمامیت ارضی خود اعلام و تاکید کرد، منطقه سومالی&amp;zwnj;لند از نظر حقوقی اختیار آن را ندارد که بدون دولت مستقر وارد توافق&amp;zwnj;های بین&amp;zwnj;المللی شود.

سخنگوی سومالی و نمایندگان برخی کشورهای دیگر همچنین هشدار دادند، این به&amp;zwnj;رسمیت&amp;zwnj;شناختن ممکن است ثبات منطقه را تضعیف کند.

اسلوونی: به رسمیت شناختن &amp;quot;فلسطین&amp;quot; و &amp;quot;سومالی&amp;zwnj;لند&amp;quot; مقایسه درستی نیست

در واکنش به مقایسه آمریکا میان موضوع سومالی&amp;zwnj;لند و به&amp;zwnj;رسمیت&amp;zwnj;شناختن یک دولت فلسطینی که پیش&amp;zwnj;تر از سوی برخی اعضای شورا انجام شده بود، نماینده اسلوونی گفت: &amp;laquo;در آن مورد، سخن از سرزمینی با اشغال غیرقانونی است، در حالی که سومالی&amp;zwnj;لند بخشی از یک کشور عضو سازمان ملل متحد به شمار می&amp;zwnj;رود.&amp;raquo;

اسلوونی به&amp;zwnj;رسمیت&amp;zwnj;شناختن سومالی&amp;zwnj;لند را نقض منشور سازمان ملل دانسته است.

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل اما گفت که &amp;quot;استاندارد دوگانه&amp;quot; و &amp;quot;تمرکز نادرست&amp;quot; شورای امنیت سازمان ملل، این نهاد را از وظیفه اصلی خود یعنی حفظ صلح و امنیت بین&amp;zwnj;المللی منحرف می&amp;zwnj;کند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل با وجود این انتقادات در عین حال اعلام کرد، کشورش قصدی برای به&amp;zwnj;رسمیت&amp;zwnj;شناختن سومالی&amp;zwnj;لند به&amp;zwnj;عنوان یک دولت مستقل ندارد و در این زمینه هیچ تغییری در سیاست ایالات متحده ایجاد نشده است.

چرا سومالی&amp;zwnj;لند اهمیت دارد؟

سومالی&amp;zwnj;لند در شمال&amp;zwnj;غرب سومالی، در نزدیکی ورودی دریای سرخ و مقابل یمن قرار دارد؛ منطقه&amp;zwnj;ای که از نظر ژئوپولیتیکی اهمیت بالایی دارد.

سومالی&amp;zwnj;لند با مساحتی حدود ۱۷۵ هزار کیلومتر مربع، بیش از دو برابر کشور اتریش وسعت دارد و دارای واحد پول، ارتش و نیروی پلیس مستقل است.

در حالی که سومالی طی دهه&amp;zwnj;ها با بحران&amp;zwnj;های سیاسی، حملات گروه جهادی الشباب و فجایع طبیعی دست&amp;zwnj;وپنجه نرم کرده، سومالی&amp;zwnj;لند به&amp;zwnj;طور نسبی از ثبات بیشتری برخوردار بوده است؛ عاملی که برخی، آن را یکی از دلایل اصلی درخواست برای به&amp;zwnj;رسمیت شناخته&amp;zwnj;شدن این منطقه می&amp;zwnj;دانند.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA%20%D8%A7%D8%B6%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%84%D9%84%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%BE%DB%8C%20%D8%A8%D9%87%E2%80%8C%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C%D8%AA%20%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%86%20%22%D8%B3%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%E2%80%8C%D9%84%D9%86%D8%AF%22%20%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7%20%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=75344254&amp;x4=60949567&amp;x5=%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA%20%D8%A7%D8%B6%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%84%D9%84%20%D8%AF%D8%B1%20%D9%BE%DB%8C%20%D8%A8%D9%87%E2%80%8C%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C%D8%AA%20%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%86%20%22%D8%B3%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%E2%80%8C%D9%84%D9%86%D8%AF%22%20%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7%20%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D9%86%D8%B4%D8%B3%D8%AA-%D8%A7%D8%B6%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%B1%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%84%D9%84-%D8%AF%D8%B1-%D9%BE%DB%8C-%D8%A8%D9%87%E2%80%8C%D8%B1%D8%B3%D9%85%DB%8C%D8%AA-%E2%80%8C%D8%B4%D9%86%D8%A7%D8%AE%D8%AA%D9%86-%D8%B3%D9%88%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%E2%80%8C%D9%84%D9%86%D8%AF-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%D8%A6%DB%8C%D9%84%2Fa-75344254&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20251230&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">75048158</guid>
   <pubDate>Sat, 6 Dec 2025 19:41:00 GMT</pubDate>
   <title>وزیر خارجه لبنان: حزب‌الله نمی‌تواند بدون تصمیم ایران سلاح‌های خود را تحویل دهد</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/وزیر-خارجه-لبنان-حزب‌الله-نمی‌تواند-بدون-تصمیم-ایران-سلاح‌های-خود-را-تحویل-دهد/a-75048158?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>وزیر خارجه لبنان گفته است، &quot;تصمیم نهایی درباره اینکه حزب‌الله سلاح‌های خود را زمین بگذارد، در دست ایران است.&quot; او در عین حال اعلام کرد: «لبنان در حال حاضر بسیار دور از امضای توافق صلح با اسرائیل است.»یوسف رجی، وزیر خارجه لبنان روز شنبه ۱۵ آذر (۶ دسامبر) در گفت&amp;zwnj;وگو با شبکه العربیه مدعی شد، &amp;quot;تصمیم نهایی درباره اینکه حزب&amp;zwnj;الله سلاح&amp;zwnj;های خود را زمین بگذارد، در دست ایران است.&amp;quot;

رجی که پیش از این نیز خواستار پایان دادن به مداخله جمهوری اسلامی در امور داخلی لبنان شده بود، اعلام کرد، به صورت رسمی این موضوع را با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود در حاشیه نشست&amp;zwnj;های منطقه&amp;zwnj;ای مطرح کرده است.

حزب&amp;zwnj;الله اکنون در تلاش است با خرید زمان و بازسازی توان داخلی، موقعیت خود را احیا کند. این موضوعی است رجی نیز در این گفت&amp;zwnj;وگو به آن اشاره کرده اما در میان فشارهای آمریکا و اسرائیل بر بیروت برای خلع سلاح حزب&amp;zwnj;الله، رجی تاکید کرده است: &amp;laquo;خلع سلاح حزب&amp;zwnj;الله و برچیدن ساختار نظامی آن فارغ از خواست بین&amp;zwnj;المللی، یک مطالبه لبنانی است.&amp;raquo;

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

رجی همچنین تاکید کرده است، جامعه بین&amp;zwnj;المللی تنها در صورتی لبنان را جدی می&amp;zwnj;گیرد که دولت بتواند کنترل خود بر کشور را از طریق انحصار سلاح و تسلط نیروهای قانونی&amp;zwnj;اش نشان دهد.

در عین حال وزیر خارجه لبنان روز گذشته (۵ دسامبر) در دیداری با سفیران ۱۵ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد بر توقف حملات اسرائیل تاکید کرد و گفت: &amp;laquo;اسرائیل باید حملات خود را متوقف کرده و فورا و بدون قید و شرط از سرزمین&amp;zwnj;هایی که اشغال می&amp;zwnj;کند، خارج شود.&amp;raquo;

او در پیامی که در شبکه اجتماعی X منتشر کرد همچنین افزود: &amp;laquo;در این دیدار همچنین بار دیگر یادآور شدم دولت متعهد است اقتدار خود را در سراسر قلمرو لبنان گسترش دهد و تنها دولت مسئولیت دفاع از کشور را بر عهده دارد.&amp;raquo;



اما اظهارات وزیر خارجه لبنان در حالی مطرح شده است که نعیم قاسم، دبیرکل حزب&amp;zwnj;الله روز جمعه ۱۴ آذر در یک سخنرانی بار دیگر با خلع سلاح کامل این گروه مخالفت کرد.

او در یک سخنرانی خطاب به مخالفان حزب&amp;zwnj;الله گفت: &amp;laquo;آیا می&amp;zwnj;خواهید ما را قانع کنید که مسئله فقط گرفتن سلاح است و بعد اوضاع لبنان حل می&amp;zwnj;شود؟ اینطور نیست چرا که پروژه دشمن بسیار فراتر از آن است که برخی طرف&amp;zwnj;ها وانمود می&amp;zwnj;کنند.&amp;raquo;

رجی هم در مقابل در گفت&amp;zwnj;وگو با شبکه العربیه انتقادات فراوانی به حزب&amp;zwnj;الله وارد کرده و گفته است: &amp;laquo;رویدادهای اخیر ثابت کرد، حزب&amp;zwnj;الله نه توان حمایت از غزه را داشت، نه آزادسازی قدس و نه همانطور که ادعا می&amp;zwnj;کند دفاع از لبنان را و برعکس متحمل یک شکست بزرگ شد.&amp;raquo;

انتقادات وزیر خارجه لبنان اما تنها محدود به حزب&amp;zwnj;الله نیست. او اخیرا نیز با انتشار پیامی نسبت به اظهارات علی&amp;zwnj;اکبر ولایتی، مشاور ارشد علی خامنه&amp;zwnj;ای و عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری واکنش نشان داده بود.

ولایتی  و عراقچی بر ضرورت حضور حزب&amp;zwnj;الله در لبنان تاکید کرده و گفته بودند، حکومت ایران همچنان &amp;quot;از حزب&amp;zwnj;الله و جبهه مقاومت حمایت کرده و خواهد کرد اما در امور داخلی لبنان دخالتی ندارد.&amp;quot;

این سخنان بود که واکنش تند رجی را به دنبال داشت و اعلام کرد: &amp;laquo;من واقعا می&amp;zwnj;خواستم آنچه را که شما گفتید، یعنی این&amp;zwnj; که ایران در امور داخلی لبنان دخالت نمی&amp;zwnj;کند، باور کنم، تا وقتی که مشاور رهبر شما، علی&amp;zwnj;اکبر ولایتی ظاهر شد تا به ما بگوید در لبنان چه چیزی واقعا مهم است و ما را از پیامدهای خلع سلاح حزب&amp;zwnj;الله برحذر داشت.&amp;raquo;

لبنان از سال ۲۰۲۳ در یکی از پیچیده&amp;zwnj;ترین دوران&amp;zwnj;های تاریخی خود به سر می&amp;zwnj;برد. جنگی که با حمله تروریستی حماس در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد، حزب&amp;zwnj;الله را وارد موشک&amp;zwnj;پرانی علیه اسرائیل کرد و واکنش اسرائیل نیز به کشته شدن شمار زیادی از رهبران و فرماندهان حزب&amp;zwnj;الله، از جمله حسن نصرالله و جانشینش هاشم صفی&amp;zwnj;الدین انجامید.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

انفجار هم&amp;zwnj;زمان هزاران پیجر در سال ۲۰۲۴ و نقش&amp;zwnj;آفرینی سپاه پاسداران در خطوط تامین مالی و لجستیکی حزب&amp;zwnj;الله هم فشار بر این گروه را بیش از هر زمان دیگری کرد.

دولت لبنان تحت فشار آمریکا و در چارچوب توافق آتش&amp;zwnj;بس نوامبر ۲۰۲۴ با طرح خلع&amp;zwnj;سلاح حزب&amp;zwnj;الله موافقت کرد؛ طرحی که البته این گروه و تهران قاطعانه آن را رد کرده&amp;zwnj;اند اما مقاماتی همچون وزیر خارجه این کشور، آن را یک مطالبه لبنانی می دانند. اسرائيل هم البته مدعی است، دولت لبنان نیز در خلع سلاح این گروه کوتاهی کرده است.

این در حالی است که اسرائیل در هفته&amp;zwnj;های اخیر حملات خود علیه حزب&amp;zwnj;الله را افزایش داده و این گروه را متهم می&amp;zwnj;کند که آتش&amp;zwnj;بس یک&amp;zwnj;ساله را نقض کرده است.

اما با وجود ادامه حملات اسرائیل به خاک لبنان و مخالفت حزب&amp;zwnj;الله با طرح خلع&amp;zwnj;سلاح، وزیر امور خارجه لبنان به کمیته نظارت بر آتش&amp;zwnj;بس امید دارد و نسبت به حضور یک شخصیت غیرنظامی در این کمیته ابراز خوش بینی کرده اما همچنان تاکیدو کرده است، &amp;quot;لبنان در حال حاضر بسیار دور از امضای توافق صلح با اسرائیل است.&amp;quot;
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1%20%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%87%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86%3A%20%D8%AD%D8%B2%D8%A8%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%20%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D8%AA%D8%B5%D9%85%DB%8C%D9%85%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AA%D8%AD%D9%88%DB%8C%D9%84%20%D8%AF%D9%87%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=75048158&amp;x4=60949567&amp;x5=%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1%20%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%87%20%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86%3A%20%D8%AD%D8%B2%D8%A8%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87%20%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%20%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86%20%D8%AA%D8%B5%D9%85%DB%8C%D9%85%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AA%D8%AD%D9%88%DB%8C%D9%84%20%D8%AF%D9%87%D8%AF&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D9%88%D8%B2%DB%8C%D8%B1-%D8%AE%D8%A7%D8%B1%D8%AC%D9%87-%D9%84%D8%A8%D9%86%D8%A7%D9%86-%D8%AD%D8%B2%D8%A8%E2%80%8C%D8%A7%D9%84%D9%84%D9%87-%D9%86%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%A8%D8%AF%D9%88%D9%86-%D8%AA%D8%B5%D9%85%DB%8C%D9%85-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%B3%D9%84%D8%A7%D8%AD%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AE%D9%88%D8%AF-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D8%AD%D9%88%DB%8C%D9%84-%D8%AF%D9%87%D8%AF%2Fa-75048158&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20251206&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">75047654</guid>
   <pubDate>Sat, 6 Dec 2025 17:36:00 GMT</pubDate>
   <title>جریمه ۱۴۰ میلیونی ایکس؛ ماسک خواستار انحلال اتحادیه اروپا شد</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/جریمه-۱۴۰-میلیونی-ایکس؛-ماسک-خواستار-انحلال-اتحادیه-اروپا-شد/a-75047654?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>اتحادیه اروپا به وارد کردن اتهام &quot;کمبود شفافیت&quot;، جریمه‌ای چند میلیون یورویی علیه پلتفرم ایکس اعمال کرده است. این تصمیم با انتقادات تند مقامات آمریکایی روبه‌رو شده است. ایلان ماسک خواستار انحلال اتحادیه اروپا شد.اتحادیه اروپا به دلیل کمبود شفافیت، جریمه&amp;zwnj;ای چند میلیون یورویی علیه پلتفرم آنلاین ایلان ماسک اعمال کرد. این اتحادیه اعلام کرد، این جریمه پس از دو سال تحقیق درباره عملکرد پلتفرم ایکس (توییتر سابق) صادر شده است.

بر اساس اعلام کمیسیون اتحادیه اروپا، این شرکت آمریکایی باید ۱۲۰ میلیون یورو بپردازد که بخشی از آن به دلیل تصدیق گمراه&amp;zwnj;کننده حساب&amp;zwnj;های کاربری با استفاده از &amp;quot;تیک آبی&amp;quot; است.

کارشناسان اتحادیه اروپا اعلام کرده&amp;zwnj;اند، این کار می&amp;zwnj;تواند باعث شود کاربران تصور کنند، پشت حساب&amp;zwnj;های دارای تیک، افراد واقعی و تاییدشده&amp;zwnj;ای قرار دارند، در حالی که لزوما چنین نیست.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

زمانی که ایلان ماسک مالکیت ایکس (توییتر سابق) را به دست گرفت، سیستم قدیمی &amp;quot;تیک آبی&amp;quot; را تغییر داد. در سیستم قبلی، تیک آبی نشانه&amp;zwnj;ای بود که ثابت می&amp;zwnj;کرد حساب کاربری متعلق به یک شخص یا سازمان معتبر، شناخته&amp;zwnj;شده و واقعی است. دریافت این تیک هم رایگان بود و نیاز به تایید هویت دقیق داشت اما ایکس در سیستم جدید، این امکان را فراهم کرد که هر کسی تنها با پرداخت حق اشتراک ماهانه بتواند تیک آبی را کنار نام خود بگذارد.

پس از این تغییر البته بحث&amp;zwnj;های بسیاری درباره &amp;quot;جعل هویت&amp;quot; درگرفت و در حال حاضر شبکه ایکس برای اعطای تیک، علاوه بر اشتراک پولی، نام کاربری و عکس پروفایل را هم اجباری کرده و گفته است، &amp;quot;نباید نشانه&amp;zwnj;ای از رفتار فریبکارانه یا گمراه&amp;zwnj;کننده وجود داشته باشد.&amp;quot;

بیشتر بخوانید: کمیسون اروپا: شرکت اکس قوانین اتحادیه اروپا را نقض می&amp;zwnj;کند

ایکس همچنین در تغییری دیگر تیک طلایی را برای شرکت&amp;zwnj;ها و تیک نقره&amp;zwnj;ای را برای نهادهای دولتی و سازمان&amp;zwnj;های حکومتی معرفی کرد.

اتحادیه اروپا علاوه بر این، شبکه اجتماعی ایکس را متهم کرده است، داده&amp;zwnj;ها را از محققان پنهان می&amp;zwnj;کند و تبلیغات منتشرشده را به&amp;zwnj;طور شفاف ثبت نمی&amp;zwnj;کند.

هنا ویرکونن، معاون اجرایی کمیسیون اروپا در حوزه فناوری پس از انتشار این خبر در همین شبکه اجتماعی نوشت: &amp;laquo;فریب کاربران با تیک آبی، پنهان کردن اطلاعات مربوط به تبلیغات و کنار گذاشتن پژوهشگران، در اینترنت اتحادیه اروپا جایی ندارد.&amp;raquo;



بر این اساس، جریمه شامل سه بخش است: ۴۵ میلیون یورو برای تیک&amp;zwnj;های تایید هویت، ۴۰ میلیون یورو به&amp;zwnj;خاطر عدم دسترسی محققان به داده&amp;zwnj;ها و ۳۵ میلیون یورو برای کمبود شفافیت در تبلیغات.

تصمیم جنجالی اتخاذ شده از سوی اتحادیه اروپا علیه ایکس اما بر اساس قانون خدمات دیجیتال می&amp;zwnj;تواند روابط با ایالات متحده را تحت تاثیر قرار دهد.

جی&amp;zwnj;دی ونس، معاون رئیس&amp;zwnj;جمهور آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس با انتقادی تند از این تصمیم، نوشت: &amp;laquo;اتحادیه اروپا باید از آزادی بیان حمایت کند، نه اینکه شرکت&amp;zwnj;های آمریکایی را &amp;quot;به خاطر مزخرفات&amp;quot; هدف قرار دهد.&amp;raquo;



همچنین مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده با انتشار پیامی در این شبکه اجتماعی، جریمه ۱۴۰ میلیون دلاری کمیسیون اروپا را فقط حمله&amp;zwnj; به ایکس ندانسته و نوشت: &amp;laquo;این حمله&amp;zwnj;ای به همه پلتفرم&amp;zwnj;های فناوری آمریکایی و مردم آمریکا توسط دولت&amp;zwnj;های خارجی است.&amp;raquo;

روبیو در پیام خود آورده است: &amp;laquo;روزهای سانسور آنلاین آمریکایی&amp;zwnj;ها به پایان رسیده است.&amp;raquo;



پیش&amp;zwnj;تر نیز دونالد ترامپ، رئیس&amp;zwnj;جمهوری آمریکا قوانین دیجیتال اروپایی را مورد انتقاد قرار داده بود. این در حالی است که در استراتژی امنیتی که دولت آمریکا به تازگی منتشر کرد، نسبت به از &amp;quot;دست رفتن دموکراسی و آزادی بیان&amp;quot; در اروپا هشدار داده شده است.

و البته ساعاتی پس از انتشار خبر جریمه این شبکه اجتماعی، ایلان ماسک، مالک این پلتفرم خواستار انحلال اتحادیه اروپا شد و با انتشار پیامی نوشت: &amp;laquo;اتحادیه اروپا باید منحل شود و حاکمیت به کشورهای مستقل بازگردانده شود تا دولت&amp;zwnj;ها بتوانند به&amp;zwnj;طور موثرتری نماینده مردم خود باشند.&amp;raquo;



ماسک احتمالا علاوه بر این واکنش، به&amp;zwnj;طور قانونی علیه این تصمیم اقدام خواهد کرد و در نهایت پرونده به دادگاه خواهد رفت.

کمیسیون اتحادیه اروپا در حالی که تصمیم بر جریمه چند میلیون یورویی برای پلتفرم ایکس گرفته است، پرونده&amp;zwnj;ای علیه تیک&amp;zwnj;تاک را مختومه اعلام کرده است.

این پلتفرم ویدئویی نیز از مدت&amp;zwnj;ها پیش به دلیل تبلیغات غیرشفاف تحت نظر بروکسل قرار گرفته بود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

براساس قانون خدمات دیجیتال (DSA) شبکه&amp;zwnj;های اجتماعی موظفند یک آرشیو قابل دسترس و قابل جست&amp;zwnj;وجو از تبلیغات منتشر شده داشته باشند.

طبق بیانیه اخیر اتحادیه اروپا، پس از گفت&amp;zwnj;وگوهای فشرده، تیک&amp;zwnj;تاک به&amp;zwnj;طور رسمی تعهداتی در این زمینه ارائه کرده و بدین ترتیب اتهامات کمیسیون اتحادیه اروپا را رفع کرده است.

با این حال، گفته شده است، پرونده&amp;zwnj;های دیگری از جمله بررسی تاثیر احتمالی این پلتفرم ویدئویی بر کودکان و نوجوانان یا تاثیر این شبکه اجتماعی بر فرآیندهای دموکراتیک در دست بررسی قرار داد.

اما جریمه اعلام شده فعلی برای شبکه اجتماعی ایکس نخستین موردی است که اتحادیه اروپا در چارچوب قانون خدمات دیجیتال که از سال ۲۰۲۴ اجرایی شد، اعمال کرده است.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%87%20%DB%B1%DB%B4%DB%B0%20%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%20%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%9B%20%D9%85%D8%A7%D8%B3%DA%A9%20%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%20%D8%A7%D9%86%D8%AD%D9%84%D8%A7%D9%84%20%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87%20%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%20%D8%B4%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=75047654&amp;x4=60949567&amp;x5=%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%87%20%DB%B1%DB%B4%DB%B0%20%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C%20%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%9B%20%D9%85%D8%A7%D8%B3%DA%A9%20%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1%20%D8%A7%D9%86%D8%AD%D9%84%D8%A7%D9%84%20%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87%20%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7%20%D8%B4%D8%AF&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%AC%D8%B1%DB%8C%D9%85%D9%87-%DB%B1%DB%B4%DB%B0-%D9%85%DB%8C%D9%84%DB%8C%D9%88%D9%86%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%DA%A9%D8%B3%D8%9B-%D9%85%D8%A7%D8%B3%DA%A9-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%B1-%D8%A7%D9%86%D8%AD%D9%84%D8%A7%D9%84-%D8%A7%D8%AA%D8%AD%D8%A7%D8%AF%DB%8C%D9%87-%D8%A7%D8%B1%D9%88%D9%BE%D8%A7-%D8%B4%D8%AF%2Fa-75047654&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20251206&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">74548150</guid>
   <pubDate>Wed, 29 Oct 2025 17:57:00 GMT</pubDate>
   <title>بیش از یک پنجم خودروهای جدید جهان کاملاً برقی هستند</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/بیش-از-یک-پنجم-خودروهای-جدید-جهان-کاملاً-برقی-هستند/a-74548150?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>در سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی، بیش از یک پنجم خودروهای جدید جهان کاملاً برقی بوده‌اند. چین، اروپا و آمریکا در این زمینه رشد قابل توجهی داشته‌اند و آلمان و بریتانیا در صدر فروش اروپا قرار گرفته‌اند.در سه&amp;zwnj;ماهه سوم سال ۲۰۲۵، از مجموع ۱۷.۴ میلیون خودروی جدید فروخته&amp;zwnj;شده در جهان، حدود ۳.۶ میلیون خودرو کاملاً برقی (Battery Electric Vehicles, BEVs) بودند. این میزان بیش از یک سوم نسبت به سال گذشته رشد داشته و نشان می&amp;zwnj;دهد تقاضای جهانی برای خودروهای برقی همچنان رو به افزایش است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

تحلیل شرکت مشاوره پرایزواترهاوس&amp;zwnj;کوپرز (PwC) که یکی از بزرگ&amp;zwnj;ترین شرکت&amp;zwnj;های خدمات حرفه&amp;zwnj;ای، مشاوره فناوری و استراتژی کسب&amp;zwnj;وکار است، برای ۴۰ بازار اصلی جهانی نشان می&amp;zwnj;دهد که خودروهای برقی اکنون حدود ۲۱ درصد از کل فروش خودروهای جدید را تشکیل می&amp;zwnj;دهند. این رقم نسبت به سه&amp;zwnj;ماهه دوم سال ۲ درصد افزایش یافته و بالاترین میزان ثبت&amp;zwnj;شده تاکنون است. آمار بر اساس بازارهایی است که حدود ۸۵ درصد از فروش جهانی خودرو را شامل می&amp;zwnj;شوند.

بیشتر بخوانید:حدود ۵۰ میلیون خودرو در خیابان&amp;zwnj;های آلمان

در میان سایر انواع خودروها، ۱.۷ میلیون خودروی هیبریدی پلاگین (Plug-in Hybrids) و ۲.۵ میلیون خودروی هیبریدی دیگر نیز فروخته شدند. خودروهای هیبریدی پلاگین (Plug-in Hybrids) نوعی خودرو هستند که هم موتور برقی دارند و هم موتور بنزینی یا دیزلی، و باتری آن&amp;zwnj;ها را می&amp;zwnj;توان با برق شهری شارژ کرد تا بخشی از مسیر را کاملاً برقی طی کنند، و در مسیرهای طولانی&amp;zwnj;تر موتور احتراقی ادامه حرکت را تأمین می&amp;zwnj;کند.

بیشتر بخوانید:چالش خودروسازی آلمان در برابر اهداف زیست&amp;zwnj;محیطی اتحادیه اروپا

بازارهای مهم خودروهای برقی

چین با ۲.۳میلیون خودرو برقی در سه&amp;zwnj;ماهه سوم همچنان بزرگ&amp;zwnj;ترین بازار باقی مانده است؛ این میزان حدود یک سوم بیشتر از سال گذشته است. اروپا با ۶۰۷ هزار خودرو برقی رشد بیش از ۲۵ درصدی داشته و ایالات متحده با ۴۱۹ هزار خودرو برقی افزایش حدود ۲۰ درصدی را ثبت کرده است. افزایش فروش در آمریکا به ویژه در سپتامبر تحت تأثیر پایان یک مشوق مالیاتی بوده که خریدهای اضافی ایجاد کرد.

در میان کشورهای اروپایی، آلمان  با ۱۳۳ هزار خودروی کاملا برقی در صدر و پس از آن بریتانیا با ۱۲۵ هزار خودرو قرار دارد. این دو کشور به ترتیب رتبه&amp;zwnj;های سوم و چهارم جهان را به خود اختصاص داده&amp;zwnj;اند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سهم خودروهای برقی در کل خودروهای موجود

اگرچه فروش خودروهای برقی در حال افزایش است، اما سهم آن&amp;zwnj;ها در مجموع خودروهای در حال تردد در جاده&amp;zwnj;ها هنوز کم است. بیشتر خودروهای موجود زمانی تولید شده&amp;zwnj;اند که سهم خودروهای برقی بسیار پایین&amp;zwnj;تر بود. برآورد می&amp;zwnj;&amp;zwnj;شود که سهم اتومبیل&amp;zwnj;های برقی در خودروهای موجود، حدود ۴ درصد در اروپا، ۹ درصد در چین و ۲ درصد در آمریکا است.

بیشتر بخوانید:اتحادیه اروپا تعرفه گمرکی برای خودروهای برقی چین اعمال کرد

کارشناسان پیش&amp;zwnj;بینی می&amp;zwnj;کنند که سهم خودروهای برقی در ۲۰۳۵ به ۳۲ درصد در اروپا، ۴۰ درصد در چین و ۱۰ درصد در آمریکا برسد.

آینده خودروهای برقی

هارالد ویمر، از شرکای PwC می&amp;zwnj;گوید: &amp;laquo;خودروهای برقی روزبه&amp;zwnj;روز بهتر، جذاب&amp;zwnj;تر و مقرون&amp;zwnj;به&amp;zwnj;صرفه&amp;zwnj;تر می&amp;zwnj;شوند. تا سال ۲۰۳۵ احتمالاً اکثر رانندگان به طور طبیعی به خودروهای برقی روی خواهند آورد و موتورهای احتراقی تنها برای علاقه&amp;zwnj;مندان و کاربردهای خاص باقی می&amp;zwnj;مانند.&amp;raquo;

یورن نویهاوزن، یک کارشناس دیگر از همین شرکت تأکید می&amp;zwnj;کند که زنجیره&amp;zwnj;های تأمین پایدار و انعطاف&amp;zwnj;پذیر برای تولیدکنندگان اروپایی حیاتی است، به&amp;zwnj;ویژه با توجه به این که &amp;quot;بحران دوم ریزتراشه&amp;zwnj;ها&amp;quot; در راه است. او توصیه می&amp;zwnj;کند که در طراحی باتری&amp;zwnj;ها از معماری منعطف استفاده شود تا بدون بازطراحی کل سیستم، تعویض سریع قطعات و استفاده از باتری&amp;zwnj;های جدید و بهتر امکان&amp;zwnj;پذیر شود.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86::%D8%A8%DB%8C%D8%B4%20%D8%A7%D8%B2%20%DB%8C%DA%A9%20%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%20%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D9%8B%20%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C%20%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=74548150&amp;x4=9999&amp;x5=%D8%A8%DB%8C%D8%B4%20%D8%A7%D8%B2%20%DB%8C%DA%A9%20%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85%20%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C%20%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%20%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D9%8B%20%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C%20%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%A8%DB%8C%D8%B4-%D8%A7%D8%B2-%DB%8C%DA%A9-%D9%BE%D9%86%D8%AC%D9%85-%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D8%AF%DB%8C%D8%AF-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%D9%8B-%D8%A8%D8%B1%D9%82%DB%8C-%D9%87%D8%B3%D8%AA%D9%86%D8%AF%2Fa-74548150&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20251029&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86&quot; /&gt;</description>
   <category>آلمان</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">73053322</guid>
   <pubDate>Thu, 26 Jun 2025 15:11:00 GMT</pubDate>
   <title>۸۰ سالگی سازمان ملل و بحرانی‌ترین دوره برای این نهاد</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/۸۰-سالگی-سازمان-ملل-و-بحرانی‌ترین-دوره-برای-این-نهاد/a-73053322?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>۸۰ سال پیش در چنین روزی ( ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵) ۵۰ کشور، منشور سازمان ملل را امضا کردند و بدین ترتیب این نهاد رسما کارش را آغاز کرد. بسیاری از کارشناسان معتقدند سازمان ملل در حال حاضر در بحرانی‌ترین دوره خود به سر می‌برد.سانفرانسیسکو، ۲۶ ژوئن ۱۹۴۵؛ ۵۰ کشور اساسنامه سازمان ملل متحد را امضا کردند. این سند یک معاهده حقوق بین&amp;zwnj;الملل است که کشورهای عضو را ملزم به رعایت اصول مندرج در آن می&amp;zwnj;کند. در این معاهده بیش از همه بر صلح، حقوق بشر و حفظ تمامیت ارضی کشورها تاکید شده است. سازمان ملل در حال حاضر ۱۹۳ عضو دارد.

آن زمان که جنگ جهانی دوم تازه پایان گرفته بود، در منشور سازمان ملل متحد هدف کلی ذکر شده این بود که &amp;quot;نسل&amp;zwnj;های آینده را از بلای جنگ حفظ کند&amp;quot;. دبیرکل کنونی سازمان ملل؛ آنتونیو گوترش معتقد است این هدف محقق شده است. او به مناسبت هشتادمین سالگرد تاسیس این نهاد گفت: &amp;laquo;هشت دهه بعد از تاسیس این نهاد می&amp;zwnj;توان رابطه مستقیمی میان سازمان ملل و جلوگیری از وقوع جنگ جهانی سوم قائل شد.&amp;raquo;

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

این در حالی است که هم اکنون بخش&amp;zwnj;های زیادی از دنیا درگیر جنگ هستند: نوار غزه، اوکراین، سودان، کنگو، هائیتی، میانمار و اخیرا هم ایران و اسرائیل. و به همین دلیل بسیاری از کارشناسان و حتی سیاستمداران سازمان ملل را دچار بحران اعتبار می&amp;zwnj;بینند.

ریچارد گووان، تحلیل&amp;zwnj;گر سیاسی از اندیشکده &amp;quot;گروه بین&amp;zwnj;المللی بحران&amp;quot;، به خبرگزاری پروتستان&amp;zwnj;ها گفت که سازمان ملل در بسیاری از درگیری&amp;zwnj;ها فقط نظاره&amp;zwnj;گر است. به گفته او بسیاری از کشورها از ناتوانی شورای امنیت سازمان ملل در مقابله با جنگ&amp;zwnj;هایی مانند جنگ در اوکراین و خاورمیانه &amp;quot;دلسرد&amp;quot; هستند. این مشکل عمدتاً به منافع متضاد پنج عضو دائم شورای امنیت؛ آمریکا، بریتانیا، چین، فرانسه و روسیه بازمی&amp;zwnj;گردد که با حق وتوی خود، تصمیم&amp;zwnj;گیری&amp;zwnj;ها را مسدود می&amp;zwnj;کنند.

بحران مالی

علاوه بر این، سازمان ملل از مشکلات مالی رنج می&amp;zwnj;برد، زیرا ایالات متحده؛ بزرگ&amp;zwnj;ترین حامی مالی این سازمان تا کنون، تحت ریاست جمهوری ترامپ، کمک&amp;zwnj;های خود به سازمان ملل را به طور چشمگیری کاهش داده است. دیگر کشورهای عضو نیز بودجه خود را برای نهادهای سازمان ملل کاهش داده&amp;zwnj;اند و این مسئله این نهاد&amp;zwnj;ها را مجبور به کاهش نیروهای انسانی کرده است.

بیشتر بخوانید: پیامد توقف کمک&amp;zwnj;های مالی آمریکا؛ مرگ و میر بیشتر مادران افغان

در ماه اوت، نتیجه یک بررسی که ترامپ برای سازمان ملل و دیگر نهادهای بین&amp;zwnj;المللی دستور آن را داده است، اعلام خواهد شد. در این صورت، ممکن است سازمان ملل با کاهش&amp;zwnj;های پرسنلی بیش&amp;zwnj;تری از جمله بیش از ۲۰ درصد کاهش نیرو که گوترش قبلاً اعلام کرده بود، مواجه شود.

همچنان بدون جایگزین

با وجود همه مشکلات، بسیاری سازمان ملل را غیرقابل جایگزین می&amp;zwnj;دانند. رئیس منتخب مجمع عمومی سازمان ملل؛ آنالنا بربوک، وزیر امور خارجه سابق آلمان به رادیو RBB گفت: &amp;laquo;بدون سازمان ملل هیچ چیز بهتر نیست.&amp;raquo; به گفته او ایده اصلی سازمان ملل این است که قوانینی وجود دارد که همه باید به آن&amp;zwnj;ها پایبند باشند. اگر این قوانین دیگر وجود نداشته باشند، جهان به سمت هرج و مرج و بی&amp;zwnj;نظمی پیش خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: برنامه بربوک برای مجمع عمومی سازمان ملل؛ &amp;quot;فراتر از یک رئیس&amp;quot;

با این حال، تقریباً همه بر این نکته اتفاق نظر دارند که سازمان ملل باید اصلاح شود. بربوک معتقد است بخش&amp;zwnj;هایی از این &amp;quot;غول عظیم&amp;quot; به&amp;zwnj;طور کارآمد عمل نمی&amp;zwnj;کنند. او قصد دارد تلاش کند تا این نهاد را کارآمدتر و متناسب با زمان حاضر بسازد. به عقیده او سیستم کنونی نمایانگر جهان ۸۰ سال پیش است.

اما در واقع، از زمان تأسیس سازمان ملل تغییرات زیادی رخ داده است: سازمان&amp;zwnj;های فرعی مانند یونیسف (صندوق کودکان سازمان ملل)، کمیساریای عالی حقوق بشر و سازمان پناهندگان شکل گرفته&amp;zwnj;اند. ساختار سازمان ملل شبیه به هشت&amp;zwnj;پایی با سرهای متعدد و شاخه&amp;zwnj;های فراوان است.

ضرورت اصلاحات

سازمان ملل نیز نیاز به اصلاحات را مدتهاست درک کرده است؛ در سند &amp;quot;پیمان برای آینده&amp;quot; آنتونیو گوترش که کشورهای عضو در سپتامبر گذشته آن را تصویب کردند، تصریح شده که ساختار پرحجم سازمان ملل باید کوچک&amp;zwnj;تر شود. از جمله برنامه&amp;zwnj;هایی که مطرح است، ادغام سازمان&amp;zwnj;های امدادی با وظایف مشابه است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

بسیاری بر این باورند که یک گام مهم در اصلاحات، گسترش شورای امنیت سازمان ملل خواهد بود، چرا که این شورا دیگر واقعیت&amp;zwnj;های قرن ۲۱ را منعکس نمی&amp;zwnj;کند. به عنوان مثال، آفریقا و آمریکای لاتین می&amp;zwnj;توانند کرسی&amp;zwnj;های دائم در این شورا دریافت کنند.

در حال حاضر تنها پنج کشور آمریکا، بریتانیا، روسیه، چین و فرانسه اعضای دائمی شورای امنیت هستند.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86::%DB%B8%DB%B0%20%D8%B3%D8%A7%D9%84%DA%AF%DB%8C%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%84%D9%84%20%D9%88%20%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86%20%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%DB%8C%D9%86%20%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%0A%0A&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=73053322&amp;x4=9998&amp;x5=%DB%B8%DB%B0%20%D8%B3%D8%A7%D9%84%DA%AF%DB%8C%20%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86%20%D9%85%D9%84%D9%84%20%D9%88%20%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86%20%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87%20%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C%20%D8%A7%DB%8C%D9%86%20%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%0A%0A&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%DB%B8%DB%B0-%D8%B3%D8%A7%D9%84%DA%AF%DB%8C-%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D9%85%D8%A7%D9%86-%D9%85%D9%84%D9%84-%D9%88-%D8%A8%D8%AD%D8%B1%D8%A7%D9%86%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%DB%8C%D9%86-%D8%AF%D9%88%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%A7%DB%8C%D9%86-%D9%86%D9%87%D8%A7%D8%AF%2Fa-73053322&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20250626&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86&quot; /&gt;</description>
   <category>جهان</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">73048248</guid>
   <pubDate>Thu, 26 Jun 2025 11:18:00 GMT</pubDate>
   <title>سرعت رشد مصرف مواد مخدر در جهان از سرعت زاد و ولد بیشتر است</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/سرعت-رشد-مصرف-مواد-مخدر-در-جهان-از-سرعت-زاد-و-ولد-بیشتر-است/a-73048248?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>به گزارش سازمان ملل آمار مصرف‌کنندگان مواد مخدر در دنیا سریع‌تر از زاد و لد در حال افزایش است، بیش از همه مصرف کوکائين. باندهای تبهکار از بی‌ثباتی و ناامنی در جهان برای گسترش مواد مخدر سوءاستفاده می‌کنند.دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان&amp;zwnj;یافته سازمان ملل متحد (UNODC) اعلام کرده بیش از ۳۱۶ میلیون نفر در سراسر دنیا مواد مخدر مصرف می&amp;zwnj;کنند. مقر این دفتر که در وین اتریش است در یک گزارش جهانی به مصرف مواد مخدر اشاره کرده و نوشته که باندهای تبهکار از بی&amp;zwnj;ثباتی و ناامنی در بسیاری از مناطق برای تقویت موقعیت خود سوءاستفاده می&amp;zwnj;کنند.

کارشناسان برآورد می&amp;zwnj;کنند که تعداد مصرف&amp;zwnj;کنندگان مواد مخدر در جهان در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۹۲ میلیون نفر بوده است. بر این اساس این تعداد در سال ۲۰۲۳ که این گزارش مربوط به آن است به طور محسوسی افزایش داشته است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

این گزارش می&amp;zwnj;گوید بیشترین ماده مخدر مصرف شده در سال ۲۰۲۳، کانابیس (حشیش) بوده و ۲۴۴ میلیون نفر این ماده مخدر را مصرف کرده&amp;zwnj;اند. پس از آن به ترتیب مواد افیونی شامل تریاک، مورفین، هروئین و کدئین با ۶۱ میلیون مصرف&amp;zwnj;کننده، آمفتامین با ۳۰.۷ میلیون مصرف&amp;zwnj;کننده، کوکائین با ۲۵ میلیون مصرف&amp;zwnj;کننده و اکستازی با ۲۱ میلیون مصرف&amp;zwnj;کننده قرار دارند.

این گزارش که به مناسبت روز جهانی مقابله با مواد مخدر منتشر شده می&amp;zwnj;افزاید تعداد مصرف&amp;zwnj;کنندگان مواد مخدر غیر از الکل و سیگار در عرض یک دهه ۲۸ درصد افزایش داشته است و این سرعت افزایش از سرعت افزایش زاد و ولد در سطح جهان بیشتر است.

رئیس دفتر مقابله با مواد مخدر سازمان ملل در این گزارش نوشته است در حال حاضر هم تقاضا برای مصرف مواد مخدر رو به افزایش است و هم عرضه آن. گادا والی می&amp;zwnj;افزاید: &amp;laquo;این مسئله بی&amp;zwnj;ثباتی بین&amp;zwnj;المللی را تشدید می&amp;zwnj;کند و این بی&amp;zwnj;ثباتی مصرف مواد مخدر را دامن می&amp;zwnj;زند، یک چرخه معیوب.&amp;raquo;

رشد سریع بازار کوکائین

در میان مواد مخدر بازار کوکائین سریع&amp;zwnj;تر از بقیه در حال رشد است. تولید غیرقانونی این ماده خطرناک در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال قبل بیش از یک سوم افزایش یافت و به رکورد ۳۷،۸ تن رسید. تعداد مصرف&amp;zwnj;کنندگان کوکائین نیز از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۳ از ۱۷ میلیون نفر به ۲۵ میلیون نفر افزایش یافت.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

به گفته متخصصان سازمان ملل افزایش مصرف کوکائین نه تنها منجر به افزایش مرگ و میر در اثر مواد مخدر می&amp;zwnj;شود بلکه میزان خشونت بین باندهای تبهکار را که در کار قاچاق مواد مخدر هستند نیز افزایش می&amp;zwnj;دهد. این موضوع در اروپای مرکزی و غربی  مشاهده شده است. در این مناطق از چند سال پیش کوکائین بیشتری از امریکای شمالی ضبط و توقیف شده است.

بیشتر بخوانید: &amp;quot;۲۴ میلیون بزرگسال در اتحادیه اروپا مواد مخدر مصرف می&amp;zwnj;کنند&amp;quot;

تأثیر بی&amp;zwnj;ثبات&amp;zwnj;کننده این ماده محرک سفیدرنگ در مناطق دیگر حتی شدیدتر است. دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد گزارش داده است، برای مثال، نرخ قتل در اکوادور به&amp;zwnj;طور چشم&amp;zwnj;گیری افزایش یافته و خشونت&amp;zwnj;های باندی در منطقه کارائیب رو به افزایش است.

مصرف مواد مخدر در مناطق جنگی

متخصصان مواد مخدر سازمان ملل، مصرف مواد در مناطق جنگی کنونی و سابق را نیز با نگرانی بررسی کرده&amp;zwnj;اند. برای مثال در سوریه صادرات و واردات ماده مخدر مصنوعی کپتاگون همچنان به طور سرسختانه&amp;zwnj;ای ادامه دارد. در اوکراین تولید مواد مخدر مصنوعی و تجارت آنها در زمان جنگ افزایش داشته است.

بیشتر بخوانید: مرگ سالانه ۱۵۰ هزار نفر در آلمان به دلیل مصرف الکل و سیگار

دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل همچنین می&amp;zwnj;گوید در سال ۲۰۲۳، حدود ۶۴ میلیون نفر به مواد مخدر معتاد بوده&amp;zwnj;اند که رشدی ۱۳ درصدی را در عرض یک دهه نشان می&amp;zwnj;دهد.

در آلمان در سال ۲۰۲۳، دو هزار و ۲۲۷ مورد مرگ و میر بر اثر ماده مخدر ثبت شده است که دو برابر ده سال پیش است.

کاهش روند مصرف حشیش در میان نوجوانان در اروپا

دفتر مقابله با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل درباره مصرف&amp;zwnj;کنندگان جوان مواد مخدر با اشاره به یک روند مثبت در اروپا اعلام کرد: &amp;laquo;اگرچه نوجوانان اروپایی ۱۵ تا ۱۶ ساله به&amp;zwnj;طور متوسط بیشتر از هم&amp;zwnj;سالان خود در سایر مناطق جهان حشیش مصرف می&amp;zwnj;کنند، اما در سال&amp;zwnj;های اخیر، میزان مصرف در میان جوانان به&amp;zwnj;طور قابل&amp;zwnj;توجهی کاهش یافته است.&amp;raquo;

این موضوع بر اساس یک مطالعه جدید اروپایی گزارش شده است.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86::%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA%20%D8%B1%D8%B4%D8%AF%20%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81%20%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF%20%D9%85%D8%AE%D8%AF%D8%B1%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA%20%D8%B2%D8%A7%D8%AF%20%D9%88%20%D9%88%D9%84%D8%AF%20%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=73048248&amp;x4=9998&amp;x5=%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA%20%D8%B1%D8%B4%D8%AF%20%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81%20%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF%20%D9%85%D8%AE%D8%AF%D8%B1%20%D8%AF%D8%B1%20%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86%20%D8%A7%D8%B2%20%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA%20%D8%B2%D8%A7%D8%AF%20%D9%88%20%D9%88%D9%84%D8%AF%20%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-%D8%B1%D8%B4%D8%AF-%D9%85%D8%B5%D8%B1%D9%81-%D9%85%D9%88%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D8%AE%D8%AF%D8%B1-%D8%AF%D8%B1-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D8%A7%D8%B2-%D8%B3%D8%B1%D8%B9%D8%AA-%D8%B2%D8%A7%D8%AF-%D9%88-%D9%88%D9%84%D8%AF-%D8%A8%DB%8C%D8%B4%D8%AA%D8%B1-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%2Fa-73048248&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20250626&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86&quot; /&gt;</description>
   <category>جهان</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77180259</guid>
   <pubDate>Sat, 16 May 2026 13:39:00 GMT</pubDate>
   <title>خودروسازان آلمانی به صنعت دفاعی نزدیک‌تر می‌شوند</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/خودروسازان-آلمانی-به-صنعت-دفاعی-نزدیک‌تر-می‌شوند/a-77180259?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>در پی افزایش تنش‌های جهانی و رشد بودجه‌های نظامی در اروپا، برخی خودروسازان آلمانی از جمله مرسدس بنز و فولکس‌واگن احتمال ورود به حوزه صنایع دفاعی و همکاری‌های نظامی را بررسی می‌کنند.در کارخانه&amp;zwnj;هایی که سال&amp;zwnj;ها نماد صنعت خودروسازی آلمان بودند، حالا بحث تازه&amp;zwnj;ای مطرح شده است؛ آیا خطوط تولید خودرو در آینده می&amp;zwnj;توانند به ساخت تجهیزات دفاعی و نظامی اختصاص پیدا کنند؟

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

افزایش تنش&amp;zwnj;های جهانی، جنگ اوکراین، نگرانی&amp;zwnj;های امنیتی اروپا و رشد بودجه&amp;zwnj;های نظامی، حالا بخشی از صنایع آلمان را به فکر ورود به بازار دفاعی انداخته است؛ بازاری که تا همین چند سال پیش، برای بسیاری از خودروسازان سنتی موضوعی دور و حتی نامرتبط به نظر می&amp;zwnj;رسید.

در جدید&amp;zwnj;ترین نشانه از این تغییر، اولا کلنیوس، مدیرعامل مرسدس بنز، گفته است شرکتش احتمال ورود به حوزه تولیدات دفاعی را رد نمی&amp;zwnj;کند؛ البته به شرطی که چنین اقدامی از نظر اقتصادی منطقی باشد.

او در گفت&amp;zwnj;وگو با روزنامه وال&amp;zwnj;استریت ژورنال گفته است: &amp;laquo;جهان غیرقابل پیش&amp;zwnj;بینی&amp;zwnj;تر شده و کاملا روشن است که اروپا باید توان دفاعی خود را گسترش دهد.&amp;raquo;

بیشتر بخوانید:فولکس&amp;zwnj;واگن دوباره پرفروش&amp;zwnj;ترین خودرو در چین شد

کلنیوس می&amp;zwnj;گوید، اگر مرسدس بتواند &amp;quot;نقش مثبتی&amp;quot; در این مسیر ایفا کند، آماده این کار خواهد بود.

هرچند او تاکید کرده فعالیت&amp;zwnj;های دفاعی در مقایسه با صنعت خودرو بخش کوچکی از کسب&amp;zwnj;وکار مرسدس خواهد بود، اما آن را بازاری رو&amp;zwnj;به&amp;zwnj;رشد توصیف کرده که می&amp;zwnj;تواند به بهبود وضعیت مالی شرکت کمک کند.

این اظهارات مدیرعامل مرسدس در حالی مطرح می&amp;zwnj;شود که این شرکت اخیرا از افت قابل&amp;zwnj;توجه سود خود خبر داده است.



مرسدس بنز اعلام کرده که سود این شرکت در سه&amp;zwnj;ماهه گذشته بیش از ۱۷ درصد کاهش یافته و به حدود ۱.۴۳ میلیارد یورو رسیده است.

از خودرو تا سامانه&amp;zwnj;های دفاعی

مرسدس تنها شرکتی نیست که نامش در ارتباط با صنایع دفاعی مطرح شده است.

خبرگزاری رویترز پیش&amp;zwnj;تر گزارش داده بود که فولکس&amp;zwnj;واگن، بزرگ&amp;zwnj;ترین خودروساز اروپا، در حال مذاکره با شرکت اسرائیلی &amp;quot;رافائل&amp;quot;، سازنده سامانه دفاع موشکی &amp;quot;گنبد آهنین&amp;quot;، درباره احتمال تغییر کاربری کارخانه اوزنابروک برای تولید سامانه&amp;zwnj;های دفاع موشکی است.

هرچند فولکس&amp;zwnj;واگن بعدا اعلام کرد برنامه&amp;zwnj;ای برای تولید سلاح ندارد، اما انتشار همین گزارش نشان داد که صنعت دفاعی حالا بیش از گذشته وارد محاسبات اقتصادی شرکت&amp;zwnj;های بزرگ صنعتی آلمان شده است.

در همین حال، شرکت تسلیحاتی راین&amp;zwnj;متال نیز از همکاری با دویچه تلکام برای توسعه سامانه مقابله با پهپادها خبر داده است.

هدف این پروژه، شناسایی زودهنگام پهپادها و متوقف کردن آن&amp;zwnj;ها از طریق اختلال الکترونیکی یا حتی فناوری لیزری عنوان شده است.

دویچه تلکام هم پیش&amp;zwnj;تر تحقیقاتی درباره شناسایی پهپادهای کنترل&amp;zwnj;شده از طریق شبکه تلفن همراه انجام داده بود.

تغییری فراتر از اقتصاد

تحولات اخیر فقط یک تغییر اقتصادی نیست، بلکه بازتاب تغییری بزرگ&amp;zwnj;تر در نگاه اروپا به امنیت و دفاع است.

پس از حمله روسیه به اوکراین، بسیاری از کشورهای اروپایی بودجه&amp;zwnj;های نظامی خود را افزایش داده&amp;zwnj;اند و آلمان نیز از این روند مستثنی نبوده است.

دولت آلمان در سال&amp;zwnj;های اخیر بارها بر ضرورت تقویت توان دفاعی کشور تاکید کرده و همین مسئله باعث شده صنایع دفاعی دوباره به حوزه&amp;zwnj;ای جذاب برای سرمایه&amp;zwnj;گذاری و توسعه تبدیل شوند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

اما ورود احتمالی برندهایی مانند مرسدس یا فولکس&amp;zwnj;واگن به حوزه دفاعی، فقط یک تصمیم صنعتی ساده نیست.

برای بخشی از افکار عمومی در آلمان، پیوند خوردن نام شرکت&amp;zwnj;هایی که دهه&amp;zwnj;ها با خودرو، فناوری و صادرات غیرنظامی شناخته می&amp;zwnj;شدند با صنایع نظامی، موضوعی حساس و حتی بحث&amp;zwnj;برانگیز است؛ به&amp;zwnj;ویژه در کشوری که تجربه جنگ جهانی دوم هنوز بخشی از حافظه تاریخی و سیاسی آن محسوب می&amp;zwnj;شود.

در مقابل، برخی دیگر معتقدند شرایط امنیتی جهان تغییر کرده و صنایع آلمان نیز ناچارند خود را با واقعیت&amp;zwnj;های جدید تطبیق دهند.

اما آنچه فعلا روشن به نظر می&amp;zwnj;رسد، این است که با ادامه جنگ&amp;zwnj;ها و افزایش نگرانی&amp;zwnj;های امنیتی در اروپا، مرز میان صنایع غیرنظامی و دفاعی بیش از گذشته در حال کمرنگ شدن است.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF::%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86%20%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%20%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9%DB%8C%20%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77180259&amp;x4=10002&amp;x5=%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86%20%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA%20%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9%DB%8C%20%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%AE%D9%88%D8%AF%D8%B1%D9%88%D8%B3%D8%A7%D8%B2%D8%A7%D9%86-%D8%A2%D9%84%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%D8%B5%D9%86%D8%B9%D8%AA-%D8%AF%D9%81%D8%A7%D8%B9%DB%8C-%D9%86%D8%B2%D8%AF%DB%8C%DA%A9%E2%80%8C%D8%AA%D8%B1-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%B4%D9%88%D9%86%D8%AF%2Fa-77180259&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260516&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF&quot; /&gt;</description>
   <category>اقتصاد</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77159158</guid>
   <pubDate>Thu, 14 May 2026 08:51:00 GMT</pubDate>
   <title>عربستان ناوگان عظیم کامیون‌ها را جایگزین تنگه هرمز کرده است</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/عربستان-ناوگان-عظیم-کامیون‌ها-را-جایگزین-تنگه-هرمز-کرده-است/a-77159158?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>عربستان سعودی برای دور زدن تنگه هرمز که مسدود شده، بخشی از تجارت خود را به مسیرهای زمینی منتقل کرده است. این کشور در زمانی بسیار کوتاه مسیرهای جدید زمینی ایجاد کرده تا محاصره کشتیرانی در خلیج فارس را در هم شکند.پس از حمله آمریکا و اسرائیل به ایران، مدیرعامل شرکت بزرگ دولتی &amp;quot;معادن&amp;quot; در عربستان به سرعت وارد عمل شد. این شرکت که دفتر مرکزی آن در ریاض است، عمدتا در معادن خود طلا، بوکسیت، مس، مواد معدنی صنعتی و فسفات استخراج می&amp;zwnj;کند. عربستان به&amp;zwnj;طور معمول، این مواد خام را از طریق بنادر خلیج فارس صادر کرده و از راه تنگه هرمز  به سراسر جهان منتقل می&amp;zwnj;کند. اما در شرایط کنونی این مسیر از آغاز جنگ ایران،تا کنون مسدود شده است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه&amp;zwnj; وله

بر اساس گزارشی از روزنامه وال&amp;zwnj;استریت ژورنال، شرکت &amp;quot;معادن&amp;quot; تنها ظرف دو هفته توانسته انتقال کود شیمیایی را از سراسر عربستان به سواحل دریای سرخ سازماندهی کند. برای این کار هزاران کامیون به&amp;zwnj;کار گرفته شده&amp;zwnj;اند که از آن زمان تقریباً به&amp;zwnj;صورت شبانه&amp;zwnj;روزی در حال فعالیت هستند.

این روزنامه به نقل از مدیرعامل شرکت می&amp;zwnj;نویسد: &amp;laquo;تعداد کامیون&amp;zwnj;ها نخست از ۶۰۰ به ۱۶۰۰ رسید و بعد بالغ بر ۲۰۰۰ کامیون شد. اما حالا ۳۵۰۰ کامیون بین خلیج فارس و دریای سرخ در رفت&amp;zwnj;وآمد هستند.&amp;raquo; هدف این است که عقب&amp;zwnj;ماندگی صادرات عربستان تا پایان ماه مه جبران شود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

در حالی که تولیدکنندگان طی دهه&amp;zwnj;ها حمل&amp;zwnj;ونقل خود را بر پایه تنگه هرمز تنظیم و سازماندهی کرده بودند، اکنون بندر کوچکی در خلیج عمان نیز مورد توجه قرار گرفته است: خورفکان.

این بندر اکنون، بنا به گزارش وال&amp;zwnj;استریت ژورنال، به یک شریان حیاتی غیرمنتظره تبدیل شده است. حجم تردد کامیون&amp;zwnj;ها در آن به ۷۰۰۰ دستگاه در روز رسیده، در حالی که پیش از درگیری&amp;zwnj;ها این رقم تنها حدود ۱۰۰ کامیون بود.

مسیرهای زمینی برای مقابله با محاصره دریایی

خورفکان برای مدت طولانی صرفاً نقش یک بندر ترانزیتی را ایفا می&amp;zwnj;کرد؛ جایی که کانتینرها از یک کشتی به کشتی دیگر منتقل می&amp;zwnj;شدند. اما اکنون کانتینرهای ورودی با کامیون از بندر خارج می&amp;zwnj;شوند.

به نوشته وال&amp;zwnj;استریت ژورنال، حجم هفتگی کانتینرها در این بندر از ۲۰۰۰ به ۵۰ هزار عدد از زمان آغاز درگیری&amp;zwnj;ها افزایش یافته است. برای تحقق این امر، شرکت بهره&amp;zwnj;بردار &amp;quot;گلف&amp;zwnj;تینر&amp;quot; ظرف دو هفته ۹۰۰ کارمند جدید استخدام کرده و یک پایانه جدید برای ساماندهی و ارسال بار توسط کامیون&amp;zwnj;ها افتتاح کرده است.

بیشتر بخوانید:  توقف دوباره بارگیری نفت خام در بندر فجیره امارات در پی حمله پهپادی 

اندکی پس از آغاز جنگ، تحلیلگران شرکت پژوهشی مواد خام &amp;quot;CRU&amp;quot; هنوز تردید داشتند که محصولات عربستان بتوانند همچنان به بازار جهانی برسند. اما شرکت رهگیری کشتی &amp;quot;کپلر&amp;quot; اکنون محموله&amp;zwnj;های فسفات را از بندر &amp;quot;ینبع&amp;quot; عربستان در دریای سرخ به مقصد جیبوتی، تایلند و آرژانتین ثبت کرده است. بندر &amp;quot;ینبع&amp;quot; در غرب مدینه واقع شده است.

وال&amp;zwnj;استریت ژورنال می&amp;zwnj;نویسد کاروان&amp;zwnj;های کامیونی تازه&amp;zwnj;ترین نمونه از تاب&amp;zwnj;آوری شگفت&amp;zwnj;انگیز اقتصاد جهانی  در برابر شوک&amp;zwnj;های ناشی از جنگ هستند. در حالی که صادرات اصلی منطقه ، یعنی نفت و گاز طبیعی، به شدت کاهش یافته همچنان حجم قابل&amp;zwnj;توجهی از کالاها از طریق مسیرهای جایگزین به بازارهای جهانی می&amp;zwnj;رسند. پیتر هریسون، تحلیلگر CRU، در گفت&amp;zwnj;وگو با وال&amp;zwnj;استریت ژورنال واکنش ریاض  به بحران کنونی را &amp;quot;معجزه لجستیکی عربستان سعودی&amp;quot; توصیف کرده است.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF::%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%86%20%D8%B9%D8%B8%DB%8C%D9%85%20%DA%A9%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86%20%D8%AA%D9%86%DA%AF%D9%87%20%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%B2%20%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77159158&amp;x4=10002&amp;x5=%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%20%D9%86%D8%A7%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%86%20%D8%B9%D8%B8%DB%8C%D9%85%20%DA%A9%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7%20%D8%B1%D8%A7%20%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86%20%D8%AA%D9%86%DA%AF%D9%87%20%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%B2%20%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87%20%D8%A7%D8%B3%D8%AA&amp;x6=1&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%B9%D8%B1%D8%A8%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86-%D9%86%D8%A7%D9%88%DA%AF%D8%A7%D9%86-%D8%B9%D8%B8%DB%8C%D9%85-%DA%A9%D8%A7%D9%85%DB%8C%D9%88%D9%86%E2%80%8C%D9%87%D8%A7-%D8%B1%D8%A7-%D8%AC%D8%A7%DB%8C%DA%AF%D8%B2%DB%8C%D9%86-%D8%AA%D9%86%DA%AF%D9%87-%D9%87%D8%B1%D9%85%D8%B2-%DA%A9%D8%B1%D8%AF%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%2Fa-77159158&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260514&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%A7%D9%82%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D8%AF&quot; /&gt;</description>
   <category>اقتصاد</category>
  </item>
  <item>
   <guid isPermaLink="false">77119024</guid>
   <pubDate>Mon, 11 May 2026 11:11:00 GMT</pubDate>
   <title>آیا ایران می‌تواند امارات را کنار بگذارد؟</title>
   <link>https://www.dw.com/fa-ir/آیا-ایران-می‌تواند-امارات-را-کنار-بگذارد؟/a-77119024?maca=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss</link>
   <description>جنگ اخیر فقط تنش سیاسی میان تهران و ابوظبی را تشدید نکرد، بلکه یکی از مهم‌ترین نقاط ضعف اقتصاد ایران، یعنی وابستگی عظیم این کشور به امارات در زمینه تجارت، تامین ارز و شبکه‌های دور زدن تحریم را آشکار کرد.اگر جنگ آمریکا و اسرائیل علیه ایران پایان یابد اما تحریم&amp;zwnj;ها باقی بماند، جمهوری اسلامی با یک معادله دشوار روبه&amp;zwnj;رو خواهد شد.

اقتصاد ایران در سال&amp;zwnj;های گذشته به شکلی فزاینده بر چند شریک محدود متمرکز شده و در این میان، امارات فقط یک شریک تجاری نبوده، بلکه به هاب واسطه&amp;zwnj;ای واردات، بازار درهم و بخشی از سازوکار مالی اقتصاد تحریمی ایران بدل شده است.

همین وابستگی باعث شده هر بحرانی در رابطه تهران و ابوظبی، مستقیما بر تجارت خارجی، تامین ارز، فروش نفت و حتی ساختارهای رانتی و غیرشفاف درون اقتصاد ایران اثر بگذارد.

شریک تجاری یا تنفس مصنوعی اقتصاد تحریمی؟

روزنامه &amp;quot;دنیای اقتصاد&amp;quot; گزارش داده تجارت ایران در دو دهه گذشته به سمت تمرکزگرایی حرکت کرده است. بر اساس این گزارش، تعداد کشورهایی که ۸۰ درصد صادرات ایران را به خود اختصاص داده&amp;zwnj;اند، از ۲۱ کشور در سال ۱۳۸۳ به تنها ۷ کشور در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته است. همین گزارش، این روند را بازتاب تمرکز تجارت خارجی ایران بر چند مقصد محدود، از جمله چین، امارات، ترکیه و عراق دانسته است.

اهمیت امارات اما فقط در جایگاهش در جدول تجارت خارجی خلاصه نمی&amp;zwnj;شود. همان گزارش می&amp;zwnj;گوید واردات ایران از امارات از حدود ۱۳ درصد در سال ۱۳۹۷ به بیش از ۳۰ درصد در سال ۱۴۰۳ رسیده و از حدود ۵/۷ میلیارد دلار به بیش از ۲۰ میلیارد دلار افزایش یافته است. این یعنی امارات در عمل از یک شریک مهم، به یکی از گره&amp;zwnj;های اصلی زنجیره تامین ایران تبدیل شده است.

بخش بزرگی از این تجارت نیز نه به اقتصاد واقعی امارات، بلکه به نقش دبی به&amp;zwnj;عنوان مرکز صادرات مجدد، شرکت&amp;zwnj;های واسطه&amp;zwnj;ای و مسیرهای واسط برای ورود کالا به ایران مربوط می&amp;zwnj;شود.

بازار درهم و تسویه مالی

وابستگی ایران به امارات فقط در سطح کالا نیست. دنیای اقتصاد نوشته است حدود ۸۰ درصد ارز مورد نیاز واردات ایران از طریق بازار درهم تامین می&amp;zwnj;شود.

این نکته بسیار مهم است، زیرا نشان می&amp;zwnj;دهد حتی اگر تهران بتواند بخشی از حمل&amp;zwnj;ونقل کالا را به بنادر دیگر منتقل کند، مسئله اصلی همچنان در سطح مالی و تسویه باقی می&amp;zwnj;ماند. امارات برای ایران فقط محل ورود کالا نبوده، بلکه یکی از مهم&amp;zwnj;ترین کانال&amp;zwnj;های تبدیل ارز، تسویه و جابه&amp;zwnj;جایی پول در اقتصاد تحریمی بوده است.

مجید شاکری، کارشناس اقتصادی، در گفت&amp;zwnj;وگو با تسنیم همین وابستگی را با صراحت بیشتری توضیح داده و گفته است استفاده ایران از امارات برای دور زدن تحریم&amp;zwnj;ها، در عمل به معنای &amp;quot;استفاده از معافیت&amp;zwnj;های ضمنی&amp;quot; بوده است.

به گفته او، آمریکا از این فضا &amp;quot;آگاه بوده و عمدا آن را باز گذاشته&amp;quot; تا هم زمینه فساد ایجاد شود و هم در لحظه&amp;zwnj;های حساس، از وابستگی ایران به درهم امارات به&amp;zwnj;عنوان ابزار کنترل رفتار استفاده کند.

دور زدن تحریم&amp;zwnj;ها؛ نجات اقتصادی یا ساختار فساد؟

این وابستگی فقط کارکردی فنی نداشته، بلکه به شکل&amp;zwnj;گیری یک ساختار غیرشفاف هم کمک کرده است. بخشی از فروش نفت و جابه&amp;zwnj;جایی درآمدهای آن در دو دهه گذشته از طریق شبکه&amp;zwnj;ای از تراستی&amp;zwnj;ها انجام شده که عمدتا در امارات، ترکیه و عمان مستقر بوده&amp;zwnj;اند.

این افراد و نهادها از یک سو به ایران کمک کرده&amp;zwnj;اند تا نفت بفروشد و درآمد آن را از مسیرهای غیررسمی جابه&amp;zwnj;جا کند، و از سوی دیگر، کانال&amp;zwnj;هایی برای انباشت رانت و فساد ساخته&amp;zwnj;اند. برآوردهای غیر رسمی نشان می&amp;zwnj;دهد که حدود ۱۰۰ فرد یا نهاد &amp;quot;امین&amp;quot; طی دو دهه، نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار سودهای سیستماتیک فاسد انباشته کرده&amp;zwnj;اند.

به این معنا، امارات فقط یک گذرگاه تجاری نبوده و این کشور به بخشی از معماری اقتصاد تحریمی ایران تبدیل شد است؛ ساختاری که هم برای جمهوری اسلامی کارکرد بقا داشت و هم برای شبکه&amp;zwnj;های رانتی و واسطه&amp;zwnj;ای، منبع سود.

جنگ اخیر و ترک خوردن منطق وابستگی متقابل

تا پیش از بحران اخیر، منطق غالب این بود که تهران و ابوظبی با وجود تنش&amp;zwnj;های سیاسی، به دلیل منافع عظیم اقتصادی، سطحی از همکاری عملی را حفظ خواهند کرد. اما اکنون نشانه&amp;zwnj;ها حاکی از آن است که این منطق زیر فشار رفته است.

به نظر می&amp;zwnj;رسد بخشی از فعالان اقتصادی و رسانه&amp;zwnj;های نزدیک به حکومت، دیگر از امارات به&amp;zwnj;عنوان محیطی امن برای سرمایه و تجارت ایران یاد نمی&amp;zwnj;کنند. تسنیم به نقل از ابوالفضل خاکی، عضو اتاق بازرگانی ایران، نوشته است امارات در جریان درگیری&amp;zwnj;های اخیر بیشترین سطح خصومت را علیه بازرگانان ایرانی نشان داده و دیگر مکان امنی برای سرمایه&amp;zwnj;گذاران ایرانی نیست.

روزنامه جام&amp;zwnj;جم نیز توقیف احتمالی دارایی&amp;zwnj;های ایرانیان را &amp;quot;راهزنی مدرن و دشمنی آشکار&amp;quot; توصیف کرده است.

اهمیت این تغییر لحن در آن است که نشان می&amp;zwnj;دهد حتی درون فضای رسمی و نیمه&amp;zwnj;رسمی ایران هم فرض &amp;quot;قابل اتکا بودن امارات&amp;quot; در حال فروریختن است. اگر امارات از نگاه تهران دیگر یک واسطه مطمئن نباشد و از نگاه ابوظبی نیز ایران بیش از پیش یک تهدید امنیتی تلقی شود، اقتصاد تحریمی ایران ناچار به بازآرایی خود است.

جایگزین&amp;zwnj;ها

در همین چارچوب است که مقام&amp;zwnj;ها و اعضای اتاق بازرگانی آشکارا از مسیرهای جایگزین نام می&amp;zwnj;برند.

ندیر پورجم، عضو اتاق بازرگانی ایران به اقتصادنیوز گفته است روابط تجاری با امارات &amp;quot;هرگز به وضعیت سابق باز نخواهد گشت&amp;quot;. او بندر حمد قطر را یکی از گزینه&amp;zwnj;های جایگزین معرفی کرده و با اشاره به ظرفیت کیش و قشم، در عین حال پذیرفته است که این جایگزینی ساده نخواهد بود.

در کنار قطر، بنادر پاکستان نیز در رسانه&amp;zwnj;های ایران به&amp;zwnj;عنوان مسیر جایگزین مطرح شده&amp;zwnj;اند. رسانه&amp;zwnj;های نزدیک به جریان&amp;zwnj;های تندرو تلاش کرده&amp;zwnj;اند این جابه&amp;zwnj;جایی را به&amp;zwnj;عنوان یک انتخاب راهبردی و حتی ایدئولوژیک تصویر کنند.

مشرق&amp;zwnj;نیوز نوشته است ایران دیگر به &amp;quot;واسطه&amp;zwnj;های غیرقابل اعتماد&amp;quot; مانند امارات نیازی ندارد و نزدیکی بیشتر به چین و پاکستان می&amp;zwnj;تواند به تهران برای مقابله با فشار اقتصادی کمک کند.

اما فاصله میان این ادبیات و واقعیت اقتصادی زیاد است. انتقال بخشی از بار تجاری به بندر یا کشور دیگر، با جایگزین کردن شبکه&amp;zwnj;ای به بزرگی دبی در سطح لجستیک، صرافی، تسویه و بازار ارز یکسان نیست.

بابک دربیکی، مقام پیشین مرکز بررسی&amp;zwnj;های استراتژیک، به دویچه&amp;zwnj;وله می&amp;zwnj;گوید ایران دست&amp;zwnj;کم تا یک افق دو ساله نمی&amp;zwnj;تواند روی عادی شدن روابط با امارات حساب باز کند و ناچار است از مسیر ترکیه یا پاکستان استفاده کند. اما به گفته او، مسیر مالی این دو کشور کافی نیست و تهران در نهایت همچنان به کاهش تحریم&amp;zwnj;ها و پیشرفت مذاکرات چشم دوخته است.

این ارزیابی با وابستگی شدید اقتصاد ایران به بازار درهم و کانال&amp;zwnj;های مالی امارات هم&amp;zwnj;خوانی دارد.

آیا امارات واقعا قابل جایگزینی است؟

حسن منصور، اقتصاددان، نیز به دویچه&amp;zwnj;وله می&amp;zwnj;گوید امارات را در عمل نمی&amp;zwnj;توان به&amp;zwnj;سادگی جایگزین کرد.

به گفته او، امارات در سه دهه گذشته کوشیده نفت را به سرمایه و از سود آن برای ساخت زیرساخت، امنیت و رشد اقتصادی استفاده کند. در چنین چارچوبی، طبیعی است که ابوظبی و سرمایه&amp;zwnj;گذاران بین&amp;zwnj;المللی حاضر در آن، با رفتارهای تنش&amp;zwnj;زای جمهوری اسلامی احساس ناامنی کنند و در پی تامین امنیت خود برآیند.

این تحلیل، هرچند در قالب نقل&amp;zwnj;قولی مستقل مطرح شده، با داده&amp;zwnj;های موجود درباره نقش امارات در تجارت و بازار مالی ایران سازگار است: امارات فقط یک همسایه ثروتمند نیست، بلکه یکی از مهم&amp;zwnj;ترین گره&amp;zwnj;گاه&amp;zwnj;های مالی و بندری منطقه است و همین موقعیت، جایگزینی آن را بسیار دشوار می&amp;zwnj;کند.

جمهوری اسلامی احتمالا می&amp;zwnj;تواند بخشی از حمل&amp;zwnj;ونقل و واردات خود را به سمت قطر، پاکستان، ترکیه یا مسیرهای دیگر سوق دهد. اما گره اصلی همچنان در سطح مالی، ارزی و تسویه باقی می&amp;zwnj;ماند. تا وقتی بازار درهم، صرافی&amp;zwnj;ها، شرکت&amp;zwnj;های واسطه&amp;zwnj;ای و زیرساخت&amp;zwnj;های بندری و تجاری امارات چنین نقشی در اقتصاد ایران دارند، کنار گذاشتن امارات بیشتر شبیه یک شعار سیاسی است تا یک برنامه اجرایی کوتاه&amp;zwnj;مدت.
&lt;img width=&quot;1&quot; height=&quot;1&quot; alt=&quot;&quot; src=&quot;http://logc279.xiti.com/hit.xiti?s=531599&amp;s2=22&amp;p=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA::%D8%A2%DB%8C%D8%A7%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%20%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA%20%D8%B1%D8%A7%20%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1%20%D8%A8%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F%20&amp;di=&amp;an=&amp;ac=&amp;x1=1&amp;x2=22&amp;x3=77119024&amp;x4=60949567&amp;x5=%D8%A2%DB%8C%D8%A7%20%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86%20%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF%20%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA%20%D8%B1%D8%A7%20%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1%20%D8%A8%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F%20&amp;x6=0&amp;x7=%2Ffa-ir%2F%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D9%85%DB%8C%E2%80%8C%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%B1%D8%A7-%DA%A9%D9%86%D8%A7%D8%B1-%D8%A8%DA%AF%D8%B0%D8%A7%D8%B1%D8%AF%D8%9F%2Fa-77119024&amp;x8=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss&amp;x9=20260511&amp;x10=per-rss-per_politik_volltext-5725-xml-mrss::%D8%AF%D9%88%DB%8C%DA%86%D9%87%20%D9%88%D9%84%D9%87%20%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C%3A%3A%D8%B3%DB%8C%D8%A7%D8%B3%D8%AA&quot; /&gt;</description>
   <category>سیاست</category>
  </item>
 </channel>
</rss>